Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Το δηλητήριο

 
   Άλλη μια εκπληκτική παράσταση στο Θέατρο Αλκμήνη, όπου παίζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά «Το δηλητήριο» του Ροντόλφ Σιρέρα, με πρωταγωνιστές τους Διονύση Σάββα στο ρόλο του ηθοποιού και  Δημήτρη Πετρόπουλο στο ρόλο του Μαρκήσιου.

   Βρισκόμαστε στη Γαλλία λίγο πριν την επανάσταση. Ο Μαρκήσιος καλεί έναν διάσημο ηθοποιό στην έπαυλή του, με σκοπό να αξιοποιήσει την Υποκριτική του Τέχνη ως μέσον που θα τον οδηγήσει στην Αλήθεια.
 
dilitirio154
   Ο ηθοποιός εγκλωβίζεται μέσα σ’ ένα πλέγμα κοινωνικών και θεατρικών συμβάσεων και οδηγείται σε αδιέξοδο. Το είναι και το φαίνεσθαι, η πραγματικότητα και η ψευδαίσθηση εναλλάσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, καταλήγοντας σε μια «δηλητηριώδη» σχέση. Μια αναμέτρηση ζωής και θανάτου. Είναι άραγε το ένστικτο της επιβίωσης ισχυρότερο από το ένστικτο του ηθοποιού; Ο Σιρέρα, με συνεχείς ελιγμούς, οδηγεί το θεατή σε διαρκή αποπροσανατολισμό σχετικά με το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.

   Στο Secret Room του θεάτρου Αλκμήνη διαδραματίζεται ένα ψυχολογικό θρίλερ. Ο Μαρκήσιος αποζητά την αλήθεια στην υποκριτική, κάνει ερωτήσεις στο διάσημο ηθοποιό ως προς την προσέγγιση των ρόλων που υποδύεται. Το ρωτά πώς είναι δυνατόν να υποδυθείς το θάνατο χωρίς να το έχεις ζήσει. Ο ηθοποιός, πιασμένος στα δίχτυα του Μαρκήσιου, δεν αντιλαμβάνεται ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τα λόγια και τις πράξεις του. Καθοδηγείται σαν υποχείριο και υποκύπτει να ερμηνεύσει το ρόλο που επιδεικνύει ο Μαρκήσιος. Τον τελευταίο ρόλο της ζωής του, την τελευταία πράξη ενός μακάβριου σχεδίου. Το θάνατό του!

   Ατμοσφαιρικό, έντονα συγκινησιακό, καταφέρνει να σε κρατήσει με κομμένη την ανάσα.

   Τελικά ποια είναι η αλήθεια πίσω από το διεστραμμένο μυαλό του Μαρκήσιου; Αυτό το παιχνίδι ζωής και θανάτου σε τι συμπέρασμα καταλήγει; Πόσο διατεθειμένοι είμαστε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να γίνουμε μαριονέτες στα χέρια επιτήδειων για το κοινωνικό γίγνεσθαι; Πόσο δύσκολο είναι να ερμηνεύεις ρόλους και τελικά πού αρχίζει η πραγματικότητα και πού η υποκριτική στη ζωή μας;

   Ο Διονύσης Σάββας οδήγησε τη σκέψη μας σε άλλους δρόμους, μας συγκίνησε αφάνταστα και βιώσαμε μαζί του τη λύτρωση. Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, απίστευτος στο ρόλο του Μαρκήσιου, σκληρός, δολοπλόκος, καταφέρνει με μαεστρία να πλανέψει το μυαλό σου και να ανεβάσει τους παλμούς σου.

   Μια παράσταση που σε γεμίζει απορίες, μια παράσταση που θα σε κάνει να δεις με άλλο μάτι τα πράγματα γύρω σου.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Ταυτότητα Παράστασης
 
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πετρόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Παίζουν: Δημήτρης Πετρόπουλος, Διονύσης Σάββας
 
Παραστάσεις:
Κάθε Κυριακή στις 19.00, έως 29/1/2017
 
Εισιτήρια:
Γενική είσοδος 10 ευρώ, ανέργων οαεδ/ατέλειες 5 ευρώ
 
Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8, Γκάζι  (Μετρό Κεραμεικός)
Τηλ.210-3428650
 

Θεατρικές Παραστάσεις