Θεατρικές Παραστάσεις

Θεῶμαι: Η Συμμορία του Μεσονυκτίου @ Θέατρο Άνεσις

 
   Η Συμμορία του Μεσονυκτίου του Ντέιβιντ Ουάλιαμς παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη στο θέατρο Άνεσις.

   Για όσους δεν γνωρίζουν το βιβλίο, ο Τομ τρώει ένα μπαλάκι του κρίκετ στο κεφάλι και εισάγεται στο πιο παράξενο νοσοκομείο του Λονδίνου, το «Λορντ Φαντ». Εκεί ένας θυρωρός τον πάει στον παιδικό θάλαμο. Σε αυτό τον θάλαμο βρίσκει την Άμπερ, τον Τζορτζ τον Ρόμπιν και τη δεκάχρονη Σάλι.
 
symmoria2214

   Η προϊσταμένη του θαλάμου δεν συμπαθεί τα παιδιά και προσπαθεί να κάνει δύσκολη τη διαμονή τους, βάζοντας κανόνες. Μπορεί όμως να δαμάσει τα παιδικά όνειρα; Τη θέληση για περιπέτεια; Τη θέληση για ζωή; Όσο υπάρχει η Συμμορία του Μεσονυχτίου δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, η παρέα των παιδιών, έχοντας φύλακα άγγελο τον θυρωρό, δραπετεύει για λίγο ζώντας τα όνειρα της.

   Δεν περίμενα ποτέ ότι θα με άγγιζε τόσο μια παιδική παράσταση. Διαφέρει από όλες όσες έχω δει μέχρι τώρα. Είχα τη χαρά να έχω διαβάσει το βιβλίο και ποτέ δεν περίμενα να δω στη σκηνή μια τόσο δυναμική μεταφορά του. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Αρετή Μουστάκα για την εφευρετικότητα των σκηνικών. Μόνο ένα παιδί θα είχε τόσο ζωντανή φαντασία.
 
symmoria2216

   Μοναδικά και τα γραφιστικά που ήταν μέρος της παράστασης. Θάμπωσα με τον τρόπο που υιοθετούσαν οι ηθοποιοί τους ρόλους τους. Απίστευτα ταλαντούχοι, το ζούσαν και μαζί τους και εμείς. Μοιραστήκαμε μοναδικές συγκινητικές στιγμές και δεν νοιώσαμε «απλά ένα κοινό» ούτε για τόσο δα. Γίναμε μέρος της τρομερής συμμορίας, γεμίσαμε ελπίδα, ανοίξαμε διάπλατα τα μάτια στα όνειρα.

   Η σκηνοθεσία, το ύφος, η μουσική αλλά και η επιλογή των ατόμων για αυτή την παράσταση, ήταν όλα πραγματικά τέλεια. Τα συναισθήματα έβγαιναν βροχή από μέσα μας. Ο κύριος Δεγαΐτης «συναρμολόγησε» έναν ζωντανό οργανισμό, μετέφερε με ένα τρυφερό τρόπο όλα τα θέματα που θίγονται στο βιβλίο (φιλία, αλληλεγγύη, διαφορετικότητα, συνεργασία, αισιοδοξία). Υπήρξαν στιγμές που τα μάτια βούρκωναν μπροστά σε αυτό το μεγαλείο που βιώναμε και άλλες που χαμογελούσαμε και ονειρευόμασταν παρέα με τους ήρωες.

   Η μοναδικότητα αυτής της παράστασης είναι και ο λόγος της επιτυχίας της. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
symmoria2217
Μετάφραση - Θεατρική διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Τσέκος
Χορογραφία-Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Boηθός σκηνοθέτη & βοηθός παραγωγής: Βασιλική Μπέζα
Γραφιστικά - Teaser: Γιάννης Στύλος
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Προβολή-Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία
Οργάνωση Προώθησης – Ομαδικές Κρατήσεις: Εύη Κουρεμένου
Παραγωγή: Μυθωδία

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Δημοσθένης Φίλιππας, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θανάσης Ισιδώρου, Δώρα Χουρσανίδου, Μάριος Κρητικόπουλος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Φοίβος Σαμαρτζής, Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη, Ανδριανή Νεοκλέους
 
symmoria2215

Κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ. και στις 3:00 μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων https://www.viva.gr/tickets/theater/i-symmoria-tou-mesonyktiou/
 
Joomla Social by OrdaSoft!