Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση ψυχοθεραπευτικής παράστασης: TOC TOC

 
Ανταπόκριση ψυχοθεραπευτικής παράστασης: TOC TOC του Laurent Baffie ενεργός τώρα! #Αγάπη_ρε...

   Έκτη σεζόν για την υπέρ–κωμωδία–ψυχοθεραπεία που ακούει στο όνομα «TOC TOC». Κάθε σεζόν έρχεται πιο ενισχυμένη και πιο έντονη από ποτέ. Φέτος η ομαδάρα αποτελείται από το βασικό παίκτη Κώστα Σπυρόπουλο, στο ρόλο του μΠαοκτση ταρίφα με τα πολλά ονόματα… Ομάρ Ταρίφ ή bill dab ή αλλιώς Βασίλης Δαμπάογλου. Ο Βασίλης έρχεται φέτος με άλλο styling, η μόδα άλλωστε επιβάλλει χρώμα πλατίνα και κόμμωση αλογοουράς. Δεν το ξέρατε; Ο Βασίλης όμως ξέρει τα πάντα και μπορεί να μιλήσει για όλα τα θέματα. Το δικό του «προβληματάκι» είναι η αριθμομανία, ενισχυμένο με κάποια τικ. Έχει κάνει πεντακόσια τρία χιλιόμετρα, μπορεί και παραπάνω, για να έρθει από τη Θεσσαλονίκη, να δει τον παγκοσμίου φήμης ψυχίατρο, που με μια συνεδρία υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα του.
 
toctoc257

   Ορμά λοιπόν στο ιατρείο και στον προθάλαμο βλέπει έναν άλλο κύριο να περιμένει. Ο Φώτης Σταθάκης (Δημήτρης Σταρόβας), μια πολυτάλαντη προσωπικότητα με γαλλικά και πιάνο, ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά, καθώς πάσχει από το σύνδρομο "Jill de la Turret". Εκεί που μιλά αρχίσει και μπινελικώνει ασταμάτητα ή βωμολοχεί. Δεν του έφταναν όμως αυτά. Παράλληλα ζητωκραυγάζει… σαν τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου… Γαβγίζει παιδιά, γαβγίζει τόσο, ώστε ο Βασίλης να σκέφτεται λουριά βόλτας σκύλου.

   Μετά την άφιξη του Βασίλη στο προθάλαμο μπαίνει η Άννα Μαρία Κλεοπάτρα Μπιμπίκα (πολλά ονόματα η κυρία), την οποία υποδύεται η Βίβιαν Κοντομάρη. Έχει έρθει, λέει, «για μια φίλη της» (σε πιστέψαμε), είναι θεούσα, μπορεί να απαριθμήσει όλους τους αγίους και οσίους, με τις ιδιότητές τους παρακαλώ. Πάσχει από το σύνδρομο της επαλήθευσης. Δύσκολο πράγμα. Μπορεί να κάνει το γύρω του σπιτιού δεκαπέντε φορές να ελέγξει, να έχει κλείσει τα πάντα και πάλι φεύγοντας να μην είναι σίγουρη. Μπλέκοντας με τους άλλους δύο στο προθάλαμο επικαλείται συχνά πυκνά αγίους και οσίους, καθώς ξορκίζει το «κακό» που βρέθηκε μπροστά της.

   Μετά από λίγη ώρα εμφανίζεται και η Κρητικιά Νίτσα Νοικοκυράκη (Γιούλη Τσαγκαράκη), η οποία πάσχει από μικροβιοφοβία (άλλως εμμονή με τη καθαριότητα). Δεν φτάνει όμως μόνη… Έχει μαζί της ένα βαλιτσάκι με τα απολύτως απαραίτητα. Σαπούνια, αντιμικροβιακά, χλωρίνες και ξεκινά φασίνα στον προθάλαμο (μετά, σε παρακαλώ, έλα μια βόλτα και από το σπίτι, να κάνουμε γενική). Υποφέρει μένοντας σε ένα δωμάτιο με τους υπόλοιπους ασθενείς και συνεχώς απολυμαίνει το χώρο αλλά και τα έπιπλα. Η επόμενη ασθενής έρχεται από τη Λάρισα, λέγεται Λίλη Παπαγεωργοδημητρομανωλακίδη (σιδηρόδρομος) και την υποδύεται η Κατερίνα Θεοχάρη. Η κοπέλα μετά το θάνατο του πατέρα της παθαίνει παλιλαλία. Τι είναι αυτό; Λέει τα πάντα δύο φορές. Και αυτή έχει ακούσει τα καλύτερα για το δόκτορα και έκανε το ταξίδι για να θεραπευτεί.
 
toctoc256
   Τελευταίος ασθενής ο Μπάμπης Γραμμένος (Νίκος Πολυδερόπουλος), με σύνδρομο συμμετρίας, ολίγον τραύλισμα και ένα ακόμα θεματάκι… Δεν μπορεί να πατά σε γραμμές (να του βάζουμε κύκλους του ανθρώπου). Οι ασθενείς έφτασαν αλλά ο γιατρός δεν είναι πουθενά. Περνούν οι βοηθοί και ενημερώνουν ότι η πτήση του είναι σε καθυστέρηση (θα κόλλησε ο άνθρωπος εξαιτίας των χιονοπτώσεων). Η παρέα λοιπόν βρίσκεται σε αναμονή, οι εν δυνάμει ασθενείς γνωρίζονται μεταξύ τους, παίζουν Μονόπολη και αρχίζουν, με προτροπή του Μπάμπη, ομαδική ψυχοθεραπεία χωρίς το δόκτορα.

   Οι ώρες περνούν, ο δόκτωρ είναι άφαντος (ή όχι;)… Η παρέα θεραπεύτηκε τελικά ή όχι; Ποιο είναι το τελικό συμπέρασμα; Όλα αυτά θα τα μάθετε βλέποντας μια αξεπέραστη παράσταση στο θέατρο Ήβη. Τα ευτράπελα πολλά, το γέλιο σε κυρίαρχη θέση και άριστες ερμηνείες σε μια παράσταση που πραγματικά αγαπήσαμε. Ήταν πλήρως εναρμονισμένοι, ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο και μας έδωσαν απλόχερα γέλιο μετά δακρύων παρακαλώ. Μέσα από τους ήρωες κάναμε και τη δική μας ψυχοθεραπεία. Ξεφύγαμε από όλα και βγήκαμε από το θέατρο με ένα χαμόγελο που θα κρατήσει μέρες.

Καλή σας θέαση!
Μαίρη Ζαρακοβίτη

Ταυτότητα παράστασης:
Θέατρο Ήβη -Σαρρή 27
Παίζουν:
Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας,
Βίβιαν Κοντομάρη, Νίκος Πολυδερόπουλος,
Κατερίνα Θεοχάρη, Γιούλη Τσαγκαράκη,
Δημήτρης Κατσόγιαννος, Εβελίνα Καραπάνου
 
Συντελεστές:
Διασκευή - Απόδοση Κειμένου: Κώστας Σπυρόπουλος - Κατερίνα Μπέη
Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος
Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου – Στεφανία Λυμπεροπούλου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Video Art: Δημήτρης Ζόγκας
Artwork: Δημήτρης Γκάνιος
Α΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κατσόγιαννος
Β΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Εβελίνα Καραπάνου
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Κουκάς
Παραγωγή: Κάππα Σίγμα productions
Δημόσιες Σχέσεις - Προβολή: Μαργαρίτα Δρούτσα
Joomla Social by OrdaSoft!