Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Criminal Code: Britannicus

 
   Μια υπόθεση μυστηρίου μας μεταφέρει στο ρωμαϊκό κόσμο της εξουσίας, της διαφθοράς και των δολοφονιών. Παρακολουθούμε το Νέρωνα, γιο της Αγριππίνας – δεύτερης συζύγου του αυτοκράτορα Κλαύδιου – να ανεβαίνει στο θρόνο ανορθόδοξα, παρακάμπτοντας τη φυσική διαδοχή και να μεθάει από δύναμη και εξουσία. Ο Κλαύδιος βρίσκεται νεκρός και ο φυσικός γιος του, ο Βρετανικός, παραγκωνίζεται μέσα στο ίδιο του το βασίλειο.
 
ccb02
   Ο  έρωτας, η εξουσία και η απόρριψη μετατρέπουν το Νέρωνα σε αδίσταχτο δικτάτορα, που ο θρόνος δεν είναι αρκετός για να τιθασέψει τα ένστικτά του. Απαγάγει την Ιουνία, την κοπέλα του Βρετανικού και απειλεί τη ζωή του. Παραγκωνίζει τη μητέρα του, η οποία έχει αρχίσει να τρομάζει με την απομάκρυνσή της από την πολιτική ζωή της Ρώμης και από τις τάσεις του ίδιου της του γιού. Άνθρωπος-κλειδί ο Νάρκισσος, ένας πιστός υπηρέτης που δηλητηριάζει κάθε τι που αγγίζει και κάνει τα πάντα για να βρίσκεται δίπλα στην άρρωστη εξουσία, τρέφεται από αυτή και αναπτύσσεται.

ccb04   Τρεις αστυνομικοί θέτουν στο τραπέζι τις γνώσεις τους και προσπαθούν να διαλευκάνουν τον πρώτο φόνο του αυτοκράτορα Κλαύδιου – είναι όντως φόνος; Θα προλάβουν τις εξελίξεις στο ανάκτορο ή η ιστορία θα βαφτεί για άλλη μια φορά με αίμα;

   Τα σκηνικά, η μουσική και ο φωτισμός απέδωσαν επακριβώς το κλίμα και το πνεύμα της εποχής και της αγωνίας. Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Ρακίνα «Βρετανικός» και οι ηθοποιοί χειρίστηκαν με δεξιοτεχνία τον έμμετρο αριστουργηματικό λόγο του.

   Σκηνοθετικά το παρόν και το παρελθόν παντρεύτηκαν με τόση αρμονία που σε ταξίδεψαν σε χρόνο δικό τους και μοναδικό.

   Το έργο του Ρακίνα μπορεί να γράφτηκε το 1964 μα τα πολιτικά παιχνίδια και ο έρωτας είναι θέματα που πάντα θα επηρεάζουν και θα αλλάζουν τις ζωές όλων μας.
Στο θέατρο ΒΕΤΟΝ 7 και για λίγες μόνο παραστάσεις παρουσιάζεται ένα αφιέρωμα στην ανθρώπινη τρέλα της απληστίας και της αγάπης. Κάποιοι να προσπαθούν να λυτρώσουν, κάποιοι να λυτρωθούν και κάποιοι απλά θα χαθούν στις φωτιές που μόνοι τους ανάβουν. Σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε, να τους ακούσετε και – ποιος ξέρει – ίσως και να τους αισθανθείτε μέσα σας...

Χάρις Μολυβιάτη
 
ccb01
«Criminal Code: Britannicus»
Βασισμένο στο έργο του Ρακίνα "Βρετανικός" σε διασκευή-σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου
Μια παλιά μυστηριώδης υπόθεση ξανανοίγει… από 15 Απριλίου 2015, για 8 παραστάσεις
 
Ημερομηνίες: 27, 28, 29 Απριλίου 2015
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 70’
Εισιτήρια: 10€ & 5€ (για φοιτητές και ανέργους)

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση έργου Ρακίνα: Ανδρέας Στάικος
Διασκευή / Σκηνοθεσία: Αναστασία Κουμίδου
Συνεργάτις διασκευής: Άννυ Ζερβού
Σκηνικά - Κουστούμια: Ανδρέας Σκούρτης
Σχεδιασμός Φώτων: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κίνηση: Κωνσταντίνος Μίχος
Μουσική: Αντριάνα Μίνου
Φωτογραφία: Δημήτρης Ευλαμπίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χιονία Χιωτέλλη
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητική σειρά με βάση το κείμενο του Ρακίνα):
Νέρων: Θοδωρής Ελευθεριάδης
Νάρκισσος: Μαρία Ελένη Μακρή
Ιουνία: Ερατώ Πίσση
Αγριππίνα: Εύρη Σωφρονιάδου
Βρετανικός: Νικήτας Χολόγκιτας
Διεθνές Εγκληματολογικό Κέντρο:  
Det 1: Κώστας Πασχαλίδης
Det 2: Χιονία Χιωτέλλη
Τοξικολόγος: Άννυ Ζερβού
 
ccb
 

Θεατρικές Παραστάσεις