= Γιώργος Περρής - Μουσική παράσταση Traveller
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Γιώργος Περρής - Μουσική παράσταση Traveller

 
Μουσική παράσταση Traveller
Γιώργος Περρής
Θέατρο Ακροπόλ
 
   Συνήθως στις συναυλίες και γενικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική, είμαι πάντα σκεπτικός, προσέχοντας περισσότερο από διάφορες άλλες ανταποκρίσεις το τι θα γράψω. Ως μουσικός κι εγώ, δεν μπορώ πολλές φορές να απολαύσω απλά το έργο του καθενός, αλλά μπαίνω σε διαδικασίες «κριτικής». Κουρδίσματα, απόδοση, ποιότητα ήχου, μέχρι και το στήσιμο στη σκηνή ή τα «υπερβολικά πρίμα» που μπορεί να ακούσω (πιθανότατα μόνο εγώ) και να θεωρήσω εσφαλμένα. Το λες και κατάρα. Από την άλλη βέβαια, ως μουσικός με «αυτί», δύσκολα μπορεί να ξεγελαστώ από τυχαία γεγονότα, θετικά ή αρνητικά. Είτε ανήκει στα ακούσματά μου είτε όχι, με τον καλύτερο ηχολήπτη του κόσμου ή με κασετοφωνάκι σε υπόγειο της Πλατείας Βάθης, το καλό πράγμα θα το καταλάβω.
 
perris1985
 
   Με γνώμονα αυτή την ικανότητα λοιπόν, κατηφόρισα στο κέντρο της Αθήνας, στο θέατρο Ακροπόλ, ώστε να ακούσω για πρώτη φορά τον Γιώργο Περρή. Δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στα ακούσματά μου… Αλλά ως πρόκληση μου φάνηκε μια χαρά. Οι περισσότεροι θεατές βέβαια ήταν περισσότερο εκδηλωτικοί από μένα, εκφράζοντας το θαυμασμό τους για τον καλλιτέχνη, που μας παρουσίασε με την εκπληκτική φωνή του και το μπρίο του επί σκηνής παλιά και νέα τραγούδια του, καθώς και διασκευές από ελληνική και ξένη σκηνή, δίχως ιδιαίτερο περιορισμό (από ροκ μέχρι λαϊκό) ή δυσκολία. Συνοδευόμενος από άρτια καταρτισμένους μουσικούς, τους Αλέξανδρο Λιβιτσάνο (Πλήκτρα), Δημήτρη Στασινό (Κιθάρες), Γιώργο Μπουλντη (Μπάσο), Κώστα Μυλωνά (Τύμπανα), την εικαστική παρέμβαση της ομάδας Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου - Robin Beer) και την «πινελιά» της Λίνας Νικολακοπούλου, που είχε την ευθύνη της καλλιτεχνικής επιμέλειας, μας προσέφερε ένα πολύ μελωδικό θέαμα – ακρόαμα, το οποίο και το κοινό που σχεδόν γέμισε το χώρο (ικανοποιητική προσέλευση, αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για Δευτέρα με βροχή) απόλαυσε δεόντως. Ήταν όντως ένα ταξίδι στις μελωδίες, στα φώτα, στη μνήμη, με οδηγό τα νέα του τραγούδια. Στα οποία βέβαια έχει συμμετοχή και η Λίνα Νικολακοπούλου, αλλά και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, που με έναν «μαγικό τρόπο» βρίσκεται επί σκηνής! Οπότε φαντάζεστε για τι ακριβώς μιλάμε. Ήταν ένα πολύ όμορφο βράδυ.
 
perris1986
   Θα μου πείτε τώρα, ήταν όλα αψεγάδιαστα; Εσύ, ο «κομπλεξικός», τα βρήκες όλα καλά; Με το χέρι στην καρδιά θα σας απαντήσω «Όχι»! Αλλά δεν θέλω να σταθώ καθόλου σε λεπτομέρειες, διότι το σύνολο με έπεισε. Και ο καλλιτέχνης. Κυρίως όμως η φιλανθρωπική πλευρά της βραδιάς, αφού δύο ευρώ από κάθε εισιτήριο θα μετατραπούν αυτομάτως σε τρόφιμα, συνεισφέροντας στο σημαντικό έργο του "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ". Και αυτό ήταν αρκετό για να μην μπορεί κάτι να χαλάσει τη θετική μου άποψη για τη συναυλία. Όχι ότι διέκρινα και τίποτα φοβερό, μην φανταστείτε. Λεπτομέρειες που ίσως μόνο εγώ θα παρατήρησα. Όπως π.χ. ότι σε ένα μικρό σημείο τα πλήκτρα κάλυπταν την (υπέροχη η αλήθεια είναι) φωνή του καλλιτέχνη. Γενικά πάντως ήταν μια υπέροχη βραδιά, η οποία και θα επαναληφθεί στις 11 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο. Μην το χάσετε. Αξίζει!

Νάσος Κονίτσας
 
perris1987
 
perris1988
 
Joomla Social by OrdaSoft!