Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Wilson + Wilson

 
   Ένα ψυχολογικό θρίλερ του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Αμερικάνος ποιητής και πεζογράφος, αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο στην εξέλιξη της σύγχρονης λογοτεχνίας στις ιστορίες τρόμου και τα αστυνομικά μυθιστορήματα. Η ζωή του, η ταφή του, ο λόγος του θανάτου του και οι λεπτομέρειες της πορείας του, αποτελούν μια ιστορία σαν αυτές που η πένα του δημιουργούσε, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά καλυπτόμενα από πέπλο μυστηρίου.
 
wilson523
   Το έργο «Wilson & Wilson» αποτελεί ουσιαστικά ένα mind game. Το μυαλό είναι ο πιο στενός φίλος του ανθρώπου, ικανός να τον οδηγήσει σε μεγαλεία αλλά και ο πιο μισητός εχθρός, που θα τον καταστρέψει. Ο ήρωάς μας διηγείται την πορεία του από τα παιδικά του χρόνια. Εύγλωττος, με υψηλή καταγωγή, δεν αργεί να αναδείξει τα ηγετικά του χαρίσματα και να επικρατήσει στο χώρο του προαύλιου του σχολείου του. Εύκολα εντυπωσιάζει και κυριαρχεί σε ασθενέστερους ανθρώπους. Φιλήδονος, πλούσιος, γεμάτος με πάθη, καταφέρνει να χειραγωγεί τους πάντες εκτός από έναν. Αυτός ο μοναδικός που του ξεφεύγει γίνεται ο δυνάστης του, από το σχολείο μέχρι και την μετέπειτα πορεία της ζωής του. Από την πρώτη κιόλας στιγμή τυχαίες συμπτώσεις τους ενώνουν. Το όνομα είναι ίδιο, η εμφάνιση έχει έντονες ομοιότητες και παρόλο που αυτός ο ανυπότακτος σωσίας πάντα έκρινε τις πράξεις του, θα ήταν σχεδόν σίγουρος πως το έκανε για να τον προστατέψει.
 
wilson524
   Το έργο ακροβατεί στα όρια του πραγματικού και της φαντασίας, της λογικής και της τρέλας. Πού ξεκινάει η αλήθεια και πού τελειώνει το ψέμα; Εσωτερικές συγκρούσεις, ψυχικές διαταραχές, εμμονές και διχασμός προσωπικότητας, προβάλλονται μπροστά στην αιώνια μάχη του καλού και του κακού. Η ηθική είναι προσωπική υπόθεση, το ίδιο όμως και η αυτοσυγκράτηση και η αυτοπροστασία.

   Στο αφήγημα αυτό υπάρχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία του ποιητή από τα χρόνια του σχολείου, όπου φλέρταρε έντονα με την κατάθλιψη, την τρέλα και την αυτοκτονία. Τα διλήμματά του καθώς και οι φοβίες του, παίρνουν σάρκα και μορφή και ακούν στο όνομα Wilson ή μήπως καλύτερα στα ονόματα Wilson & Wilson.
 
wilson525
   Το Νικόλα Βαγιονάκη ομολογώ πως μέχρι σήμερα δεν είχε τύχει να το δω σε κάποια παράσταση, γεγονός που σκοπεύω να διορθώσω και να αλλάξω. Η ερμηνεία του ήταν καθηλωτική, η κίνησή του εξαίσια, προσδίδοντας κάτι το μεταφυσικό. Οι αλλαγές στους τονισμούς της φωνής του και η χροιά θύμιζαν κάποιο πλάσμα απόκοσμο, σαν ο ίδιος ο Έντγκαρ Άλαν Πόε να είχε έρθει να μας διηγηθεί μια ιστορία. Εκείνη την πιο παλιά από όλες, της γέννησης και του θανάτου του. Οι φωτισμοί δημιουργούσαν σκιές που εναρμονίζονταν απόλυτα με την ατμόσφαιρα και η μουσική πρόσθετε ένσταση στο ήδη εξαίσιο και επιβλητικό κείμενο. Σκηνοθετικά ήταν υπέροχο, δίνοντας στον ηθοποιό τη δυνατότητα να αναπτύξει όλες τις υποκριτικές και σωματικές του ικανότητες και αναδεικνύοντας τον ποιητικό λόγο του έργου.

   Μια παράσταση που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις και βάζει το μυαλό σε εγρήγορση. Μια παράσταση καλού και ποιοτικού θεάτρου που πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να λείψει από την επιλογή κανενός θεατρόφιλου ανθρώπου. Σίγουρα θα την επέλεγα ξανά και ξανά γιατί εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που κάνουν ένα ανέβασμα μοναδικό, αυθεντικό και ατόφιο. Ένα έργο food for thought και ένας ερμηνευτής αποκάλυψη.

   Μην την αφήσετε να περάσει χωρίς να την δείτε. Σας προκαλώ να με εμπιστευθείτε.

Καλή σας θέαση.
Χάρις Μολυβιάτη
 
wilson526
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο 9.15 το βράδυ
Κυριακή 8.15 το βράδυ

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος:10 ευρώ
Άνεργοι και πάνω από 65: 8 ευρώ
Φοιτητές και ηθοποιοί του σωματείου: 5 ευρώ

Συντελεστές:
Σχεδιασμός Παράστασης-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Νικόλας Βαγιονάκης
Δραματουργική Επεξεργασία-Μετάφραση: Νικόλας Βαγιονάκης, Μιράντα Βατικιώτη
Κατασκευή Σκηνικού: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Ζωγραφική Σκηνικού: Αναστασία Ρήγα
Επιμέλεια Φωτισμού: Αποστόλης Τσατσάκος
Μουσική Επεξεργασία: Ιάκωβος Παυλόπουλος
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας

Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168
Τηλ: 210 6460748
 
Joomla Social by OrdaSoft!