Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Το παιχνίδι του Δολοφόνου


   Από την πρώτη σκηνή του έργου, από την πρώτη - πρώτη ατάκα που ακούστηκε, καταλάβαμε όλοι ότι πρόκειται να δούμε μια ιστορία με πλοκή και μυστήριο που θα μας καθηλώσει.
 
dolof01
   Μια γυναίκα με ένα όπλο καλεί τον εραστή της να τη βοηθήσει, καθώς στην κεντρική τραπεζαρία του σαλονιού βρίσκεται νεκρός ο σύζυγός της. Μα μην βιαστείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας… στις ιστορίες μυστηρίου τα πράγματα ποτέ δεν είναι όπως φαίνονται.

   Ο Παύλος Μαυρίδης είναι ένας εύπορος άνθρωπος που εμπλέκεται σε δολιοφθορές και δολοφονίες και πλέον κείτεται νεκρός. Κάποιος το δολοφόνησε. Πολλοί είναι αυτοί που εύχονται τον θάνατό του και αρκετοί που έχουν δοκιμάσει να το γευτούν. Όπως συχνά συμβαίνει όμως, ο άνθρωπος που καταφέρνει το τελικό χτύπημα είναι πάντα ένας.

   Δίπλα στο θύμα βρίσκονται ένα γράμμα και ένα σκουλαρίκι. Αντικείμενα που περισσότερο περιπλέκουν την ιστορία παρά βοηθούν στην αποκωδικοποίησή της. Όπου υπάρχει πλούτος, διαφθορά και θάνατος, υπάρχουν και πρόσωπα που τριγυρίζουν σαν σκιές μέσα στα σκοτάδια και άνθρωποι από το παρελθόν.
 
dolof02
   Στη δική μας ιστορία ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η γυναίκα του Σοφία, μαζί με το φίλο του, γείτονά τους και εραστή της, Γιάννη. Η αδελφή του η Κλαίρη, ο γιός του ο Χρήστος και ο σοφέρ ο Σταύρος... Την παρέα μας ολοκληρώνουν ο ατίθασος αδελφός της Σοφίας Τόνυ, μαζί με την γυναίκα του Ντέπη.

   Όλοι έχουν λόγους για να διαπράξουν τον φόνο και κανένας άλλοθι ισχυρό. Και ενώ κανείς δεν συμπαθεί σχεδόν κανέναν, κανένας δεν βοηθάει τον αστυνόμο Στεφανίδη να διαλευκάνει την υπόθεση. Το μίσος τους είναι μεγάλο, όμως τα μυστικά που προστατεύουν μεγαλύτερα. Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο και καθώς η αλήθεια πλησιάζει να αποκαλυφθεί, μια απόπειρα δολοφονίας και μια αυτοκτονία μας γυρίζουν στο σημείο μηδέν.

   Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας γράφουν το πρώτο αστυνομικό τους μυθιστόρημα ως φόρο τιμής στην Άγκαθα Κρίστι και το Γιάννη Μαρή. Το ενδιαφέρον διατηρείται αναλλοίωτο και ομολογώ πως και τις δύο φορές που τόλμησα να μαντέψω το τέλος έπεσα έξω. Ίσως τελικά να υπάρχει το τέλειο έγκλημα…
 
dolof03
   Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος είναι ο αστυνόμος Στεφανίδης. Ήρεμος και αποφασισμένος, θα λύσει το μυστήριο του φόνου και όλα τα υπόλοιπα μυστήρια που εξελίσσονται κοντά του. Η δύναμή του είναι η υπομονή του. Ξέρει καλά πως για να ξετυλίξεις έναν πολύπλοκο κόμπο, φτάνει μόνο να τραβήξεις την κατάλληλη κλωστή. Εξαιρετική ερμηνεία!

   Η Ευαγγελία Συριοπούλου είναι η Σοφία. Υποδύεται τη δεύτερη σύζυγο του Παύλου Μαυρίδη και είναι εκείνη που ανακαλύπτει το πτώμα. Πόλυ ωραία ερμηνεία, ενέπνεε σιγουριά και αυτοπεποίθηση και είμαστε σίγουροι πως έδωσε στο ρόλο όλα τα γοητευτικά στοιχεία της προσωπικότητάς της. Ο Μιχάλης Μαρίνος είναι ο Γιάννης. Ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος μυστήριος. Εραστής της Σοφίας και πρόθυμος να τη βοηθήσει. Άρτια ερμηνεία, αντιμετωπίζει το ρόλο με άνεση και ευκολία, σαν το μυστήριο να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

   Για την Ελισάβετ Μουτάφη νομίζω ήταν εύκολη η ενσάρκωση της Κλαίρης Μαυρίδη. Μισούσε τον αδελφό της όσο μισούσε και τον ίδιο της τον εαυτό. Εκνευριστικά όμορφη και απίστευτα μοιραία στο ρόλο της γυναίκας αράχνης. Πάντα με ένα ποτό στο χέρι, ένα ύφος κατάλληλο και μια κούραση από τα τακούνια της. Ο Τόνυ Δημητρίου είναι ο Τόνυ, ο αδελφός της Σοφίας. Ο άντρας ο βαρύς και ο πιο ακατάλληλος για να επιλέξεις για σύντροφό σου. Είναι σίγουρα αυτός που με ευκολία τραβάει τις γυναίκες κοντά του.

   Η Σύλβια Δελικούρα είναι η Ντέπη. Γυναίκα του Τόνυ και ένας ρόλος που συνοδεύτηκε από μια ερμηνεία έκπληξη. Αν «ζήλεψα» ένα ρόλο, τότε σίγουρα ήταν αυτός. Με υπόβαθρο και τραύματα αλλά και δυναμισμό. Δύο σχετικά νέοι ηθοποιοί στους ρόλους του Χρήστου Μαυρίδη και του Σταύρου του σοφέρ. Ο Μάνος Ιωάννου και ο Δημήτρης Κυρατσούδης αντίστοιχα, ήταν εξαιρετικοί σε ρόλους κλειδιά για την εξέλιξη της ιστορίας.

   Λάτρεψα τις μουσικές επιλογές, τα ρούχα και τους φωτισμούς. Από τις πολύ ευχάριστες βραδιές μου και αν νομίζετε πως σας αποκάλυψα πολλά, σας εγγυώμαι ότι δεν έχω αναφέρει απολύτως τίποτα! Γρίφος για δυνατούς λύτες και ένας φόνος τέλειος.

Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβάτη
 
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ
Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Σύλβια Δελικούρα, Τόνυ Δημητρίου, Μάνος Ιωάννου, Δημήτρης Κυρατσούδης, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Μουτάφη, Ευαγγελία Συριοπούλου
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφή – Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Παναγιώτα Κοκορού
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Βασιλόπουλος
Video: Κωνσταντίνος Κιμούλης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Διεύθυνση Επικοινωνίας : Μαργαρίτα Δρούτσα

ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη: 19.00
Πέμπτη, Παρασκευή: 21.00
Σάββατο 18:00 (απογευματινή) & 21.00 (βραδινή)
Κυριακή: 19.00
Διάρκεια Παράστασης 120'

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
VIP ΖΩΝΗ: 24€
A ΖΩΝΗ: 20€
B ΖΩΝΗ: 18€
Γ ΖΩΝΗ: 10€
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις τηλ. Επικοινωνίας 210 3639343
Εισιτήρια πωλούνται μέσω του δικτύου www.viva.gr & από τα ταμεία των Θεάτρων Ήβη και Παλλάς.
Ωράριο λειτουργίας κοινού
Ήβη:
Τετάρτη & Κυριακή 16.00-21.00
Πέμπτη 17.00-22.00
Παρασκευή 17.00-22.00
Σάββατο 16.00-22.00
Παλλάς: Καθημερινά Δευτέρα – Κυριακή 10.00-20.00
 

Θεατρικές Παραστάσεις