= Βρεθήκαμε στο Αθηνά Live - Θαύμα
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Αθηνά Live - Θαύμα

 
Όλοι οι Έλληνες μια μεγάλη, ανοιχτή αγκαλιά…
 
   Θα ξεκινήσουμε από την Ξάνθη. Θα πάμε στα Γιάννενα, στο Ανάπλι, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στη Σύρο… Θα πάμε κι αλλού. Στη Ρόδο, στον Μοριά… στην Ελλάδα μας. Θα γυρίσουμε στον Πειραιά και θα σεργιανίσουμε ανάμεσα στις δυο μεγάλες πλατείες των Αθηνών. Ανάμεσα στην Ομόνοια και το Σύνταγμα. Συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδεμα δύο λαμπεροί άνθρωποι. Ο ένας αφηγείται. Η μία αφηγείται. Και κείνη. Αμφότεροι πατούν σε ένα πανάκριβο μουσικό χαλί, που υφαίνεται εκείνη τη στιγμή από δέκα απίστευτους μουσικούς. Ένα χαλί που είναι ΚΑΙ μαγικό. Και όπως όλα τα μαγικά χαλιά που σέβονται τον εαυτό τους, μπορεί και πετάει. Στον χώρο και στον χρόνο.

   Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη σκηνοθετεί με μυαλό και ψυχή δύο ηθοποιούς και ένα υποδειγματικό μουσικό σχήμα. Παίρνει το έργο και τον λόγο του Γιώργου Φακανά και δημιουργεί ένα θαύμα – όνομα και πράγμα! Όχι, δεν ήθελα να ριμάρω, αλλά αφού βγήκε έτσι, εννοείται πως θα το καλωσορίσουμε. Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι ο άψογος αφηγητής, ο αψεγάδιαστος περιπατητής της Ελλάδας μας. Κινείται μέσα από δημοσιές και δρομάκια, κάθεται και αφουγκράζεται και πάντα θα πιάσει κουβέντα με μία γνωστή ή μια άγνωστη – κατά περίπτωση. Η Παναγιώτα Βλαντή θα είναι πάντα εκεί, να μοιραστεί την ιστορία της. Το δίδυμο κολλά ιδανικά και δημιουργεί ένα έξοχο αποτέλεσμα, βασισμένο στο λιμπρέτο του Γιώργου Φακανά, ο οποίος επενδύει λόγια και φράσεις στο έργο του “Echoes”, ένα έργο που στέκεται υπερήφανα εδώ και δυο δεκαετίες και κάτι περισσότερο. Ο κορυφαίος μπασίστας, ο υπέρ-μουσικός με συμμετοχές σε πάνω από εξακόσιους δίσκους – ίλιγγος και μόνο στο άκουσμα του αριθμού – και ο άνθρωπος με τις περισσές ευαισθησίες, κουμπώνει με τους δύο ηθοποιούς, οι οποίοι κουμπώνουν με το μουσικό σχήμα του, με όλο αυτό το φανταστικό τσούρμο να κατευθύνεται από την Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.
 
thavma2115

   Δεν θα σταθώ μόνο στο πόσο όμορφη είναι η Βλαντή. Την έχω δει ξανά και ξανά στο θέατρο και τολμώ να πω πως είναι αυτόφωτη. Λάμπει το πρόσωπο, λάμπει το παράστημα, είναι ένας ήλιος από μόνη της! Η χροιά της φωνής της είναι ερωτεύσιμη, το χαμόγελό της ζεσταίνει και παγετώνα και το γέλιο της είναι γάργαρο νεράκι. Η μεγάλη πρωταγωνίστρια ζωντανεύει ιστορίες, παρέα με έναν εξίσου εκπληκτικό πρωταγωνιστή. Δεν είναι μόνο ότι ο Κουρλαμπάς είναι ένας εξαίσιος ηθοποιός. Έχει το χάρισμα να κάνει τα λόγια εικόνες. Είναι ένας μοναδικός storyteller και το πιστοποίησε πολύ άνετα και απόψε.

   Ο Φακανάς δεν χρειάζεται κανέναν πρόλογο, δεν έχει ανάγκη από εισαγωγές. Τον χάρηκα στη σκηνή, που έστελνε το ευγενές τετράχορδο στο νοσοκομείο και δη στην εντατική, κάθε πέντε λεπτά. Το “Echoes” είναι το soundtrack της βραδιάς και της χωροχρονικής ευτυχίας εν μέσω διαδρομών και θυμικών. Με πήγε βόλτα στις απέθαντες δουλειές του Bill Conti και όλων των δαιμόνιων μαέστρων της εποχής, έδειξε πόσο μεγάλος δημιουργός είναι ο Γιώργος. Θέματα σε μονούς χρόνους, tutti διαστημικά, πάντρεμα διαφόρων στυλ και υπό-ειδών και το συμφωνικό στοιχείο παρέα με τη Swing και το ελληνικό καρύκευμα.

   Δίπλα στον Φακανά στέκεται μία μπάντα που μπορεί να παίξει τα πάντα. Το φοβερό και τρομερό YFG – Yiorgos Fakanas Group – πήρε τις μελωδίες και τις απογείωσε. Εννοείται πως θα αναφέρουμε όλους τους μουσικούς που αποτελούν αυτή την υπέρλαμπρη ορχήστρα, εννοείται πως εντυπωσιαστήκαμε από όλους τους, έτσι όπως έπαιξαν. Απλά θα μου επιτρέψετε να εστιάσω σε έναν από τους εν λόγω μουσικούς και συγκεκριμένα στον Μένιο Πασιαλή, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να είναι ο καλύτερος drummer στην Ελλάδα και ο οποίος θα έκανε τον Dave Weckl πολύ υπερήφανο, έτσι όπως μετατρέπει τα χτυπήματά του σε μελωδικά τσιμπήματα.
 
thavma2114

   Ο Κουρλαμπάς αγκαλιάζει τη Βλαντή. Χορεύουν υπό τους ήχους της ορχήστρας. Αυτό δεν μάθαμε απόψε; Ότι αυτή η αγκαλιά είναι μεγάλο πράγμα; Είναι κάτι που οι ξένοι δεν γνωρίζουν και το μαθαίνουν εδώ. Είναι ο Ξένιος Δίας που δεν ήθελε να μένουν αφρόντιστοι οι μουσαφιραίοι. Το ίδιο έκανε και η τετράδα των ονείρων μας. Μας έμπασε στο σπίτι της, μας σέρβιρε και μας κράτησε συντροφιά. Αυτό δεν το λες απλή φιλοξενία. Το λες κάτι άλλο. Μου έρχεται η λέξη θαύμα στο μυαλό. Θέλει να εγκατασταθεί μόνιμα. Δεν θα της χαλάσω το χατίρι. Αυτή τη μουσική παράσταση θα τη συζητάμε για χρόνια. Γιατί για χρόνια θα τη βλέπουμε.

Κώστας Κούλης

Συγγραφή/Μουσική σύνθεση: Γιώργος Φακανάς
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Παίζουν: Παναγιώτα Βλαντή, Θανάσης Κουρλαμπάς
Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου
Video-art: Ερατώ Τζαβάρα
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη
Τρέιλερ/Φωτογραφίες/Γραφιστική επιμέλεια: Grid Fox
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού www.pearpr.com

Παραγωγή: Ars Nova Athina Music

Μουσικοί:
Sam Marlieri (soprano sax), Σπύρος Νίκας (alto sax), Ilia Samsonov (Tenor sax), Δημήτρης Σεβδαλής (piano), Γιώργος Φακανάς (bass), Μένιος Πασιαλής (Drums), Νίνα Πατρικίδου (πρώτο βιολί), Αλεξάνδρα Νούσια (δεύτερο βιολί), Ηλίας Σδούκος (βιόλα), Μαρίνα Κολοβού (τσέλο)

https://www.youtube.com/watch?v=NEdnJgXVQNE

Πληροφορίες παράστασης:
ΠΡΕΜΙΕΡΑ Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Αίθουσα ΑθηνΆct-Αθηνά Live (μέσα στο Ωδείο Φακανά)
Λεωφόρος Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο
googlemap_AthinAct

Διάρκεια: 90’ (χωρίς διάλειμμα)

Γενική είσοδος: 20€ (ειδικές τιμές για γκρουπς)
Φοιτητικό/Παιδικό: 10€

Προπώληση εισιτηρίων:
  • Ωδείο Φακανά (Λεωφόρος Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο)
  • Τηλεφωνικώς στο 2104813605 (Ωδείο Φακανά)
  • Ηλεκτρονικά στο tickets_thavma
https://www.ticketmaster.gr/se2000752ATHINAION%20-%20SAMMY/ticketmasterse2005462.html
  • Τηλεφωνικώς στο 2108938111 (Τicketmaster)
 
ΠΡΟΣΟΧΗ
Ο χώρος λειτουργεί ως «μεικτός» με 50% χωρητικότητα.
Για την είσοδο του κοινού στην εκδήλωση απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος rapid-test 48 ωρών, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Με την επίδειξη του επίσημου εγγράφου θα διενεργείται και έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου (ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο). Η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων είναι υποχρεωτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας της παράστασης: Άντζυ Νομικού 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις