Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση εξαιρετικής παράστασης: Τουραντώ

 
   Αγαπημένοι θεατρόφιλοι φίλοι μου. Ωραίες και οι διακοπές του Πάσχα… Φάγαμε, πρηστήκαμε, πήραμε κάνα δυο-τρία κιλάκια, αποθέματα από τσουρέκια παίζουν ακόμα, οπότε ας αρχίσουμε να τρέχουμε και σε κάνα θεατράκι πριν τελειώσει η σεζόν, όσο παίζονται, για να χάσουμε καμιά θερμίδα, ναι; Άντε γιατί η Επίδαυρος πέφτει μακριά να σας πάω με τα πόδια, να γίνουμε αμέσως fit! Μένουμε ακόμα στας Αθήνας λοιπόν και για τη χώνεψη του αρνιού σας έχω παραστασούλα που από τα γέλια θα σας βοηθήσει να γυμνάσετε την πολυπόθητη περιοχή της κοιλιακής χώρας (εκεί που έκατσαν όλα δηλαδή και φαντάζει να έχει πάθει τυμπανισμό!).
 
   Λοιπόν, δώστε βάση. Την παραστασούλα που σας έχω (και τρεχάτε να προλάβετε γιατί θα πέσει αυλαία οσονούπω) θα τη βρείτε στο θέατρο Vault και ονομάζεται “Τουραντώ”! Τι είναι αυτό; Είναι το όνομα μιας πριγκίπισσας από την Κίνα (άντε, θα μου ταξιδέψετε και σε μακρινά μέρη), η οποία είναι ολίγον τι περίεργη να το πω; Παράξενη; Τέλος πάντων, δεν γουστάρει να παντρευτεί τον όποιο τυχόντα άγνωστο που έρχεται και τη ζητά σε γάμο. Εδώ να σας δω μερικές μερικές - ονόματα δεν θα πω - που θέλετε να παντρευτείτε τον όποιο τυχόντα απλά για να μπείτε στο κλαμπ των παντρεμένων! Τι βίτσιο και αυτό...). Και επειδή λοιπόν δεν θέλει να αφήσει το όμορφο βασίλειό της, την καθημερινότητά της και να έχει και κάποιον άγνωστο πάνω από το κεφάλι της, στους υποψήφιους γαμπρούς βάζει να λύσουν τρία αινίγματα. Όποιος βρει τις απαντήσεις θα την παντρευτεί. Όσο για αυτούς που λανθασμένα απαντούν… Ε, Θεός σχωρέστους, τους αποκεφαλίζει! Και επειδή ως γνωστόν τα αρσενικά στο θέμα μυαλού υστερούν λίγο (εντάξει, δεν το λέω εγώ, αλλά κοτζάμ έρευνες), οι γαμπροί χάνουν στο παιχνίδι των αινιγμάτων και η πριγκίπισσα συνεχίζει την εργένικη ζωή της. Ώσπου εμφανίζεται ένας μυστηριώδης πρίγκιπας και φέρνει τα πάνω κάτω! Ακριβώς πως τα φέρνει δεν θα σας πω για να μη σας το χαλάσω.
 
touranto669
   Η παράσταση “Τουραντώ” είναι ουσιαστικά ένα δραματοποιημένο κινέζικο τραγικό-κωμικό παραμύθι, το οποίο (εσείς, οι μουσικόφιλοι της όπερας το ξέρετε ατιμούτσικα) έγινε γνωστό από την ομώνυμη όπερα του Πουτσίνι (όποιος δεν τον ξέρει γκουγκλάρει) και ναι, άριες από την όπερα έχει πει και η Μαρία Κάλλας! (Ε, τώρα όποιος δεν ξέρει ποια είναι αυτή, ας την γκουγκλαρει και αυτή).

   Ο Γιάννης Καλατζόπουλος έχει κάνει την ελεύθερη διασκευή από το ομώνυμο έργο του Κάρλο Γκότσι και ευθύνεται για την έξυπνη απόδοσή του. Ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος με την υπέροχη σκηνοθεσία του, το κάνει να ανέβει κάποια σκαλιά πιο πάνω για να έρθουν οι ηθοποιοί να το απογειώσουν. Ηθοποιοί από ερασιτεχνική ομάδα (ναι, ορθά διαβάσατε, ερασιτέχνες είναι οι άνθρωποι) που όμως με το μεράκι τους και την αγάπη τους για το θέατρο ερμηνεύουν τέλεια τους ρόλους τους και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα συνάδελφους επαγγελματίες ηθοποιούς. Άλλωστε το μυστικό σε όλα είναι να αγαπάς και να σέβεσαι αυτό που κάνεις, έτσι δεν είναι;

   Σκηνικό απλό χωρίς πολυτέλειες, που παρέα με τη σκηνοθεσία σε βάζει στο τρυπάκι να φανταστείς όπως θες εσύ το παλάτι. Και τέλος με μουσικούλα γραμμένη από το Νίκο Χατζηστεφάνου, ο οποίος με την κιθάρα του, λυτά, βοηθά να κυλήσει ευχάριστα η πλοκή του παραμυθιού. Ενός παραμυθιού, που όσο σε κάνει να γελάς, άλλο τόσο σε βάζει να σκεφτείς κάποια πράγματα και να αναθεωρήσεις άλλα! Γιατί όλα τα παραμύθια πάντα έχουν και ένα ηθικό δίδαγμα για μικρούς και μεγάλους… Τελευταία παράσταση το Σάββατο 29 Απριλίου.

   Α! Ξέχασα να σας πω και κάτι σημαντικό στην όλη υπόθεση. Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ!
 
Λένα Βασιλείου
 
Ηθοποιοί
Νίκος Χατζηστεφάνου, Ευδοκία Τσοτάκου, Έλσα Χωριανοπούλου, Αγγελική Καρποδίνη, Νίνα Ντούνη, Γιέλενα Γκάγκιτς, Θοδωρής Αστροπεκάκης, Μούκος Κοπαράνης

Συντελεστές
Μουσική: Νίκος Χατζηστεφάνου Σχεδιασμός φωτισμού: Άκης Σαμόλης Μακιγιάζ: Κρειττωνίκη Βακαλόπουλου Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ανδριόπουλος Αφίσα: Δημήτρης Ζουγκός Παραγωγή: Ομάδα Όνομα?
 

Θεατρικές Παραστάσεις