= Βρεθήκαμε στο Christmas Theater - Moby Dick, the musical
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Christmas Theater - Moby Dick, the musical

 
   The mariner's bound to tell of his story, to tell this tale wherever he goes, To teach God's word by his own example, that we must love all things that God made…

   Και η ιστορία συνεχίζεται. Και συνεχίζεται. Και συνεχίζεται… Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έφτιαξε ένα άλλο λιμπρέτο. Κι αυτό το λιμπρέτο πάλι αφορά την ιστορία ενός ναυτικού. Ενός ανθρώπου που επέζησε, ενώ όλοι οι άλλοι σύντροφοί του δεν τα κατάφεραν. Ο μεγάλος δημιουργός χάραξε τις δικές του διαδρομές πάνω στο “Moby-Dick” του Χέρμαν Μέλβιλ. Άπειρες παρτιτούρες με μελωδίες και θέματα, άπειρες σελίδες με στίχους. Μεγαλεπήβολο το έργο και η παρουσία του Γιάννη Κακλέα στη σκηνοθεσία, ενός ανθρώπου που είναι γεννημένος να κάνει υπέρ-παραγωγές, εγγυάται ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά, τουλάχιστον όχι στη βάρδια του.
 
mobydick22front

   Είκοσι τρεις ηθοποιοί/μουσικοί συμπράττουν και γίνονται το πλήρωμα του “Pequod’. Ο καθένας από αυτούς διαθέτει μια φωνή πολύ ιδιαίτερη, μία χροιά μοναδική. Τους άκουσα μόνους τους, όταν τραγουδούσε ο καθένας τον ρόλο του, τους άκουσα όμως και όλους μαζί, στα χορωδιακά τους. Και εκεί χάθηκε η μπάλα. Μία από τις καλύτερες χορωδίες των τελευταίων ετών! Απόλυτα εναρμονισμένοι όλοι τους, απόλυτα συγκεντρωμένοι, με το ξεδίπλωμα του ταλέντου και της δουλειάς τους να δίνει ένα θαυμαστό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. Η ορχήστρα που έπαιζε μαζί τους, υπό τη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη, ήταν απλά άψογη. Μεγάλοι μουσικοί όλοι τους, απέδωσαν όπως έπρεπε τη μουσική του έργου, η οποία κινούταν σε όλα τα μήκη και πλάτη της θάλασσας των νοτών. Μας θύμισε πράματα από διάφορες δεκαετίες, από την Ελλάδα μας και τον κόσμο. Πρόκειται πραγματικά για μία συγκινητική παράσταση.

   Θα ήθελα, εννοείται, να γράψω για όλους τους πρωταγωνιστές του έργου. Ξεχωριστά και με φιοριτούρες. Γιατί για μένα είναι όλοι τους πρωταγωνιστές. Ανεξαρτήτως μεγέθους ρόλου. Ήταν όλοι τους εκεί, έπαιζαν ακόμα κι όταν δεν είχαν ατάκες, μας έκαναν να πιστέψουμε ότι όντως είναι πλήρωμα, ότι όντως είναι ομάδα. Ο Μέλβιλ είχε γράψει το βιβλίο όντας πολλά χρόνια σε φαλαινοθηρικά. Ο Παπαδημητρίου το μπόλιασε όλο αυτό με τα δικά του ακούσματα. Και κάπως έτσι γεννήθηκε μία Ροκ όπερα που διατηρεί ακέραιο το ελληνικό στοιχείο έμπνευσης, οίστρου, ιδεώδους εφαρμογής…
 
mobydick2239

   Ο Μπάμπης Βελισσάριος είναι ο καπετάνιος του “Pequod”. O Ahab λοιπόν αστράφτει και βροντά όταν μιλά και όταν τραγουδάει. Απίστευτη δύναμη φωνής, απίστευτες δυνατότητες από τον μεγάλο τενόρο μας, ο οποίος μπορεί και να γκρεμίζει πολιτείες όταν ανεβάζει εντάσεις. Εντυπωσιακός και απόλυτα ψαρωτικός. Στον ρόλο του Στάρμπακ βρίσκουμε έναν ακόμα μεγάλο καλλιτέχνη. Ο Θοδωρής Βουτσικάκης είναι τόσο μα τόσο λυρικός. Ελέω ρόλου είναι η ήπια δύναμη στο πλοίο, είναι εκείνος που αυτόματα θα αποκαλούσαμε «φωνή της λογικής». Και έτσι στέκεται και ερμηνευτικά. Μία μεγάλη φωνή, ένα απίστευτο λαρύγγι.

   Ο Αιμιλιανός Σταματάκης λάμπει σαν Ισμαήλ! Τον ακολουθώ τα τελευταία πέντε χρόνια, τον απολαμβάνω σε ό,τι κάνει. Αυτό το βιμπράτο του είναι για πολλά βραβεία. Γνήσιος καλλιτέχνης, γεμάτος, επικό-λυρικός, πραγματικά ταγμένος στη δουλειά του. Στον ρόλο του Σταμπ ο Ιβάν Σβιτάιλο. Φωνάρα, τρομερή σκηνική παρουσία και large-than-life εμφάνιση! Είναι σχεδόν κλινικός στην εκφορά και η φυσικότητά του είναι πραγματικά για σεμινάριο. Στέκομαι επίσης στον Jerome Kaluta, o οποίος, στον ρόλο του μάγειρα, είναι εκφραστικότατος και έχει τη φωνή και τη δύναμη να υποστηρίξει οποιαδήποτε μουσική πρόκληση. Στέκομαι στον Αντώνη Βλάχο, που είναι μπαλαντέρ και έχει χτίσει μία φωνή που αποδίδει παντού τα πάντα. Στέκομαι στους είκοσι τρεις μεγάλους καλλιτέχνες, που έδειξαν πως η χώρα μας διαθέτει κορυφαίες θεατρικές αρμάδες.
 
mobydick2240

   Μία τέτοια παράσταση όμως δεν θα ήταν τόσο μεγάλη, αν όλοι εκείνοι που δούλευαν πίσω από τη σκηνή δεν ήταν τόσο μεγάλοι. Τα σκηνικά του κυρίου Μανόλη Παντελιδάκη είναι το λιγότερο εντυπωσιακά. Ένα ολόκληρο πλοίο πάνω στη σκηνή! Οι αλλαγές των σκηνικών ήταν οι πλέον δύσκολες, παρά ταύτα επιτυγχάνονταν σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς να καταλάβει κανείς το παραμικρό. Τα ολογράμματα και όλα τα παρεμφερή εφέ μετέτρεψαν το θέατρο σε κινηματογράφο και το ανάποδο και η δουλειά του κυρίου Ευάγγελου Κουλουκύθα – CandyshopVFX, σε συνεργασία με τους κυρίους Hashem Alshaer και Στάθη Αθανασίου, μπορεί να είναι η απαρχή μίας άλλης θεώρησης στη γενικότερη σκηνική απόδοση από τώρα και στο μέλλον. Και τα κοστούμια που δημιούργησε η κυρία Ηλένια Δουλαδίρη… Χολιγουντιανά τουλάχιστον!

   Ένας ναυτικός αφηγείται. Δευτερότριτος ρόλος στο καράβι, ναύτης μεταξύ ναυτών, άγνωστος μεταξύ αγνώστων και φίλος μεταξύ φίλων, θλιβερός καρατερίστας, τωρινός και παντοτινός διαβατάρης μιας αστραπής που κατέστρεψε ένα τσούρμο ζωές. Ο ναυτικός επέζησε της τραγωδίας. Της εμμονής ενός ανθρώπου, ο οποίος οδήγησε στον αφανισμό το πλοίο και το πλήρωμά του. Τι λέγαμε στην αρχή; Ότι πρέπει να αγαπάμε τα πλάσματα του Θεού. Όσο μεγάλα και άσπρα κι αν είναι. Η Φύση δεν καταλαβαίνει από θέματα εκδίκησης. Απλά σε προστάζει να σκάψεις ακόμα ένα λάκκο. Τον δικό σου. Λέγε με Ισμαήλ. Κέρασέ με και κάτι, ίσα να βρέξω τον λαιμό μου. Για τις επόμενες τρεις και πλέον ώρες θα σου αφηγούμαι. Κι εσύ μετά κάτσε και σκέψου.

Κώστας Κούλης
 
mobydick2238


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
MOBY DICK, Τhe Musical
του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Μαέστρος παράστασης: Αλέξιος Πρίφτης

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη

Χορογραφίες: Αγγελική Τρομπούκη

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Visual effects, ολογράμματα: Ευάγγελος Κουλουκύθας - CandyshopVFX

σε συνεργασία με τον Hashem Alshaer και τον Στάθη Αθανασίου

Music Co-ordinator: Τάσος Ρωσόπουλος
Υπεύθυνος Ήχου: PA Front of House Γιάννης Λαμπρόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Feli Moschos, Ρέα Σαμαροπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Δραμουντάνης

Back Tracks:

Διεύθυνση Ορχήστρας: Πάνος Βλάχος

Τon meister: Τάσος Ρωσόπουλος

Ηχογράφηση: Γιάννης Λαμπρόπουλος, Νίκος Παππάς

Διεύθυνση παραγωγής: Κωνσταντίνος Σαγιάς

Συντονισμός παραγωγής: Κωνσταντίνα Τζιλίρα

Εκτέλεση Παραγωγής: Gg Productions

mobydick2237

ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ - Καπετάνιος ΑΧΑΑΒ

ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ - ΙΣΜΑΗΛ (Β’ Διανομή ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ)

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ - Α’ Υποπλοίαρχος ΣΤΑΡΜΠΑΚ

(Β’ Διανομή ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ) *

ΙΒΑΝ ΣΒΙΤΑЇΛΟ - Β’ Υποπλοίαρχος ΣΤΑΜΠ, Ναύτης του «ΟΡΚΑ»

Στον ρόλο του Γάλλου Σιτιστή o λυρικός κοντρατενόρος ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΝΑΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΛΛΑΣ - Πέτρος Κιβούρης, Κάπτεν Πίλεγκ, Ναύτης από το Λόγκ Άιλαντ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ - Κάπτεν Μπίλνταντ, Ξυλουργός Σμάτ, Ναύτης από το Μαν

JEROM KALUTA - Γέρος Μάγειρας του Καραβιού ΦΛΗΣ, Πιστός στην Εκκλησία των Φαλαινοθήρων

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ - Πατήρ ΜΕΗΠΛΣ, Πάρσος Φεϋνταλλάχ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΟΥΖΙΚΑΚΟΣ - Καμακιστής Κουίκουεγκ

ΠΑΝΟΣ ΖΩΗΣ - Γ’ Υποπλοίαρχος ΦΛΑΣΚ, Πιστός στην Εκκλησία των Φαλαινοθήρων

ΛΙΝΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ- ΠΙΠ το καμαρωτάκι

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ – Ναύτης, κλοσάρ ΗΛΙΟΥ, Ναύτης από Ιρλανδία

ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΟΥΑΝΑΤΟΣ - Καπετάνιος ΓΚΑΡΝΤΙΝΕΡ του πλοίου «Ραχήλ», Ναύτης

ΣΑΜΟΥΗΛ ΑΚΙΝΟΛΑ - Καμακιστής Ντάγκου

ΘΑΝΑΣΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΥ – Ναύτης, Βοηθός στο Πανδοχείο «Ο Φυσητήρας»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ - Β’ Ναύτης από το Ναντάκετ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ - Ξαρτιέρης από το ΜΑΝ, Ναύτης Μαλτέζος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - Ναύτης Σικελός

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΟΣ - Ναύτης

ΟΡΦΕΑΣ ΤΣΑΡΕΚΑΣ - Ναύτης από το Ναντάκετ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΓΚΡΙΣΤΑΡΗΣ - Καμακιστής Τάστιγκο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ - Σιδεράς Περθ, Ναύτης Ισπανός

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ
Christmas Theater
Λεωφόρος Βεΐκου 139, Γαλάτσι

Προπώληση – πληροφορίες: οnassis.org, τηλ. 210 9005800

ΠΑΡΑΣΤΆΣΕΙΣ: Από 15 Φεβρουαρίου 2022

ΗΜΈΡΕΣ ΚΑΙ ΏΡΕΣ
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο, ώρα 20:00
Κυριακή ώρα 19:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Ζώνη VIP: 68 €
Ζώνη Α: 58 €
Ζώνη Β: 48 €
Ζώνη C: 38 €
Ζώνη D: 28 €
Ζώνη E: 18 €
ΑμεΑ, Ανεργίας: 13 €
Συνοδός ΑμεΑ: 18 €

Ισχύουν ειδικές τιμές για τους Φίλους της Στέγης

Με την υποστήριξη: Ticket Master
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία e-ticket / print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Ανοίξτε το pdf στη smart συσκευή σας ή τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
Το Christmas Theater διαθέτει χώρο στάθμευσης.

Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:
Από το κέντρο μπορείτε να πάρετε τη γραμμή 608 Γαλάτσι – Ακαδημία – Νεκροταφείο Ζωγράφου με κατεύθυνση προς Γαλάτσι και να κατεβείτε στη στάση Αθλητικό Κέντρο. Από εκεί χρησιμοποιείτε την πεζογέφυρα και να περάσετε απέναντι. Για την επιστροφή σας η αφετηρία της γραμμής βρίσκεται ακριβώς έξω από το θέατρο.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πράσινη γραμμή του μετρό (ηλεκτρικός) και να πάρετε τη γραμμή 444 από τους σταθμούς Άνω Πατήσια ή Ειρήνη και να κατεβείτε στη Στάση Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

ONASSIS CULTURE ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας και στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού, η είσοδος στο Christmas Theater για την παραγωγή MOBY DICK The Musical επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Για ανήλικους θεατές από 4 έως 11 ετών, η είσοδος στον χώρο επιτρέπεται με δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου. Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo. Ο έλεγχος των απαραίτητων δικαιολογητικών πραγματοποιείται από ειδικά εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο με σάρωση του σχετικού κωδικού QR, μέσα από την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή “CovidFreeGr”.
Στις παραγωγές μας, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όλων.

Προπώληση – πληροφορίες: οnassis.org, τηλ. 210 9005800
https://www.onassis.org/el/whats-on/moby-dick/
 
Joomla Social by OrdaSoft!