Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ

 
   Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, η πόλη αλλάζει, φωτίζεται και μαζί της φωτίζονται και οι ψυχές των ανθρώπων. Στο θέατρο Αλίκη ανέβηκε για μικρούς αλλά και μεγάλους η παιδική παράσταση «Τα Χριστούγεννα» του Σκρουτζ» σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου.
 
skroutz01

   Η μοναδική ασχολία του Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι να μαζεύει χρήματα. Έχει ολάκερα σεντούκια γεμάτα χρυσές λίρες. Τις μέρες των γιορτών τις θεωρεί χαμένο χρόνο και χρήμα. Η καρδιά του δεν έχει ίχνος αγάπης. Γκρινιάζει, μιλά απότομα, καθώς δεν αντέχει τους ανθρώπους. Όλοι για αυτόν είναι γρανάζια μιας μηχανής που πρέπει να δουλεύει σωστά για να βγάζει αυτός περισσότερες λίρες. Ο συνέταιρος του έχει πεθάνει εδώ και καιρό, μια παραμονή Χριστουγέννων. Τη φετινή παραμονή έρχεται το φάντασμά του για να κρούσει τον κώδωνα του κίνδυνου στο φίλο του. Δεμένος με αλυσίδες, ταλαιπωρημένος, του εξηγεί πως σε αυτή τη κατάσταση τον έφερε ο εγωιστικός βίος του.

   Μετά θάνατον τον περίμενε η κόλαση, καθώς ο Τζακ Μάρλει ήταν το ίδιο γρουσούζης με το Σκρουτζ. Του δίνει την ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή του και να μην καταλήξει και εκείνος στην κόλαση. Τον ενημερώνει ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ο Σκρουτζ στην αρχή δεν δίνει σημασία, αλλά η περιπέτεια ξεκινά με το πρώτο πνεύμα που εμφανίζεται στη μια τα μεσάνυχτα στο σπίτι του και τον καλεί να γυρίσουν στο παρελθόν.
 
skroutz02
   Ο Εμπενίζερ ξαναθυμάται την παιδική του ηλικία, τα νιάτα του και αρχίζει να αναθεωρεί δειλά δειλά όλα όσα πίστευε μέχρι τώρα. Το επόμενο πνεύμα, το παρόν, τον περνά από τα σπίτια των οικείων του. Βλέπει πως η φιλαργυρία του τον έχει κάνει σκληρό, τον έχει απομακρύνει από ανθρώπους που τον σέβονται. Το τελικό χτύπημα έρχεται από το μέλλον, καθώς βλέπει το θάνατό του και τις αντιδράσεις του κόσμου γύρω του. Κανείς δεν βρέθηκε στην κηδεία του, το βιος που με τόση σκληρότητα μάζευε δεν τον ωφέλησε σε τίποτα. Μαζί του δεν τα πήρε… Μετά από αυτή το ανατριχιαστικό ξεγύμνωμα της ζωής του από τα τρία πνεύματα, ο Σκρουτζ πείθεται να αλλάξει χαρακτήρα και να ανοίξει την καρδιά του, αλλά και το πορτοφόλι του, για να προσφέρει χαρά. Πλέον αλλάζουν οι προτεραιότητές του, προσπαθεί να ζήσει και να ανακτήσει τους δεσμούς που ο ίδιος είχε κόψει. Το πνεύμα των Χριστουγέννων αλλάζει το γρουσούζη εκατομμυριούχο και του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία.

   Η ιστορία του Ντίκενς είναι ένα από τα αγαπημένα παραμύθια όλων μας και πάντα έχει να μας δώσει πολλά. Για τους λιλιπούτιους θεατές αυτή η ιστορία μέσα από μια θεατρική παράσταση γεμάτη ζωντάνια και όμορφα σκηνικά και κουστούμια είναι μαγική. Τα έβλεπες απορροφημένα στην ιστορία που διαδραματιζόταν. Τη ζούσαν! Πολλές φορές φώναζαν στο Σκρουτζ για να το συνετίσουν και άλλες φορές γελούσαν με τις ατάκες των τριών πνευμάτων.

   Το επιτελείο των ηθοποιών της παράστασης πέρασε άνετα τα μηνύματα του έργου και σε μικρούς και σε μεγάλους. Μου άρεσαν τρομερά οι προσεγγίσεις των ρόλων από τους ηθοποιούς που έκαναν το παρόν (Αναστάσης Κολοβός) και το μέλλον (Πέτρος Τσαπαλιάρης).
 
skroutz03

   Ο Κώστας Ρωμαίος στο ρόλο του Σκρουτζ έδωσε μια πολύ όμορφη απόδοση στο χαρακτήρα και έγινε γρήγορα αγαπητός από το κοινό που παρακολουθούσε την παράσταση. Συγκινητικός ήταν και ο Στέλιος Γούτης στο ρόλο του Μάρλευ, ταρακούνησε με την ερμηνεία του τόσο εμάς τους μεγάλους όσο και τους μικρότερους θεατές που μετά την παράσταση είχαν ένα σωρό ερωτήσεις.

   Μια όμορφη δουλειά που θα παίζεται στο θέατρο Αλίκη μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
skroutz04
Ταυτότητα παράστασης:
Ιστορία: ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ
Θεατρική Μεταφορά - Σκηνοθεσία: ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνογράφος: ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΔΟΥΓΚΟΣ
Μουσική επένδυση: ΚΡΙΣΤΕΛ ΚΑΠΕΡΩΝΗ
Κινησιολογία: ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Κοστούμια: ΤΖΟΥΛΙΑ ΜΑΡΚΟ
Φωτισμοί & 3D ANIMATION: ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΟΥΝΔΙΑΣ
Δ/νση παραγωγής: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Εκτέλεση Παραγωγής: ΤEXNIS GENESIS
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
 
Πρωταγωνιστούν:
Μάρλευ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΟΥΤΗΣ
Παρών: ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
Σκρούτζ: ΚΩΣΤΑΣ ΡΩΜΑΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΑΪΦΟΡΟΣ, ΜΕΝΙΑ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΣΙΩΤΗ, ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΠΑΛΙΑΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΣΑΚΟΣ, ΓΙΩΤΑ ΒΑΜΒΑΚΑ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ.
 
Διάρκεια παράστασης: 90' με δεκάλεπτο διάλειμμα.
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11:30 π.μ.
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ στις 11:30 π.μ
 
Extra Παραστάσεις την περίοδο των γιορτών:
Τετάρτη 26.12.2018 στις 11:30
Τετάρτη 02.01.2018 στις 11:30

Τιμές εισιτηρίων:
12€ Α ΖΩΝΗ
10€ Β ΖΩΝΗ
8€ ανέργων, πολυτέκνων και γκρουπ
8€ προπώληση
Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 4830330
Joomla Social by OrdaSoft!