Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση υπέροχης παιδικής παράστασης: ΤΙΚ ΤΑΚ ΝΤΟ

 
   Ο Βακάι είναι ένα παιδί που κατοικεί στο χωριό ΝΤΟ. Στο ΝΤΟ κυριαρχούσαν η ευτυχία και οι όμορφες μελωδίες. Όμως όλα αυτά άλλαξαν όταν ήρθε ο Σιμπέλιους και με τη βοήθεια της μάγισσας Άριας Αντίκα έγινε βασιλιάς. Απαγόρευσε στους κατοίκους να ακούν οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δική του μουσική.
 
tik1901

   Βαθιά θλίψη έπεσε στους κατοίκους. Εκδιώχθηκαν όλοι οι μουσικοί και ο βασιλιάς ύψωσε μεγάλα τείχη για να μην μπορεί ο κόσμος να απελευθερωθεί. Ο Βακάι με τη βοήθεια της θείας του Μπέλα Καντάδα, θα καταφέρει να ξεφύγει και θα ψάξει να βρει τα τρία στοιχεία που θα τον κάνουν να δουλέψει το ρολόι του ΝΤΟ, θα ελευθερωθούν οι ήχοι και θα γίνει το χωριό του πάλι ζωντανό και χαρούμενο. Οι οδηγίες είναι σαφείς. Ο Βακάι ξεκινά το ταξίδι του για τον πρώτο προορισμό, το Μαδριγάλι. Μετά το Πασακάλι και τελευταίο το Μοτέττο.

   Στο δρόμο για το δεύτερο προορισμό θα βρει το Αστέρι, που δεν θυμάται γιατί βρίσκεται εκεί, θα βοηθήσει όμως το Βακάι να βρει τα στοιχεία που χρειάζεται και να ξεφύγει από τη μάγισσα που τον έχει πάρει στο κατόπι. Καίγεται η κακομοίρα γιατί έκανε το Σιμπέλιους βασιλιά από αγάπη και αναμένει μέρα με τη μέρα να την παντρευτεί. Αν ο Βακάι πετύχει την αποστολή που του έχει ανατεθεί, ο καλός της δεν θα είναι πια βασιλιάς, οπότε δεν θα γίνει και κανένας γάμος. Καταλαβαίνετε λοιπόν την ανησυχία της.
 
tik1902
   Τι γίνεται μετά; Θα βρει ο Βακάι τα στοιχεία που χρειάζεται; Θα κάνει το ΝΤΟ πάλι ευτυχισμένο; Οι ερωτήσεις σας θα απαντηθούν βλέποντας μια υποδειγματική παράσταση μαζί με τα παιδιά σας.

   Εξαιρετικός ο τρόπος που παρουσιάζουν την ιστορία. Τα σκηνικά μπορεί να φαίνονται λιτά, αλλά είναι εντυπωσιακά. Τα κουστούμια είναι ευρηματικά, καθορίζουν άμεσα το χαρακτήρα που χρειάζεται να υποδυθεί ο ηθοποιός σε κάθε σκηνή. Ο φωτισμός, σαν μια ανάσα, δίνει τις εντάσεις που χρειάζεται η παράσταση. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ο «χορευτικός», αν θέλετε, τρόπος που κινούνταν όλοι. Είχαν μια μαγεία και μια παιδικότητα που δεν την έχω ξαναδεί. Ακόμα και στα σημεία που υπήρξε πάλη, η κίνηση των ηθοποιών έγινε με τέτοιο τρόπο που τα παιδιά ουσιαστικά δεν είδαν βία. Γέλασαν.

   Η ευρηματικότητα σε αυτή την παράσταση δεν έχει σταματημό. Αναφέρονται συνεχώς στη μουσική και έχουν δώσει τα ονόματα των ηρώων αλλά και τον πόλεων μέσα από εκεί. Με σεβασμό και αγάπη «παρουσιάζουν» μουσικά τους τρεις μεγάλους συνθέτες (Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν). Κάθε προορισμός του ήρωα σε περνά και από μια άλλη κουλτούρα. Το ταξίδι των παιδιών αλλά και των μεγάλων ξεκινά με το Μανδραγάλι, όπου «στήνεται» ένα Βενετικό καρναβάλι. Οι εναλλαγές ρούχων γίνονται επί σκηνής και σε απίστευτα μικρό χρόνο. Οι χοροί, οι κινήσεις σε μεταφέρουν στην ιταλική κουλτούρα. Στον επόμενο σταθμό, στο Πασακάλι, βρίσκεσαι στην Ινδία και βλέπεις τα χαρακτηριστικά ενός πολιτισμού που κρύβει μια μεγάλη ιστορία. Το ίδιο γίνεται και στο Μοτέττο, όπου έρχεσαι σε επαφή με την κινεζική κουλτούρα.
 
tik1903

   Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά ήταν αρκετά καθηλωμένα, έπαιρναν μέρος στην ιστορία και δεν ήταν λίγες οι φορές που «ειδοποιούσαν» τον κεντρικό ήρωα για τον κίνδυνο που ερχόταν.

   Από τις καλύτερες παιδικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, που σέβεται αυτό που πρεσβεύει. Το παιδικό θέατρο. Αξίζει να πάρετε τα παιδιά σας και να κατευθυνθείτε για ένα «ταξίδι» που θα θυμάστε καιρό.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Ταυτότητα Παράστασης:
Κείμενο: Αργυρώ Ταμβάκου & Παναγιώτης Λαμπής
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ
Χορογραφία: Λουκάς Θεοδοσόπουλος
Σκηνικά - Κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου
Ειδικές κατασκευές: Παναγιώτης Αδάμ
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Πρωτότυπη Μουσική & Μουσική Διδασκαλία: Ευτέρπη Κατσαμάτσα & Στρατής Στηλ
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ντομουχτσής
 
tik1904
 
Ερμηνεύουν:
Γεωργία Γρίβα
Χρήστος Καπενής
Ευτέρπη Κατσαμάτσα / Έλενα Γεωργίου
Αργυρώ Ταμβάκου
Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν / Στρατής Στηλ
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κυριακή: 8 ευρώ
Ειδική τιμή για ομάδες και σχολεία σε καθημερινές παραστάσεις: 5 ευρώ
Διάρκεια: 70 λεπτά
Πληροφορίες - Τηλέφωνα κρατήσεων: 215 56 52 039 / 698 34 70 906
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
website: www.tiktaknto.gr
 
tik1905
 
Dancevacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
www.dancevacuum,gr
www.facebook.com/dancevacuum
 
Επικοινωνία-Προβολή στα ΜΜΕ: Έλενα Γρίβα
Joomla Social by OrdaSoft!