Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Victims

 
   Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να ξεφύγει από όλα εκείνα που το βουλιάζουν; Πώς μπορεί να παραμερίσει στερεότυπα και προκαταλήψεις για να ελευθερωθεί από τα δεσμά της κοινωνίας, της οικογένειας και της θρησκείας και να δώσει τη δική του αλήθεια;
 
victims1901

   Στο Studio Κυψέλης παρουσιάζεται μια εξαιρετική παράσταση που διανύει το δεύτερό της χρόνο. Το Victims είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που πατά ακροβατικά πάνω στα τεντωμένα σκοινιά μιας σαθρής κοινωνίας. Οι ήρωες της ιστορίας προσπαθούν να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους. Προσπαθούν να αποβάλλουν όλα εκείνα που τους δένουν με θηλιά το λαιμό. Μέσα σε μια φαινομενικά ελεύθερη κοινωνία, όπου η οικογένεια, η θρησκεία αλλά και η κοινωνία ολόκληρη καταδυναστεύουν ζωές και συνειδήσεις.

   Δύσκολο να ανασάνεις, δύσκολο να ελευθερωθείς. Μόνη διέξοδος η τέχνη και στη περίπτωση του Ντέιβ, η ζωγραφική. Ο Ντέιβ κάνει μια δουλειά που η οικογένειά του του επέβαλλε, ζει μια ζωή που άλλοι αποφασίζουν. Η μόνη χαραμάδα πλήρους ελευθερίας είναι η ζωγραφική. Η Μαρία, πρώην χορεύτρια και νυν μοντέλο για τις ανάγκες μαθημάτων ζωγραφικής, ζει τα δικά της δράματα και ακροβατεί πάνω από τις αλήθειες εκείνες που δεν θέλει να ομολογήσει. Η συνάντηση αυτών των δύο είναι καθοριστική και η κάθαρση είναι μονόδρομος.
 
victims1902
   Ο Ντέιβ θέλει να τελειώσει το έργο του, μέσα από αυτό πιστεύει πως θα έρθει η δική του λύτρωση. Φέρνει στο στούντιο τη Μαρία για να ποζάρει, λέγοντας ψέματα πως το μάθημα ισχύει. Η Μαρία φτάνοντας εκεί καταλαβαίνει το ψέμα και θέλει να φύγει. Συμφωνεί στο τέλος να ποζάρει γι’ αυτόν και ο καλλιτέχνης ξεκινά πυρετωδώς να δουλεύει χαμένος μες τις σκέψεις του. Η Μαρία έχοντας απορίες για τον Ντέιβ, ρωτά για τη ζωή του, τα θέλω του και ανοίγει τις κρύπτες των σκοτεινών του σκέψεων. Ο Ντέιβ νοιώθει απειλή, αγριεύει και η καταδυνάστευση που νοιώθει όλα αυτά τα χρόνια βγαίνει στην επιφάνεια με τρομακτικές εντάσεις. Η Μαρία τρομοκρατείται και θέλει να αποχωρήσει. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι εφικτό, καθώς ο Ντέιβ έχει κλειδώσει το στούντιο και με την απειλή μαχαιριού της ζητά να συνεχίσουν ώστε να τελειώσει το έργο του. Άκαρπες οι προσπάθειες της Μαρίας να ελευθερωθεί… Υποτάσσεται στη θέληση του Ντέιβ. Αναμεσά τους ξεκινά μια ψυχολογική μάχη αλλά και μια ερωτική ένταση, καθώς η νύχτα συνεχίζεται. Το ξημέρωμα βρίσκει τους δύο ήρωες μαζί και η εναλλαγή θύμα και θύτη ξεγυμνώνει τις ψυχές τους. Η κάθαρση είναι μπροστά τους και ίσως ο δρόμος για τη λύτρωση να τους περιμένει.

   Το Victims μέσα από μια ατμόσφαιρα ψυχολογικού θρίλερ, είναι ένα έργο πολύ δυναμικό, με γερές δόσεις έντασης που καταφέρνει να κρατήσει το θεατή καθηλωμένο. Ο Γιώργος Λιβανός «φωτίζει» σκηνοθετικά με περίσσια τέχνη όλα εκείνα που πρέπει να έρθουν στο φως. Η Σόνια Κωτίδου αποδίδει εξαιρετική ερμηνεία στην ηρωίδα του έργου. Έχει εισχωρήσει απόλυτα στο ψυχισμό της Μαρίας και λειτουργεί ακροβατικά σε όλη τη παράσταση δίνοντας ένταση και συγκίνηση στους θεατές.
 
victims1903
   Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος ερμηνεύει εξαιρετικά τον καλλιτέχνη Ντέιβ, κάνει δικές τους όλες τις παραμέτρους του χαρακτήρα του ήρωα και προσθέτει σπίθα και αρρενωπότητα. Τα εύσημα πρέπει να δοθούν και στον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τις μουσικές επιλογές, καθώς ανέβαζε τη θερμοκρασία του έργου σε καίρια σημεία.

   Μια πολύ καλή παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
victims1904
 
Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία-φωτισμός: Γιώργος Λιβανός
Μετάφραση: Σωτήρης Αντωνίου
Μουσική: Σάκης Τσιλίκης
Σκηνικά-κοστούμια: Γιοβάννα Πρασσίνου
Κινησιολογία: Σίμωνας Πάτροκλος
Σύμβουλος: Ζωρζέτ Μιρόν
Βοηθός σκηνοθέτη: Νερίνα Καμπασάκη
Κινηματογράφηση: Αντώνης Μανδρανής
Γραφιστικά: Ειρήνη Γκολέμη
Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης & Κώστας Βολιώτης
Προβολή-επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Ιατρόπουλος & Σόνια Κωτίδου
Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Ημέρα & ώρα παράστασης
Κάθε Tετάρτη στις 21.15 (από τις 13-02-19)
Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 12 ευρώ (με ποτό)
Μειωμένο (φοιτητικό-ανέργων-ΑΜΕΑ): 8 ευρώ
Aτέλειες δεκτές με την αγορά προγράμματος (6 ευρώ)
 
Για κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες
Τηλ.: 210 8819571 & 6944 535261
 
Studio Κυψέλης
Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, Κυψέλη, τηλ: 210 8819571
 
Πρόσβαση στο θέατρο
-Με τα τρόλεϊ 2, 4 (στάση Ζακύνθου)
-Με το λεωφορείο 022 (στάση Ζακύνθου)
Joomla Social by OrdaSoft!