Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Wilson and Wilson


   Ο Wilson μας διηγείται τη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του. Μία ζωή που ο ίδιος ολοκλήρωσε και τελείωσε. Μια ζωή που ο μοναδικός του αντίπαλος ήταν ο άλλος Wilson. Αυτός που τον καταδίωκε, αυτός που τον τρέλαινε, αυτός που τον οδηγούσε σε όλες του τις πράξεις. Αυτός ο άλλος άνθρωπος που ζούσε μαζί του, πλάι του, δίπλα του, μέσα του.
 
wilson899
   Από τα χρόνια του σχολείου ο William Wilson προσπαθούσε να είναι αυτός που θα είχε την πρωτοκαθεδρία έναντι των υπολοίπων συμμαθητών του. Να έχει την υπεροχή ως προς τους υπόλοιπους. Αυτός, τον οποίο δεν μπορούσε με τίποτα να «κυριεύσει», ήταν ο άλλος Wilson. Αυτός που είχε το ίδιο όνομα, την ίδια ημέρα γενεθλίων, το ίδιο ανάστημα, τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά δεν είχαν καμία συγγένεια. Ο μόνος στον οποίο δεν μπορούσε να υψώσει τη φωνή του, να ορθώσει το ανάστημά του. Αυτός στον οποίο μιλούσε μόνο ψιθυριστά.

   Μεγαλώνοντας και φεύγοντας, έζησε κάποια χρόνια πιο ήρεμα, πιο χαλαρά, πιο ανέμελα. Χωρίς εκείνον. Έκανε τη ζωή που πάντα ήθελε, μέσα σε παρέες, με ξενύχτια, ποτά, ερωτικές περιπέτειες. Μόνος του… Ο τζόγος ήταν από τις συνήθειες που απέκτησε και στην οποία ήταν πολύ καλός. Είχε μάθει να κλέβει αριστοτεχνικά τους υπολοίπους στο τραπέζι και αυτό του έδινε και πάλι το αίσθημα της υπεροχής. Το ζούσε χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς σκέψεις στο κεφάλι του, χωρίς αυτόν…
 
wilson900

   Όμως ο Wilson τον ξαναβρήκε. Τον κυρίευσε και ο στόχος του ήταν να καταστρέψει το Wilson. Τον ξεμπρόστιασε στο τραπέζι με τα χαρτιά. Έδειξε σε όλους με ποιον τρόπο τους κέρδιζε. Έδειξε σε όλους ότι ο Wilson ήταν μία απάτη. Τον χτύπησαν, τον έδιωξαν, τον απέκλεισαν από εκεί που ήταν αρεστός. Η καταστροφή ξεκίνησε. Ο Wilson ένοιωθε και πάλι το Wilson παντού. Η κατάσταση ήταν αδυσώπητη και έντονη, χωρίς σταματημό. Πλέον δεν είχε μείνει τίποτα να μπορεί να τον κρατήσει στη ζωή, τίποτα να τον επαναφέρει σε μια ζωή χωρίς τον Wilson, τίποτα πλέον χωρίς αυτόν. Ο Wilson θα οδηγήσει το Wilson σε ένα τελευταίο διάλογο μεταξύ τους μπροστά στον καθρέφτη του. Δεν υπάρχει λύση άλλη από το να τον σκοτώσει. Το κάνει τελικά. Τελειώνει το Wilson και τελειώνει τον ίδιο του τον εαυτό. Η ύπαρξή του δεν υπάρχει χωρίς εκείνον. Με αυτόν ξεκίνησε και με αυτόν τελείωσε…Wilson and Wilson.

   Ο Νικόλας Βαγιονάκης ερμηνεύει πολύ καλά τον ιδιόμορφο αυτό μονόλογο. Μέσα από ένα λιτό σκηνικό, με μία τζαμαρία και έναν καθρέφτη, καταφέρνει να αποδώσει τα συναισθήματα, τις εκφράσεις, τον ψυχισμό του χαρακτήρα σωστά και έντονα, με γρήγορες εναλλαγές από στιγμή σε στιγμή. Οι φωτισμοί δίνουν στην παράσταση την απαραίτητη αίσθηση που χρειάζεται. Οι μουσικές το ίδιο. Η κινησιολογία του αποδίδει επίσης πολύ όμορφα όσα συμβαίνουν στο κεφάλι του πρωταγωνιστή. Ένα κεφάλι γεμάτο με W…

   Είναι ο Wilson και ο Wilson….

Πάρης Μακρίδης
 
wilson901
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σχεδιασμός Παράστασης, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Νικόλας Βαγιονάκης
Δραματουργική Επεξεργασία, Μετάφραση: Νικόλας Βαγιονάκης, Μιράντα Βατικιώτη
Κατασκευή Σκηνικού: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Ζωγραφική Σκηνικού: Αναστασία Ρήγα
Επιμέλεια Φωτισμού: Αποστόλης Τσατσάκος
Μουσική Επεξεργασία: Ιάκωβος Παυλόπουλος
Trailer παράστασης: Γιάννης Φαφουτάκης
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
 
wilson902
 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: 20:00
Πέμπτη: 21:00
Τιμές εισιτήριων:
Γενική είσοδος:10 ευρώ
Φοιτητές και πάνω από 65: 8 ευρώ
Άνεργοι και ηθοποιοί του σωματείου: 5 ευρώ
Για κρατήσεις θέσεων 210-6460748
Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
 
Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168 (πλησίον Λ. Αλεξάνδρας)
 
Joomla Social by OrdaSoft!