Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση ονειρεμένης θεατρικής παράστασης: Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή


   Μια υπέροχη παράσταση για Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Φούρνος», στην περιοχή των Εξαρχείων. Μια σχεδόν άγνωστη γλυκόπικρη κωμωδία του Τένεσι Ουίλιαμς.
 
kyriaki542
   Το θέμα της μοναξιάς, των επιλογών και των συμβιβασμών, επίκαιρο όσο ποτέ. Τέσσερις  γυναίκες, με φιλοδοξίες, όνειρα, δαίμονες, ξετυλίγουν τις επιθυμίες τους και τους φόβους τους. Σχέσεις που θυμίζουν ενυδρείο... Κινούνται άηχα και διακριτικά… όταν τα όνειρα τελειώνουν, φεύγουν οι μάσκες και μένει μόνο η αλήθεια της αποδοχής. Δεν έχει σημασία αν σου αρέσεις παρά μόνο να μην φοβάσαι άλλο πια.

   Τι ονειρευόμαστε να γίνουμε; Ποιες ζωές ελπίζουμε να ζήσουμε, όταν αποκτούμε την ψευδαίσθηση ότι το τρένο της ζωής μας μας προσπέρασε; Ποια είναι τα πιο βαθιά μας θέλω και τι θυσιάζουμε για να τα πετύχουμε; Πώς αντιμετωπίζουμε τη μοναξιά όταν μένουμε μόνοι στο σκοτάδι; Τι είναι αυτό που φοβόμαστε να καταλήξουμε;
 
kyriaki541
   Και όμως, αυτή η παράσταση θα διαπραγματευτεί τόσο καίρια και «βαριά» ερωτήματα με ύφος ανάλαφρο και διασκεδαστικό. Θα γελάσετε, θα συγκινηθείτε και θα απολαύσετε μια εξαιρετική θεατρική παράσταση.

   Για τα κορίτσια που ερμηνεύουν ό,τι και να γράψει κανείς δεν θα είναι αρκετό. Τις συνάντησα πρώτη φορά πέρσι στο θεατρικό έργο «Ελάτε σε εμάς για ένα καφέ». Φέτος ήμουν υποψιασμένη. Αποτελούν μέλη της «Ομάδας 92'»  και όπως μας πληροφόρησαν γνωρίζονται από την σχολή. Οι δεσμοί τους και η εκτίμηση μεταξύ τους είναι εμφανή στην σκηνή.
 
kyriaki543
   Ο χώρος του θεάτρου είναι μικρός και φιλόξενος. Τα σκηνικά ζεστά και ιδιαίτερα. Η σκηνοθεσία μεστή και ολοκληρωμένη. Το κείμενο κωμικό και πικρό. Οι χαρακτήρες του έργου είναι διάχυτοι στον χώρο ακόμα και όταν τα πρόσωπα παραμένουν βουβά. Οι ερμηνείες καθηλωτικές και απελευθερωτικές.

   Μια από τις πιο ωραίες παραστάσεις που παρακολούθησα φέτος και που συνιστώ ανεπιφύλακτα σε γυναίκες και άντρες. Μια παράσταση ερμηνειών, κειμένου και συναισθημάτων. Μια παράσταση που θυμίζει για ποιους λόγους λατρεύουμε το θέατρο. Ελπίζουμε να την απολαύσετε και καλή σας θέαση!

Χάρις Μολυβιάτη
 
Ταυτότητα της παράστασης
Ηθοποιοί: Μαρία Καρακίτσου, Ευγενία Μαραγκού, Θεοδώρα Σιάρκου, Στέλλα Χατζημιχελάκη.

kyriaki544Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαϊδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Φιλιμέγκας
Σκηνικός χώρος-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Επιμέλεια κίνησης: Κική Σελιώνη
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Μακέτα: Βασίλης Παπαδάτος
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλλιος Δανιήλ

Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15
Θέατρο Φούρνος: Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα, 210-6460748
Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενικό, φοιτητικό 8€, ανέργων 5€

Θεατρικές Παραστάσεις