= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Κορίτσι διαμάντι
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Κορίτσι διαμάντι

 
   Παρακολουθήσαμε το θεατρικό μονόλογο «Το κορίτσι διαμάντι» του Γιώργου Πολίτη, σε σκηνοθεσία της Ελένης Μιχελή, με ερμηνεύτρια τη Σάρα Τερζή. Η παράσταση δόθηκε στο πλαίσιο του 1ου φεστιβάλ θεατρικού μονολόγου στο θέατρο Παραμυθίας. Μια ιδέα πρωτότυπη, η οποία δίνει την ευκαιρία σε νέους ηθοποιούς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να εκφραστούν και τη δυνατότητα μιας ενδεχόμενης μελλοντικής συνεργασίας στις θεατρικές παραγωγές της Anasa Art.

   Ένα κείμενο έντονο και συναισθηματικά φορτισμένο, ύμνος για τους ανθρώπους που γεννιούνται με το «προνόμιο της ανοχής», της τυφλής υπακοής και της βουβής παραίτησης. Μια γυναίκα στα όρια της απελπισίας, της μοναξιάς και της απογοήτευσης, κρέμεται σε μια ταράτσα, έτοιμη να δώσει τέλος στη ζωή της. Λίγο πριν κατεβάσει την αυλαία της για πάντα, η Αγγέλα αφήνεται σε ένα οδοιπορικό με θύμισες. Οι αναμνήσεις της μαχαίρια, σκοτεινά μονοπάτια πόνου. Όλη της η ζωή μια προσμονή, να αγαπήσει, να αγαπηθεί. Πρώτα μια κρυφή αγωνία, μια λαχτάρα για την αποδοχή της μάνας. Μια μάχη, που παρά τις όποιες μεμονωμένες μικρές επαναστάσεις της, δεν την κέρδισε ποτέ ολοκληρωτικά. Έπειτα ο έρωτας. Βιαστικός, ιδρωμένος, λίγος, Μια ζωή να στηρίζεται σε μυστικά, σε ψέματα και απαντήσεις σε ερωτήματα που έφτασαν αργά.
 
koritsi1944

   Κάποιους ανθρώπους τους επιλέγει η μοίρα τους, πριν προλάβουν οι ίδιοι να αντιδράσουν. Και η Αγγέλα εκπαιδεύτηκε να είναι ένα κορίτσι «διαμάντι», υπάκουο και στοργικό. Εκπαιδεύτηκε το δίχως άλλο να ανέχεται, να αντέχει και να γίνεται μάρτυρας σιωπηλός στο δρόμο της ζωής της. Το νήμα θα προσπαθήσει να το κόψει ως επιλογή, μια επιλογή αυτόνομη, δική της. Ή μήπως όχι; Η μάνα της ακόμα την χρειάζεται και η ίδια έχει συνηθίσει να υποτάσσεται. Ένα έργο αποδοχής των χρόνιων δεσμών που συντάσσουν αυτό που κομψά αναφέρουμε ως «χαρακτήρα».

   Το κείμενο ήταν πλούσιο σε γλωσσική έκφραση, αρκετά έντονο, γεμάτο συναισθηματικές εναλλαγές. Η υπόθεση σε καθοδηγούσε σταδιακά προς την κορύφωση, χωρίς όμως να προσφέρει κάθαρση στο κοινό, αφήνοντάς του μια γλυκόπικρη γεύση και ένα παγωμένο χαμόγελο. Το σκηνικό μια ταράτσα παλιάς εποχής, με απλωμένα ρούχα, να στεγνώνουν και αυτά μαζί με τις αναμνήσεις και τα δάκρυα. Κάθε φόρεμα μια ιστορία, κάθε μαντίλι ένας στεναγμός. Σκηνοθετικά στηρίχτηκε στην ερμηνεία της ηθοποιού, δημιουργώντας μια παράσταση προσώπου παρά καταστάσεων.

   Η Σάρα Τερζή κατάφερε με την ερμηνεία της να αποδώσει εις βάθος και όχι επιδερμικά την πολυπλοκότητα του χαρακτήρα της Αγγέλας. Άλλοτε θυμωμένη, άλλοτε καταβεβλημένη, άλλοτε με χιούμορ και θεατρικότητα, μας μετέφερε όλο το εύρος των συναισθηματικών της μεταπτώσεων. Υπέροχη ως σκηνική παρουσία, κάνει τη σκηνή να φαντάζει ως ο φυσικός της χώρος. Κατά τη διάρκεια της παράστασης εξελίχθηκε και η ίδια μαζί με το ρόλο της, δημιουργώντας μας την αίσθηση ότι αγαπάει το θέατρο και καταθέτει την ψυχή της. Σίγουρα στο μέλλον έχει να δώσει ακόμα περισσότερα κομμάτια του εαυτού της.

   Ευχόμαστε από καρδιάς να συνεχίσει να υφίσταται το συγκεκριμένο φεστιβάλ, όπως και να γίνονται και άλλες τέτοιες κινήσεις. Είναι υπέροχο να συναντάς ανθρώπους που δουλεύουν με μεράκι απλά καθοδηγούμενοι από το πάθος τους. Είναι υπέροχο να έρχεσαι σε επαφή με ένα θέατρο ειλικρινές και αυθεντικό.

Καλή αντάμωση και πάλι στο 2ο φεστιβάλ θεατρικού μονολόγου!
Χάρις Μολυβιάτη

Θεατρικός μονόλογος
«Το κορίτσι Διαμάντι» του Γιώργου Πολίτη
Σκηνοθεσία-μουσική επιλογή της Ελένης Μιχελή
Ώρα : 20.30 – 21.30

Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου στο θέατρο Παραμυθία
Info:
13, 14, 15 Μαΐου 2019

Θέατρο Παραμυθιάς, Παραμυθιάς 27, Αθήνα
Τιμή Εισιτηρίου: 5 €
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις