= Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Το όνειρο του σκιάχτρου
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Το όνειρο του σκιάχτρου

 
   «Μαμά, γιατί μας διώχνει ο παπαγάλος;» ήταν η απορία πολλών παιδιών (μαζί και του δικού μου), αμέσως μόλις έσβησαν τα φώτα. Ο περί ου ο λόγος παπαγάλος – αφηγητής δεν ήταν στις καλές του και βαριόταν να αφηγηθεί την ιστορία του και προσπάθησε να πείσει τους μικρούς του φίλους ότι η παράσταση αναβάλλεται γιατί τους έφαγε όλους ένα λιοντάρι…
 
   Τα παιδιά όμως δεν ακούνε τίποτα και επιμένουν και έτσι σηκώνεται η αυλαία. Ένας αγανακτισμένος γαιοκτήμονας και παραγωγός, κυνηγός και μεγάλος ταβλαδόρος, ο κυρ-Δίκανος, φτιάχνει ένα σκιάχτρο για να διώχνει τα πουλιά που του τρώνε την παραγωγή και μάλιστα του κάνει και μαθήματα αγριάδας για να είναι πιο «καλό». Τα πουλιά προτιμούν τον κήπο του κυρ-Δίκανου γιατί έχει ωραία λαχανικά, αλλά τον ίδιο όπου τον δουν τον κουτσουλάνε.

   Το σκιάχτρο δεν θέλει να είναι άγριο και να φοβίζει τα πουλιά και πιάνει φιλίες με μερικά από αυτά. Το σκιάχτρο είναι καλό και προειδοποιεί το φίλο του τον Τιτιβούε και τα άλλα πουλιά για το πού θα πάει για κυνήγι ο κυρ-Δίκανος και οι φίλοι του και πού θα στήσει τις παγίδες του και τις ξόβεργες. Σε αντάλλαγμα τα πουλάκια προσπαθούν να μάθουν στο σκιάχτρο πώς να πετάει για να ξεκολλήσει από τη γη και να είναι ελεύθερο.
 
skiahtro01
   Ο κακός κυρ-Δίκανος όμως αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά και αποφασίζει να στήσει παγίδα στο σκιάχτρο. Το πιάνει λοιπόν στα πράσα να δίνει φαΐ στα πουλάκια και να παραδέχεται ότι τα προειδοποιεί για τις παγίδες. Το σκιάχτρο συλλαμβάνεται και ακολουθεί μια δίκη-παρωδία, όπου ένορκοι και δικαστής καταδικάζουν το σκιάχτρο για εσχάτη προδοσία και το κλείνουν στην φυλακή να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά για να ελευθερωθεί.

   Σε ένα ανήλιαγο κελί το καλό μας σκιάχτρο φτιάχνει τα κλουβιά και είναι έτοιμο να ελευθερωθεί όταν καταλαβαίνει ότι τα κλουβιά που έφτιαξε θα χρησιμοποιηθούν για να φυλακισθούν χίλια εκατό ελεύθερα πουλιά. Αρνείται να βοηθήσει τους ανθρώπους να φυλακίσουν τα πουλιά και καταδικάζεται σε θάνατο…

   Το θεατρικό έργο του αγαπημένου συγγραφέα μικρών και μεγάλων, Ευγένιου Τριβιζά, ενθουσίασε τα παιδιά και συγκίνησε τους μεγάλους. Η συμμετοχή των παιδιών και η ταύτισή τους με την ιστορία ήταν καταπληκτική. Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά έδιναν συμβουλές στο σκιάχτρο, προσπαθούσαν να το προειδοποιήσουν και γιουχάρισαν τον κακό κυρ-Δίκανο.

   Στα σκηνικά του θεάτρου προβάλλεται η φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection για πρώτη φορά σε παιδική παράσταση στην Ελλάδα και προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία στους μικρούς θεατές, σε συνδυασμό με τα καταπληκτικά κουστούμια, ενώ τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο κορυφαίος Μίμης Πλέσσας.

Έφη Τσιμπούκη
 
Πρωταγωνιστούν:
Ναταλία Δραγούμη, Περικλής Λιανός, Πατρίκιος Κωστής, Χρύσα Κλούβα, Χάρης Χιώτης, Αγνή Χιώτη και σε ρόλο έκπληξη ο Ησαΐας Ματιάμπα
 
Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο: Ευγένιος Τριβιζάς
Πρωτότυπη μουσική: Μίμης Πλέσσας
Σκηνοθεσία: Σπύρος Καψίλης & Γιάννης Παπαθανασίου
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου
Βοηθοί σκηνοθεσίας: Δόμνα Μπαρούνη & Κική Σταυριανίδη
Ειδικές κατασκευές κοστουμιών: Δώρα Κουρτεσά
Mapping ΜΑΚ VISUAL
Ηχολήπτης: Αχιλλέας Μουκάνης
Γραφιστικός σχεδιασμός: Sylou
Φωτογράφος: Διονύσης Κούτσης
Make up artist: Victoria Vamp
Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία
 
Ειδικές τιμές για σχολεία και ομαδικά εισιτήρια: Δόμνα Μπαρούνη, 6937472780
 
Χώρος: ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ (Λεωφόρο Αλεξάνδρας 106, ΑΘΗΝΑ)
 
Πρεμιέρα: 4 Νοεμβρίου 2018
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος)
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΩ VIVA.GR ΕΩΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: 6,5 ΕΥΡΩ
Timecode Productions & Dominus Productions
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις