Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Βότκα... δηλητήριο

 
   Αγαπητέ μου φίλε του θεάτρου, που είσαι από αυτους που ζητούν κάτι ανάλαφρο μεν αλλά που έστω θα σε βάλει και σε λίγη σκέψη, έως πολύ, μη μου στεναχωριέσαι καθόλου γιατί σου έχω και για εσένα παραστασούλα ιδανική για τα μέτρα σου. Όνομα αυτής «Βότκα… δηλητήριο» και θα τη βρεις στο θέατρο Άβατον κάθε Σάββατο στις 9 και Κυριακές στις 7. Και αν τελικά δεν καταλάβεις το νόημα της παράστασης και μπεις σε σκέψη για το νόημα της ζωής, ε, δεν πειράζει, σίγουρα θα γελάσεις! Και άκου να δεις ή μάλλον συνέχισε να διαβάζεις για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.
 
votkad535
   Τρεις φίλοι – συνεργάτες ηθοποιοί, μπατίρια, εκεί μακριά στα κρύα της Ρωσίας, βρίσκουν μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά. Πρώτη θα δεις τη μοναδική γυναίκα της ιστορίας (Αναστασία Γκολέμα) που έχει όνειρο να γίνει πρωταγωνίστρια σε μεγάλα και γνωστά θέατρα της Ρωσίας και να ξεδιπλώσει το ταλέντο της. Βαρέθηκε να παίζει δευτερότριτους ρόλους μπροστά στον απλό και αμόρφωτο λαουτζίκο, όπως βαρέθηκε να ζει και στη μιζέρια. Ως θεούσα προσεύχεται σε αγίους και λοιπά να της κάνουν αληθινή την επιθυμία. Όχι άλλη φτώχια, κάτι που ασπάζονται και οι δυο συνεργάτες της. Όνειρο ζωής να αποκτήσουν το δικό τους θέατρο για να μπορούν με λίγα λόγια να ανεβάζουν ό,τι παράσταση γουστάρουν, να τη σκηνοθετούν όπως επίσης θέλουν και φυσικά να πρωταγωνιστούν.

   Οι άντρες της παρέας (Χάρης Σώζος – Θανάσης Θεολόγης) μπουκάρουν στη σκηνή με τη βαλίτσα του ονείρου τους. Λεφτά… πολλά λεφτά μέσα στη βαλίτσα και πού θα πάει τέλος πάντως αυτή η βαλίτσα; Πόσο αλλάζουν τα λεφτά τον άνθρωπο; Και μέχρι πού θα μπορέσουν να φτάσουν τα φτωχαδάκια με όνειρα και χαρακτήρες της ιστορίας;

   Και σαν να μην έφτανε το άγχος και η μούρλα που αρχίζει να τους μετατρέπει σε κάτι που δεν φαντάζονταν και στα καλύτερα σενάρια που έχουν διαβάσει, μπαίνει σφήνα και ο εξαφανισμένος εδώ και δυο χρόνια πρώην άντρας (Στέλιος Καλαθάς) στην όλη παρέα, για να ζητήσει λεφτά μια και - μπατίρης και αυτός - χρωστά παντού! Μόνο που βλέπει τα λεφτά, σαν τη μύγα στα σκατά κολλάει και αυτός λίγη από την όλη μούρλα και σιγά που θα εξαφανιζόταν χωρίς μερίδιο. Ε, καλά, μη περιμένεις να σου πω τι γίνεται, αν είσαι εξυπνοπούλι, ο τίτλος της παράστασης δηλώνει την κατάληξη, οπότε και μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Αν πάλι όχι, γνωρίζεις πως το τέλος δεν το λέω ΠΟΤΕ γιατί δεν είμαι σποϊλεράκιας. Να πας, να δεις και να μάθεις! Ωχού!
 
votkad635
   Θα σου πω μόνο πως θα δεις υπέροχες ερμηνείες, δεμένο και δουλεμένο άρτια από τους ηθοποιούς έργο. Σκηνοθεσία έξυπνη, σκηνικό και κουστούμια φέαρ ινάφ, που θα σε πάνε σε φτωχικό καμαρίνι κάπου στη Ρωσία. Μουσική ιδανική για να πιστείς πως όντως είσαι κάπου στη Ρωσία. Α! Και αν είσαι από τους διαβασμένους και ψαγμένους, θα καταλάβεις πως το έργο είναι εμπνευσμένο από το διήγημα του Τσέχωφ «Το πορτοφόλι». Τριπλό μπράβο λοιπόν στο Θανάση Θεολόγη για ερμηνεία, σκηνοθεσία, απόδοση κειμένου.

   Αυτά από εμένα, να περνάτε όμορφα και να χαμογελάτε . Αν είστε μουρτζούφληδες και χρωστάτε παντού, είναι σίγουρο πως επιβάλλεται να δείτε την παράσταση… Αλλάζει ανθρώπους και τρόπο ζωής.

Λένα Βασιλείου
 
ΒΟΤΚΑ… ΔΗΛΗΤΉΡΙΟ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΒΑΤΟΝ
Κείμενο - σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης
Σκηνικά- Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφίες: Τάνια Μιλτένοβα
Στίχοι: Αναστασία Γκολέμα
Φωτογραφίες: Δέσποινα Μυκονιάτη
Φωτισμοί: Θανάσης Ροδίτης
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Φιλιππόπουλος
Παίζουν: Χάρης Σώζος, Στέλιος Καλαθάς,
Αναστασία Γκολέμα και Θανάσης Θεολόγης
 
Joomla Social by OrdaSoft!