= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ο Χορός των Σκουπιδιών και Ιφιγένεια Life Style
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ο Χορός των Σκουπιδιών και Ιφιγένεια Life Style

 
   Πόλεμος. Η μεταξύ κρατών ένοπλος σύραξις, η όλη διάρκεια της εμπολέμου καταστάσεως. Ανταγωνισμός, αγών περί επικρατήσεως, πόλεμος των νεύρων, κατάσταση ανησυχίας, μάχη, έντονος αγών κατά τινός... μερικοί ορισμοί περί του τι εστί πόλεμος.
 
   Πρώτο μονόπρακτο. Οκτώ λεπτά ήταν αρκετά για να περάσει μπροστά από τα μάτια του θεατή μια από τις μάχες που δίνεται καθημερινά για την επιβίωση κάποιων ‘‘πλασμάτων’’ που ζουν αναμεσά μας. Πλάσματα που πολεμούν καθημερινά για να κερδίσουν τη μάχη με τη ζωή, με αυτό που που τους δόθηκε ή που τους οδήγησε σε αυτούς τους δρόμους, δεν έχει σημασία... Αόρατα, ζωντανά σκουπίδια σε ένα χορό με συναισθήματα ή με πλήρη απουσία αυτών, κατόρθωμα μιας κοινωνίας που αγκαλιάζει ως επί το πλείστον την πραγματική σαβούρα και αδιαφορεί για την πραγματικότητα, που έχει καταφέρει να την ξεχάσει, να την απομονώσει από τη σκέψη της, προσηλωμένη μόνο σε αυτό που χαρίζει ευχαρίστηση και πλασματική ευτυχία. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να δει. Να βιώσει, να γνωρίσει, να καταλάβει τι γίνεται, βρε αδερφέ, εκεί έξω.
 
ifigeneia1904
 
   Τι θα γινόταν αν ένα βράδυ αναγκαζόταν κάποιος να βγει σε αυτό το άγνωστο «εκεί έξω», αφήνοντας τη ζέστη και το απαλό άρωμα των φρεσκοσιδερωμένων σεντονιών του, μην έχοντας άλλη επιλογή, από κάποιο «παράλογο» καπρίτσιο της μοίρας, ψάχνοντας απελπισμένα να πιει κάτι για να ξεδιψάσει την αγωνία του από ένα χρησιμοποιημένο μπουκάλι, που για κακή του τύχη το διεκδικούν άλλοι τρεις; Τι γίνεται όταν μπροστά στα μάτια του κάποιος που συναντάει του αποκαλύπτει πως για μια και μόνο μέρα που ένιωσε τον έρωτα... έστω κι αν ήταν μοιρασμένος, μπορεί να νιώσει ευτυχισμένος για μια ολόκληρη ζωή; Τι θα συμβεί όταν μέσα σε έναν πολύχρωμο, σκοτεινό χώρο νιώσει κάποιος το ασπρόμαυρο συναίσθημα της απελπισίας και κλείνοντας στιγμιαία τα μάτια του μυρίσει - σε αντίθεση με τα σεντόνια του – το εσωτερικό ενός σκουπιδοντενεκέ που για κάποιον άλλο είναι η μόνιμη μυρωδιά της ζωής του; Μόνο οκτώ λεπτά για να συνειδητοποιήσεις πως ο καθημερινός εφιάλτης κάποιου άλλου περνάει σαν όμορφο όνειρο μέσα από τα μάτια που χαρίζει η άγνοια και η αδιαφορία. Και που πολύ πιθανόν να είναι τα δικά σου.
 
   Μας δόθηκαν λίγα λεπτά να επαναφέρουμε τη σκέψη και το συναίσθημά μας και αλλάξαμε χώρο, κάτι το οποίο ήταν πολύ ενδιαφέρον, για να δούμε το δεύτερο μονόπρακτο. Εκεί, μέσα από τα κύματα αναδύθηκε η ελπίδα. Μέσα από λίγα λόγια και συντονισμένες κινήσεις, αποδόθηκε έξοχα το κάθε συναίσθημα φόβου, αγωνίας και λύτρωσης. Σε μια ιστορία που εμπλέκει τέσσερις διαφορετικούς χαρακτήρες, μια ανάμνηση και ένα ρομπότ, είδαμε να ξετυλίγεται μπροστά μας η δύναμη της συνήθειας, διαφορετικούς τρόπους να αντιμετωπιστεί η πραγματικότητα, έναν αληθινό πόλεμο που καταλήγει να γίνει πόλεμος με τον ίδιο τον εαυτό και φυσικά τον κοινό παρονομαστή που αφορούσε όλους, που δεν είναι άλλος από τον έρωτα. Α… και το βίντεο στο τέλος είναι ένας πολύ καλός επίλογος.
 
   Αξίζει να σημειωθεί πως οι ηθοποιοί μεταμορφώνονται εντελώς από το ένα σκηνικό στο άλλο και το κάνουν με μεγάλη επιτυχία. Η Σίσσυ Μαράθου ως ζητιάνα και ως Ιφιγένεια εντυπωσιάζει με τη ζεστή της φωνή και τις απαλές της κινήσεις. Η Γίτσα Γεωργοπούλου ως ζητιάνα κάνει ξεκάθαρο το πως σκληραίνει η ψυχή και ως Ανδρομάχη σε κάνει να νιώθεις αυτό το σφίξιμο στο στήθος. Ο Χρήστος Μαραθιάς είναι εκφραστικότατος ως Νέος και εντελώς διαφορετικός ως αστυφύλακας, τόσο που σου παίρνει λίγη ώρα να καταλάβεις πως είναι ο ίδιος επί σκηνής. Η Δήμητρα Χασιακή είναι μαχητική ως ζητιάνα, αλλά εκεί που δίνει ρέστα είναι όταν χρησιμοποιεί τα χέρια της κάνοντας το ρομπότ. Ο Αλέξανδρος Κλημόπουλος ως σύζυγος αποδίδει εκπληκτικά και συντονισμένα ένα technology freak. Η Πέπη Οικονομοπούλου ως Ζητιάνα είναι ντίβα και ως Κομψευόμενη Αστή, είναι ανθρώπινη, με νάζι και εξαιρετικές εκφράσεις προσώπου που της βγαίνουν με απόλυτικη φυσικότητα.
 
   Μια παράσταση που σε πλημμυρίζει με συναισθήματα, άμεση, με κατανοητούς διαλόγους που δείχνει πόσο πολύπλοκα απλή είναι η ζωή. Οι ηθοποιοί αποδίδουν τους ρόλους έτσι ακριβώς όπως τους πρέπει, με σεβασμό και αγάπη σε κάθε τους κίνηση, σε κάθε ατάκα. Και αυτό φάνηκε από το χειροκρότημα στο τέλος.
 
Νάντια Βλαχοπούλου
 
Η ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο - Σκηνοθεσία - Κοστούμια : Πέπη Οικονομοπούλου
Μουσική Επιμέλεια : ο Θίασος
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γίτσα Γεωργοπούλου
Αλέξανδρος Κλημόπουλος
Χρήστος Μαραθιάς
Σίσσυ Μαράθου
Πέπη Οικονομοπούλου
Δήμητρα Χασιακή
 
Στο video λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί:
Γίτσα Γεωργοπούλου
Βαλεντίνη Λουρμπά
Βαγγέλης Ζερβόπουλος
Γιώργος Σμπυράκης
Henri kosongo
 
Σκηνοθεσία-κινηματογράφηση-μοντάζ video: Δήμητρα Χασιακή
Κινηματογράφηση-μοντάζ trailer: Ελπινίκη Βουτσά
Προβολή - Επικοινωνία: Νατάσα Παππά
 
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Κάθε Κυριακή στις 18.45 από τις 24 Μαρτίου 2019 έως τις 26 Μαΐου 2019
(εκτός των Κυριακών 21 Απριλίου & 28 Απριλίου)
 
Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 10 ευρώ
Μειωμένο (άνεργοι-φοιτητές-ΑΜΕΑ): 8 ευρώ
Ατέλειες: 5 ευρώ
 
Για κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες
Τηλ.: 210 8819571 & 6944 535261
 
Πρόσβαση στο θέατρο
-Με τα τρόλεϊ 2, 4 (στάση Ζακύνθου)
-Με το λεωφορείο 022 (στάση Ζακύνθου)
 
Studio Κυψέλης
Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, Κυψέλη, τηλ: 210 8819571
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις