Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Η τραγωδία... αλλιώς

 
   Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν μία τραγωδία αλλιώς; Πώς θα γραφόταν και πώς θα τη βλέπαμε σήμερα; Πώς θα μπορούσε μια τραγωδία να μεταφραστεί με πιο απλά λόγια και να αποδοθεί με σαφήνεια και to the point; Αυτό κληθήκαμε ν’ ανακαλύψουμε στο θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η παράσταση σίγουρα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Οι τόσες πολλές απόπειρες να «πειραχτεί» μια τραγωδία στο θέατρο και να γίνει πιο «φρέσκια», ίσως δεν ήταν πάντα επιτυχείς. Πηγαίνοντας λοιπόν με μία τέτοια προδιάθεση στο θέατρο της Καλών Τεχνών κι έχοντας αργήσει λίγο, είδαμε μια παράσταση που μόνο προβλέψιμη δεν ήταν. Μια παράσταση που σίγουρα τάραξε τα νερά και την είδαμε ευχάριστα και με το παραπάνω. Εμπαίζει με ωραίο, καυστικό και αναπάντεχο τρόπο τον άνθρωπο καθόλη τη γνωστή πορεία του. Σου κλείνει το μάτι, κάνοντάς σε να γελάς, μη προσβάλλοντας το πανάρχαιο είδος αυτό, αλλά αποδομώντας το και φέρνοντάς το στο σήμερα. Το απλοποιεί θέλοντας να φτάσουμε σε μια γενίκευση για τον άνθρωπο. Η πένα των δύο σίγουρα φέρνει έκπληξη. Έξυπνοι διάλογοι, έξυπνοι χαρακτήρες που σε συνδυασμό με τη «διαβολικά» ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, συνέθεσαν ίσως μια από τις καλύτερες παραστάσεις που θα παρακολουθήσετε φέτος. Ευρηματική σκηνοθεσία που σ’ έκανε να μην βαρεθείς ούτε λεπτό και τολμάω να πω ότι σε άφηνε με το στόμα ανοιχτό πολλές φορές, όπως και η ίδια η ομάδα των ηθοποιών. Ένας κι ένας πάνω στη σκηνή, ξεχωρίζουν όλοι, κάνοντας πράξη έτσι αυτό που μου λείπει σε πολλές παραστάσεις, την έννοια της ομάδας.
 
tragodia2001
   Φρέσκοι άνθρωποι με όρεξη και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, πράγμα που φαινόταν από μακριά. Παρέα που φάνηκε ότι δούλευαν όλοι μαζί και όχι ο καθένας μόνος του. Μας πήραν από το χέρι από την αρχή αρχή και μας ταξίδεψαν, παίζοντάς μας γνωστές τραγωδίες, αλλά αλλιώς. Βλέποντάς τους, έβλεπες και τις ίδιες τις πρόβες τους, που σίγουρα θα ήθελες να ήσουν εκεί για να δεις πώς όλο αυτό πήρε σάρκα και οστά. Την αρχή και την εξέλιξη. Ξεκαρδιστικές σκηνές που τις απολαμβάνεις στο έπακρο. Έχεις την ευκαιρία ν’ απολαύσεις πώς μετατρέπεται η τραγωδία σε κωμωδία με τόσο όμορφο κι επιδέξιο τρόπο, που σου γεννά πολλά ερωτήματα που ίσως να μην είχες σκεφτεί. Η άλλη οπτική γωνία της παράστασης έχει να σου δώσει πολλά που φεύγοντας σκέφτηκα ότι θα την ξαναδώ σίγουρα και μάλιστα σύντομα. Εξαιρετική!

Στέλλα Κοκκινέλη
 
tragodia2003
 
Η ταυτότητα της παράστασης
Τίτλος: «Η τραγωδία αλλιώς» - Κατανοώντας τη διαφορετικότητα -
Είδος: Σουρεαλιστική Κωμωδία
Κείμενo: Αθηνά Παππά- Νίκος Γιαννόπουλος
Σκηνοθεσία : Αθηνά Παππά
Φωτισμοί-Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Σκηνογραφία –Ενδυματολογία: Δανάη Γκούγια- Μαλβίνα Σπυρολάρη
Πρωτότυπο Τραγούδι: Αρίων
Μουσική επιμέλεια: Αθηνά Παππά
Voice over: Miss M.
Sound designer: Richard Konig
Επιμέλεια χορού: Σταυρούλα Ροΐδου -Αθηνά Παππά
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ρόδης

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Χριστίνα Θωμαίδου, Ρένα Κουμπαρούλη, Σοφοκλής Μαθιόπουλος, Ανδρέας Παπαγιαννάκης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Σταυρούλα Ροΐδου, Κατερίνα Σκυλογιάννη, Ολυμπία Σωτηροπούλου, Μάριος Τσουμάρης, Baby Jane.
 
tragodia2006
Διάρκεια: 75 Λεπτά
Παραγωγή: ΣΥΝΑΘΗΝΑΙΙ ΑΜΚΕ
Επικοινωνία:Νατάσα Παππά
Ημέρες & Ώρες παραστάσεων
Παρασκευή - 21.00
Σάββατο - 21.00
 
Τιμές Εισιτηρίων
Κανονικό: 12 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητές-άνεργοι-άνω των 65 ετών): 10 ευρώ
Ατέλειες ηθοποιών: 8 ευρώ
 
tragodia2007
 
Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr
Τηλ. Κρατήσεων: 6936562777
 
 
Με την υποστήριξη του θεάτρου της Α.Σ.Κ.Τ.
Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
Πειραιώς 256, Ταύρος, Τηλ. Κρατήσεων: 6936562777
Joomla Social by OrdaSoft!