Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση ξεκαρδιστικής παράστασης: Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες

 
   Ένα από τα γνωστότερα και ίσως πιο αγαπητά βιβλία της Κατερίνας Μανανεδάκη παίρνει σάρκα και οστά στο θέατρο Χυτήριο. Μια ομάδα εκπληκτικών ηθοποιών ανεβαίνει στη σκηνή και το βιβλίο της Κατερίνας λαμβάνει τη μορφή που του αξίζει. Ζωντανεύει!
 
manes01

   Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της Κατερίνας. Μου αρέσει που ακουμπά και εισχωρεί σε μεγάλα θέματα με βάση το χιούμορ. Δεν ήξερα πώς θα μπορούσαν να μεταφερθούν θεατρικά, είχα φυσικά ενδοιασμούς. Δεν ακούμε συνήθως ότι το βιβλίο είναι πάντα μακράν καλύτερο από την ταινία κτλ; Εδώ τα πράγματα έρχονται σε ισορροπία. Αποδόθηκε με όλη τη σοβαρότητα αλλά και το χιούμορ που το διακρίνουν. Γελάσαμε πολύ, δακρύσαμε, σκεφτήκαμε, κουνήσαμε καταφατικά το κεφάλι. Είδαμε τι πραγματικά πέρασαν οι γονείς μας φέρνοντάς μας στο κόσμο και τι περιμένει τις νέες μανούλες. Το απόλυτο χάος!

   Ξεκινάς με τις καλύτερες των προθέσεων. Έχεις φίλες, γνωστούς, μαμάδες, αλλά και πατεράδες να σου λένε όλα τα καλά ενός παιδιού, έχεις ένα σύντροφο που σε αγαπά και τον αγαπάς και τσουπ! Χτυπάει το βιολογικό ρολόι (μάλλον έχει ξυπνητήρι), εκεί η γυναίκα παίρνει σοβαρά το ρόλο της προς τη διαιώνιση του είδους. Αρχίζουν οι προσπάθειες, αρχίζουν τα μικροδράματα, μέχρι τη στιγμή που το πολυπόθητο τεστ αποδεικνύεται θετικό.
 
manes02
   Εκεί ξεκινούν οι αμφιβολίες, οι φόβοι και όλα όσα δεν είχες σκεφτεί. Πώς να αντιμετωπίσεις μια νέα ζωή που έρχεται; Πώς να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων; Θα γίνεις καλός γονιός; Στέκεσαι γερά στα πόδια σου και το παίρνεις απόφαση. Κάπου εκεί αρχίζει το νέο σου ταξίδι αλλά και τα νέα σου «προβλήματα». Δεν φτάνει που πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργείς και σκέφτεσαι, έχεις και τους ανθρώπους που τόσο καιρό σου έλεγαν όλα εκείνα τα «μαγικά» λόγια περί μητρότητας, να σου απαριθμούν όλα όσα «ξέχναγαν» να σου πουν πριν. «Καλά τώρα μου το λέτε;» Τα περιμένεις όλα ρόδινα και δεν είναι. Το παιδί έρχεται και μαζί του ξεκινούν οι αυπνίες, η κούραση και όλα τα άλλα. Βέβαια ένα χαμόγελό του μπορεί να τα αλλάξει όλα, να σε κάνει να πετάς ακόμα και αν έχεις να κοιμηθείς μερόνυχτα. Έτσι δεν είναι, μανούλες;

   Καλά και οι άνδρες πού βρίσκονται σε όλο αυτό; Εκεί δίπλα, προσπαθούν, αγωνίζονται να ενηλικιωθούν. Πολλές οι ευθύνες, πολλά αυτά που έχουν να μάθουν και ως γνωστόν αργούν να μπουν στο νόημα. Πρέπει να έχεις υπομονή. Καλά και ο γονείς; Τα πεθερικά; Πού βρίσκονται; Και αυτοί εκεί είναι. Ζουν το δικό τους θαύμα. Το εγγονάκι τους! Και μπορούν να σε τρελάνουν με τις υποδείξεις και τις συμβουλές τους.
 
manes03

   Εκπληκτικοί η Νικολέττα Καρρά και ο Τόνυ Δημητρίου (μα μπλούζα Deathrow στη σκηνή του μαιευτηρίου; Ακόμα γελάω, τρομερά έξυπνη επιλογή) στους ρόλους των γονιών που φέρνουν στο κόσμο το πρώτο τους μωρό. Η Ελένη Καρακάση μας έκανε με τις ατάκες της να γελάμε μέχρι δακρύων. Η Σόφη Ζανίνου με το μπρίο και τη χάρη της, πραγματικά όργωσε τη σκηνή!

   Ένα υπέροχο βιβλίο από την Κατερίνα Μανανεδάκη. Μια υπέροχη κωμωδία για τη μητρότητα και όλα όσα φέρνει μαζί της. Μια καταπληκτική ομάδα ηθοποιών σε μια παράσταση που αξίζει να δείτε.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
manes04
 
Ταυτότητα παράστασης:
Παίζουν (αλφαβητικά): Τόνυ Δημήτριου, Κατερίνα Δημητρόγλου, Σόφη Ζανίνου, Ελένη Καρακάση, Νικολέττα Καρρά, Γιώργος Μπανταδάκης, Ελένη Τζώρτζη.
Θεατρική απόδοση / Διασκευή: Πάνος Αμαραντίδης και της Ελένη Λευθεριώτη
Σκηνοθεσία: Πάνος Αμαραντίδης και Βάσια Παναγοπούλου
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Σοφία Δριστέλα
Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος
Σύμβουλος Επικοινωνίας: Αλίκη Δανάλη
Παραγωγή: Βάσια Παναγοπούλου και Δημήτρης Αγγελόπουλος
 
manes05
 
Θέατρο Χυτήριο
Διεύθυνση: Ιερά Οδός 44, Κέντρο 104 35
 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή 21.00 μ.μ.
Σάββατο 21.00 μ.μ.
Κυριακή 18.30 μ.μ.
manes06
 
Joomla Social by OrdaSoft!