= Ανταπόκριση εκπληκτικής παράστασης: Το έπος της Μαλάμως
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση εκπληκτικής παράστασης: Το έπος της Μαλάμως

 
   Όλα για τα μάτια του Θανάση γίνονται και όλα για τα νάζια και την τιμή της Μαλάμως. Η Μαλάμω είναι μια γυναίκα λυγερόκορμη, κούκλα και αγνή παρθένα. Όλοι οι άντρες την ποθούν και όλοι να την αποκτήσουν θέλουν. Εκείνη όμως στέκει αγέρωχη, πιστή και αποφασισμένη μονάχα στο Θανάση να δοθεί.

   Η μητέρα της είναι κάπως περπατημένη, τι κάπως δηλαδή που είναι γνωστή σε Ανατολή και Δύση... Έφαγε την προίκα της κόρης σε άντρες και βόλτες και τώρα μένει στη Μαλάμω να κρατήσει την τιμή της, ως μοναδικό της προικιό. Στη συνέχεια, η πονεμένη μάνα πήγε και αυτοκτόνησε για έναν άντρα - έρωτα που έλαβε τέλος άδοξο. Βέβαια την κόρη της την πονά και την προστατεύει και ας την αφήνει μόνη στη ζωή.
 
malamo11
   Η Μαλάμω, εις το όνομα της αγάπης και της κάψας της για το Θανάση, θα περάσει από χίλια κύματα. Θα βρεθεί χαμένη, θα κλειστεί σε μοναστήρι, θα γνωρίσει το θέατρο και την Αθήνα, θα κατακτήσει τα πλήθη με τη φωνή και τη σκηνική της παρουσία, θα συμμετέχει στην αντίσταση κατά των Γερμανών. Από το χωριό στην πόλη, με αποσκευή την τύχη και τα μάτια μιας καψούρας που έχασε και έμεινε μονάχη.

   Και ο Θανάσης όμως δε θα περάσει λίγα. Για τα μάτια και το κορμί της θα βρεθεί φυλακισμένος στης Λάμπως του καραβιού τ’ αμπάρι. Εκεί θα απαρνηθεί αρχικά το σώμα και την ηδονή και σε δεύτερο χρόνο θα μάθει τι σημαίνει συμβιβασμός. Στην καρδιά του και στο μυαλό του όμως πάντα η Μαλάμω θα κατοικεί και πάντα εκείνη θα προσμένει. Όλος ο κόσμος εναντίον τους. Όλοι να τους διεκδικούν και όλοι να τους απομακρύνουν.

   Μια βουκολική τραγωδία- κωμωδία απόλαυση που όμοιά της δεν θα συναντήσετε εύκολα ξανά. Η ιστορία αποτελεί ένα pot-pourri κινηματογραφικών ταινιών, μπλεγμένο με την παραδοσιακή ιστορία Γκόλφω-Τάσου, εν προκειμένη Μαλάμω-Θανάση, δοσμένη με έναν τρόπο πρωτότυπο και αρκετά τολμηρό. Όλοι οι ρόλοι ερμηνεύονται από άντρες ηθοποιούς, εξαιρετική επιλογή το τέχνασμα αυτό. Ο στίχος είναι δεκαπεντασύλλαβος.
 
malamo12
   Μέσα από λόγο ποιητικό, τραγούδια και χορό, παρακολουθούμε καρέ - καρέ την πορεία της πάντα ξαναμμένης Μαλάμως και του χιλιοδαρμένου Θανάση, από το χάσιμό τους μέχρι το πολυαναμενόμενο σμίξιμο - φωτιά και λάβρα.

   Άντρες έτοιμοι για όλα, με τον πολυαγαπημένο μας Θανάση Αλευρά σε πρώτο πλάνο, να σκορπάει ερωτισμό και σκέρτσο που θα ζήλευαν πολλές. Λατρεμένη η σκηνική παρουσία της Λάμπως από τον ερμηνευτή της Jerome Kaluta. Το κοινό δεν σταμάτησε να αγωνιά για την τύχη των δύο πλατωνικών εραστών και να γελά για τα κατορθώματα και τις περιπέτειές τους.

   Μια παράσταση που θα διασκεδάσετε με την ψυχή σας. Γρήγορη πλοκή, ωραίο καλογραμμένο κείμενο, υπέροχες ερμηνείες, έξυπνα σκηνικά, επιτυχημένο και ιδιαίτερο σκηνοθετικό τόλμημα είναι τα υλικά τα οποία συνθέτουν μια θεατρική επιλογή που δεν θα μετανιώσετε, προσφέροντας αστείρευτο γέλιο μέχρι δακρύων. Σας προτείνουμε με κλειστά μάτια να αποτελέσει μέρος των θεατρικών σας προτιμήσεων. Ένα θέαμα ξεκαρδιστικό και παράλληλα συγκινητικό που θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. Το παράλογο γίνεται λογικό και το λογικό γλέντι τρικούβερτο. Και όλα αυτά με πλάνο μια εποχή πιο απλή από την σημερινή, που όμως έκρυβε και αυτή τους ίδιους φόβους και ενίοτε υποκρισία ως προς τα ήθη και έθιμα.

Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη
 
malamo13

Συντελεστές
Κείμενο: Νίκος Χαρλαύτης
Σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Ελένη Γκασούκα
Χορογραφίες: Χρυσάνθη Μπαδέκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Σουλεϊμάν

Στο ρόλο της Μαλάμως ο Θανάσης Αλευράς
ΠΑΙΖΟΥΝ:
• Κώστας Ανταλόπουλος,
• Μπάμπης Γαλιατσάτος,
• Αργύρης Γκαγκάνης,
• Κωνσταντίνος Καϊκής,
• Jerome Kaluta,
• Κωνσταντίνος Μαγκλάρας,
• Πάνος Νάτσης,
• Χάρης Χιώτης,
• Παντελής Αρουσαλίδης,
• Νίκος Καραγιαννίδης,
• Κωνσταντίνος Σακκάς.

Κωμωδία
Χώρος: Θέατρο Λαμπέτη
Διεύθυνση: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αθήνα
 
Καθημερινές:
• Vip 22€, Ζώνη Α 18€, Ζώνη Β 17€, Μειωμένο (Φοιτητικό-Ανέργων) 15€,
• Εξώστης 15€
Σάββατο Απόγευμα:
• Vip 25€, Ζώνες Α, Β, Εξώστης 17€
Σάββατο βράδυ:
• Vip 25€, Ζωνή Α 20€, Ζώνες Β 18€, Εξώστης 17€
Κυριακή:
• Vip 25€, Ζωνή Α 20€, Ζώνες Β 18€ - Μειωμένο (Φοιτητικό-Ανέργων) 17€, Εξώστης 17€
Joomla Social by OrdaSoft!