= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Τζάσμιν
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Τζάσμιν

 
   Η Τζάσμιν επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Διάνα και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η Ελένη Ράντου, εμπνευσμένη από το σενάριο της κινηματογραφικής επιτυχίας του Γούντι Άλεν «Blue Jasmine», σε συνεργασία με το Βαγγέλη Χατζηνικολάου, πραγματοποιούν την πρώτη παγκόσμια θεατρική διασκευή του.
 
jazmin1986
   Η Τζάσμιν είναι μια γυναίκα όμορφη με φινέτσα, Νεοϋορκέζα, η οποία χάνει όλα της τα λεφτά και τον άντρα της εν μια νυκτί. Ο άντρας της, Αλ, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, για το οποίο βρέθηκε στη φυλακή. Δεν άντεξε και αυτοκτόνησε. Την ίδια τη συναντάμε σε πάλη με την παραδοχή της πραγματικότητας, εγκλωβισμένη μέσα στο παρελθόν της, προσπαθώντας να συντάξει ένα παρόν αβέβαιο και σκοτεινό. Στην προσπάθειά της να σταθεί στα πόδια της, μετακομίζει στο σπίτι της αδελφής της, Τζίντζερ, στο Σαν Φρανσίσκο. Η αδελφή της είναι αρραβωνιασμένη με τον Τσίλι, έναν άνθρωπο της εργατικής τάξης, εκ διαμέτρου αντίθετο από την Τζάσμιν. Οι εντάσεις και οι διαφωνίες δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν και σύντομα η παρουσία της Τζάσμιν πυροδοτεί καταστάσεις όπου οι πρωταγωνιστές χάνουν το έλεγχό τους. Η άρνηση της αυτοκριτικής, ο πόνος της απώλειας, η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της ζωής χωρίς ουσιαστική μετάνοια, οδηγούν την Τζάσμιν σε επανάληψη λαθών του παρελθόντος και σε ψυχολογική κατάρρευση.
 
jazmin1985
   Όλοι οι χαρακτήρες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με τους δικούς τους δαίμονες και τις δικές τους ανασφάλειες. Όλοι έχουν ένα παρελθόν να αποφεύγουν και όλοι επιστρέφουν σε αυτό μόλις νιώσουν απειλή. Η Ελένη Ράντου προσδίδει στην Τζάσμιν βάθος συναισθηματικό και αμεσότητα. Παρουσιάζεται δυναμική και συντετριμμένη συνάμα. Η ιστορία εξελίσσεται μέσα από τις σκέψεις της, όπου αναμνήσεις και ζωή γίνονται ένα. Ο Μάξιμος Μουμούρης είναι ο Αλ. Κυριαρχεί στις σκέψεις της Τζάσμιν και την καταδυναστεύει. Εντυπωσιάστηκα από την καθαρότητα στο λόγο του και από τη μεστότητα της ερμηνείας του. Η Καλλιρρόη Μυριαγκού ερμηνεύει την Τζίντζερ, την αδελφή της Τζάσμιν. Αυθόρμητη, καλόκαρδη και δοτική, είναι η ευχάριστη νότα της ιστορίας. Η ίδια και οι ερωτικές της επιλογές προσφέρουν κωμικές καταστάσεις και αποφορτίζουν την ατμόσφαιρα. Όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί (Παντελής Δεντάκης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος) είναι εξίσου καλοί, προσφέροντάς μας καθηλωτικές ερμηνείες κατά τη διάρκεια της παράστασης.
 
jazmin1987
   Ο Σταμάτης Φασουλής έχει αναλάβει την σκηνοθεσία. Δένει τους ηθοποιούς και τις καταστάσεις που τους συνδέουν. Μοντέρνα και γρήγορη ματιά, δημιουργεί ένα έργο χωρίς κενά και άβολες παύσεις. Δεν θα γινόταν να μην αναφερθώ στα σκηνικά, όπου μέσα από περιστρεφόμενη σκηνή βρισκόμασταν από το ένα σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο στο άλλο στη Νέα Υόρκη, είτε από κάποιο ιατρείο σε κάποιο καφέ. Εξαιρετικές και οι μουσικές επιλογές, βοηθούσαν στην εξέλιξη της ιστορίας.

   Για όσους έχουν δει την ταινία, αξίζει χωρίς αμφιβολία να δουν και τη θεατρική της μεταφορά. Οι ήρωες ίσως να είναι πιο ανθρώπινοι από την κινηματογραφική τους εκδοχή, αλλά σίγουρα δεν θα τους απογοητεύσουν. Για όσους δεν την έχουν δει και αγαπάνε το θέατρο, είναι μια ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα έργο που θα τους συγκινήσει, θα τους διασκεδάσει και θα τους προβληματίσει. Η ιστορία έχει αρχή, μέση, τέλος και ανατροπή που ξαφνιάζει. Αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες θεατρικές επιλογές φέτος τον χειμώνα και εμείς, από τη μεριά μας, σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη
 
jazmin1988
Διάνα Κέντρο Αθήνας
Ιπποκράτους 7, Αθήνα
Τηλ: 210 3626596
από 11/10 έως 19/01
Τετάρτη 19:30, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Συντελεστές
Σενάριο: Γούντυ Άλλεν
Θεατρική απόδοση: Ελένη Ράντου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Βοηθός σκηνογράφου: Δήμητρα Χίου
Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Κρυσταλία Λιονάκη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος
Διάρκεια:135 λεπτά
Εισιτήρια
15€ – 19€
Προπώληση
viva.gr

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις