Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση μουσικής παράστασης: Γιάννης Ζουγανέλης - Απρογραμμάτιστος

 
   Μέσα στη κατάμεστη αίθουσα της μουσικής σκηνής της Αθηναΐδας, ο Γιάννης Ζουγανέλης μας ταξίδεψε για πρώτη φορά μέσα από τη δική του μουσική διαδρομή, αποκαλύπτοντας πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής του ζωής. Απρογραμμάτιστος και συγκινητικός, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς που τον πλαισίωναν, έκανε ό,τι μας είχε υποσχεθεί και ζήσαμε ένα εξαιρετικό και ασυνήθιστο πρόγραμμα. Η βραδιά κύλησε με πολλά τραγούδια, διάδραση, γιατί χωρίς τη συμμετοχή του κοινού η παράσταση αυτή δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά και με το αστείρευτο χιούμορ του Ζουγανέλη, γιατί όπως συνηθίζει να λέει και ο ίδιος, η κωμικότητα είναι ό,τι πιο σοβαρό στη ζωή!
 
zoug06
   Ανέκδοτα τραγούδια, που έχει γράψει αλλά που ποτέ δεν βγήκαν σε κυκλοφορία, μια και δεν έτυχαν καλής συγκυρίας, μοιράστηκε μαζί με τους θαμώνες, ενώ δεν έλειψε και η αφιέρωση στην κόρη του, το γνωστό υπέροχο ντουέτο τους «Να φυλάγεσαι»… Συγκινημένος, με το ένα χέρι κρατούσε το μικρόφωνο και με το άλλο το «τραγουδούσε» στη νοηματική γλώσσα, μια και ο ίδιος μεγάλωσε με κωφάλαλους γονείς, λέγοντάς μας στο τέλος του τραγουδιού «Μεγάλωσα μέσα στη σιωπή».
 
zoug02
   Όταν ήμουν παιδί περίμενα μπροστά στη οθόνη να δω το Γιάννη Ζουγανέλη στην κρατική τηλεόραση τότε (δεν υπήρχαν τα ιδιωτικά κανάλια) και όταν τραγουδούσε το «Γεια σας παιδιά... και να ΄σαστε καλά», τον αποχαιρετούσα λέγοντας στη μητέρα μου πάντα «Τελείωσε πάλι; Γιατί»; Μεγαλώνοντας, ερωτεύτηκα, έκλαψα με το “Στέλλα“, που το έχει ερμηνεύσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, γέλασα με το «Μακρυμάλλη» και πάντα το θαύμαζα για την έμφασή του στην απελευθέρωση των εκφραστικών μέσων και τη φιλοσοφία των ήχων και της μουσικής. Και φυσικά όλα όσα με έκαναν να τον αγαπήσω ως καλλιτέχνη στην παράσταση «Απρογραμμάτιστος», είχα τη χαρά να τα δω και να τα απολαύσω ζωντανά. Δεν είναι τυχαίο που είναι από τους ελάχιστους Έλληνες συνθέτες ορχηστρικής μουσικής που έργα του έχουν κυκλοφορήσει σ’ όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που έχει βραβευτεί από τον ΟΗΕ και τη UNICEF για τη συνεργασία και διδασκαλία του σε παιδιά με αναπηρία, για το σύγγραμμά του «Οι Προσωπικότητες δημιουργούνται με τη διαφορετικότητα». Δεν είναι τυχαίο που είναι επίτιμος καθηγητής της Ακαδημίας του Μονάχου, όπου συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία έδρας ελληνικής μουσικής. Οι δυσκολίες της ζωής, η αγάπη για τον άνθρωπο, τη διαφορετικότητα και η παρατήρηση των άγνωστων περαστικών της καθημερινότητας του έδωσαν εφόδια, έμπνευση και βοήθησαν με τον τρόπο τους να γίνει αυτό που είναι. Μοναδικός! Ας γίνει παράδειγμα για τη νέα γενιά, που το βλέμμα της είναι κολλημένο σε μια οθόνη κινητού τηλεφώνου και χάνει την πραγματική ζωή. Κάτι που δεν παρέλειψε να σχολιάσει και ο ίδιος στην παράσταση με το δικό του χιουμοριστικό και καυστικό τρόπο. «Απρογραμμάτιστος'' λοιπόν για μία ακόμα παράσταση, την επόμενη Τετάρτη 8 Φλεβάρη στην Αθηναΐδα. Και πού ξέρετε; Μπορεί να είστε και εσείς συμπρωταγωνιστές. 

Λένα Βασιλείου
 
zoug01
 
Παναγιώτης Αυγερινός: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
Γιάννης Πουρνάρας: μπουζούκι
Αλέξανδρος Ζουγανέλης: σαξόφωνο-φλάουτο
Μιχάλης Δάρμας: κόντρα μπάσο-μαντολίνο
Κώστας Σπυράτος: κρουστά
Φίλιππος Βασιλόπουλος: κρουστά
Συμμετέχει η ηθοποιός Τάνια Ρόκκα
Video: Πάνος Ζενίδης
 

Θεατρικές Παραστάσεις