= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Τρεις αδερφές
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Τρεις αδερφές

 
   Μια σκηνή άδεια από σκηνικά, τρεις γυναίκες που ο χρόνος έχει περάσει από δίπλα τους ανεπιστρεπτί. Ζωές που κόλλησαν στο βάλτο της πλήξης. Η Μόσχα έχει συνδεθεί με τις πιο όμορφες αναμνήσεις για τα τρία κορίτσια και αφού η ζωή τους στην επαρχιακή πόλη δεν ήταν αυτή που περίμεναν, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για μια νέα αρχή στο γυρισμό τους στη Μόσχα. Είναι η γη της επαγγελίας για αυτές. Το μέρος όπου πέρασαν ευτυχισμένες στιγμές που αναπολούν ακόμα. Οι ζωές τους στην επαρχιακή πόλη δεν ήταν αυτές που ονειρεύτηκαν. Το αντίθετο… Όταν ο πατέρας τους πέθανε, η μόνη σκέψη τους ήταν να μετακομίσουν. Τι συνέβη και δεν έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα; Δεν το τόλμησαν ποτέ.
 
treisadelfes2077

   Η Όλγα (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) δουλεύει σαν καθηγήτρια στο τοπικό γυμνάσιο. Η ζωή της δεν ήταν ποτέ ευτυχισμένη. Ζει πεισματικά σε μια ρουτίνα που δεν μπορεί ή δεν θέλει να αποβάλλει. Η Μάσσα (Μαρία Κεχαγιόγλου) είναι παντρεμένη με ένα καθηγητή εδώ και χρόνια. Ένας γάμος που δεν βγήκε από τα κατακόκκινα πέπλα του έρωτα, αλλά τελέστηκε μέσα από ανασφάλειες, ταμπού της εποχής, ότι η γυναίκα πρέπει να κάνει οικογένεια, πως μέσα από εκεί θα βρει την ευτυχία και την πληρότητα. Καταδικασμένη να ζει μια ανιαρή ζωή δίπλα σε έναν άνθρωπο που δεν αγαπά. Μέσα σε ένα σπίτι που θα μπορούσε να θυμίζει και φυλακή. Η Ιρίνα (Αθηνά Μαξίμου), ο Βενιαμίν της οικογένειας, είναι η ονειροπόλα αδερφή που πιστεύει πως η ζωή δεν έχει τίποτα να της δώσει. Ο έρωτας της ανοίγει για λίγο τα φτερά, αλλά ο θάνατος του αγαπημένου της κλείνει για πάντα τις πύλες της ψυχής της για ευτυχία.

   Καθώς σιγά σιγά ξετυλίγεται η ιστορία των τριών αδερφών, η σκηνή γεμίζει με πρόσωπα και έπιπλα τόσο ασφυκτικά που θυμίζει έντονα τα συναισθήματα των ηρωίδων. Ο αδερφός τους Αντρέι (Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης), βαλτωμένος σε μια πόλη που πιστεύει πως δεν έχει τίποτα να του δώσει, ερωτευμένος με μια γυναίκα, αποζητά ψήγματα ευτυχίας. Παντρεύεται και οι ελπίδες του εξανεμίζονται καθώς η Νατάσα (Σύρμω Κεκέ) δεν ήταν αυτό που έδειχνε. Ο στρατιωτικός γιατρός Τσεμπουτίκιν (Δημήτρης Πιατάς), φίλος του πατέρα τους, είναι ο άνθρωπος που τους δείχνει καλοσύνη και αγάπη. Ένα χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα τους, οι αδερφές γιορτάζουν τα γενέθλια της Ιρίνα και στο σπίτι εμφανίζεται ένας παλιός γνώριμος από τη Μόσχα. Ο αντισυνταγματάρχης Βερσίνιν (Αιμίλιος Χειλάκης), παντρεμένος πια, σε ένα γάμο φυλακή και ο ίδιος, γίνεται η σωσίβια λέμβος για τη Μάσσα. Οι δυο άνθρωποι θα βιώσουν έναν έρωτα που θα φωτίσει για λίγο τις ζωές τους, μέχρι να έρθει η μετάθεση και όλοι οι πύργοι τους να πέσουν σαν τραπουλόχαρτα.
 
treisadelfes2079

   Οι τρεις αδερφές είναι ένα έργο δυνατό σε νοήματα και συναισθήματα. Καθρεπτίζει ζωές που δεν είχαν το θάρρος να τολμήσουν. Που δεν θέλησαν να παλέψουν για την ευτυχία τους. Μιλά για ανθρώπους χτισμένους στο χθες, που δεν ζουν το σήμερα, παρά περιμένουν το αύριο πιστεύοντας ότι θα είναι καλύτερο. Πώς όμως μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο στο μέλλον αν δεν παλέψεις για το παρόν σου;

   Η παράσταση είναι πολύ δυνατή και αρκετές φορές φτάνει το θεατή στα όρια του. Το έργο του Τσέχωφ θα παραμένει επίκαιρο στους αιώνες όσο οι άνθρωποι συνεχίζουν να παραιτούνται από τη ζωή. Όσο συνεχίζουν να κάθονται στον καναπέ τους και να βλέπουν τη ζωή να περνά από δίπλα τους, λες και είναι κάποιου άλλου που δεν τους ενδιαφέρει.

   Ο Δημήτρης Καραντζάς κέρδισε ένα ακόμα στοίχημα. Ο τρόπος που σκηνοθέτησε την παράσταση έδωσε τις πραγματικές διαστάσεις του έργου. Σκηνικά και ηθοποιοί είχαν το δικό τους ρόλο επί σκηνής, αλλά ήταν τόσο αλληλένδετα όλα αυτά, που η αίσθηση στο κοινό ήταν έντονη. Η ασφυκτικά γεμάτη σκηνή, με τους ηθοποιούς να ανεβαίνουν πάνω στα έπιπλα για να μετακινηθούν, να περνούν μέσα από σχισμές αλλά και μικρά περάσματα, καθρέφτιζε την ίδια τη ζωή. Τις δυσκολίες, τις πίκρες αλλά και τις μάχες που οι ήρωες δεν κέρδισαν ποτέ. Βγήκα από το θέατρο μετά από αυτή τη μεγαλειώδη παράσταση πιο ζωντανή και με μεγαλύτερη θέληση και πείσμα να ζήσω όσα η ζωή θα μου φέρει στο δρόμο μου, αλλά και να παλέψω αν θέλω να την κάνω καλύτερη. Η ζωή είναι μια αιώνια μάχη και εμείς πολεμιστές της.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
treisadelfes2081
 
Ταυτότητα παράστασης:
Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης – Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Σύμβουλος δραματουργίας: Αντώνης Αντωνόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Φωτογραφίες παράστασης: Γκέλυ Καλαμπάκα

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Νίκος Μάνεσης. Και οι Υβόννη Μαλτέζου και Δημήτρης Πιατάς.
 
treisadelfes2082
Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, Τηλέφωνο 210 5223522
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη και Κυριακή στις 7μ.μ. Πέμπτη στις 8μ.μ., Παρασκευή στις 9μ.μ., Σάββατο στις 6 και στις 9μ.μ.
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις