= Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Τικ Τακ Ντο
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Τικ Τακ Ντο


   Στο χωριό του Ντο ο βασιλιάς Σιβέλιους έχει καταλάβει την εξουσία με την βοήθεια μιας μάγισσας. Ύψωσε τείχη ψηλά, έβαλε φρουρούς έβαλε σε αυτά και απαγόρευσε την έξοδο από το χωριό. Απαγόρευσε επίσης κάθε μουσική, πέρα από αυτή που έφτιαχνε αυτός και ο λαός προσκυνούσε συνεχώς. Μια μέρα στο χωριό βρέθηκε ένας τροβαδούρος που τραγουδούσε «διαφορετικά» τραγούδια. Η μάγισσα αμέσως το φίμωσε με μάγια και τον έδιωξε από το χωριό. Ο Βακάι, που είδε αυτή την αδικία, θέλησε να αντιδράσει, αλλά κανείς δεν πήρε το μέρος του… Από φόβο.
 
tiktaknto1944
 
   Όταν διηγήθηκε τι έγινε στη θεία του, που τον μεγάλωνε, εκείνη του έδωσε ένα μαγικό περιβραχιόνιο-πυξίδα και τον έστειλε να βρει τα τρία γρανάζια που λείπουν από το ρολόι του Ντο. Πρώτος του προορισμός ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Ανάμεσα σε μουσικές και χρώματα καρναβαλιού, ο νεαρός Βακάι παίρνει το πρώτο γρανάζι του ρολογιού και οδηγίες για να συνεχίσει το ταξίδι του.

   Επόμενος προορισμός ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Ο δρόμος όμως του Βακάι περνάει μέσα από ένα πυκνό και σκοτεινό δάσος. Εκεί πέφτει πάνω σε μια κοπέλα που έχει χαθεί κι αυτή και αποφασίζουν να συνεχίσουν μαζί το ταξίδι. Η κακιά μάγισσα όμως, που ψάχνει να βρει το αστέρι που έπεσε στη γη, βρίσκει τα δύο παιδιά και με πονηριά και μαγικά κοιμίζει το Βακάι, του κλέβει το γρανάζι και απαγάγει την κοπέλα. Με την βοήθεια του Μότσαρτ, ο Βακάι ελευθερώνει το αστέρι και με δύο γρανάζια πια συνεχίζει.

   Τελευταίος στην λίστα ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Με εορταστικούς ήχους της κινέζικης πρωτοχρονιάς και της αρχής της άνοιξης, οι δύο νέοι επισκέπτονται το διάσημο συνθέτη. Εκεί, εκτός από το τρίτο γρανάζι του ρολογιού, ο Βακάι μαθαίνει πληροφορίες για τους γονείς και για τη θεία του, αλλά έρχεται και πάλι αντιμέτωπος με την κακιά μάγισσα. Επιστρέφοντας πίσω στο χωριό του Ντο, ο Βακάι, η θεία του και το αστέρι αντιστέκονται στον βασιλιά και στην κακιά μάγισσα και η αγάπη νικά. Επισκευάζουν το ρολόι του Ντο χρησιμοποιώντας τα τρία γρανάζια και την καρδιά του αστεριού και το ρολόι αρχίζει να χτυπά ξανά: τικ τακ ντο τικ τακ ντο…
 
tiktaknto1945
   Μια μουσικοχορευτική παράσταση για παιδιά, το “Τικ Τακ Ντο”, συνδυάζει μουσικές από τέσσερις πολιτισμούς και διδάσκει τα παιδιά για τη διαφορετικότητα, την ελευθερία της έκφρασης, την ειρήνη, την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Μια γρήγορη γνωριμία με τρεις από τους μεγαλύτερους συνθέτες όλων των εποχών, μέσα σε μια πρωτότυπη ιστορία. Μια παράσταση που σίγουρα θα θέλατε να δουν τα παιδιά σας.
 
Έφη Τσιμπούκη
 
Συντελεστές:
Κείμενο: Αργυρώ Ταμβάκου & Παναγιώτης Λαμπής
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ
Πρωτότυπη Μουσική - Στίχοι - Μουσική Διδασκαλία:
Ευτέρπη Κατσαμάτσα, Στρατής Στηλ
Χορογραφία: Λουκάς Θεοδοσόπουλος
Κατασκευές: Παναγιώτης Αδάμ
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής
Κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ντομουχτσής
Φωτογραφία - Video: Φώτης Γαβριλάκης Πλέγας

Ερμηνεύουν: Γεωργία Γρίβα, Σπύρος Δέτσικας, Ευτέρπη Κατσαμάτσα / Έλενα Γεωργίου, Διονύσης Μελογιαννίδης, Αργυρώ Ταμβάκου
Παραστάσεις: 27 Οκτωβρίου & 3, 10, 17, 24 Νοεμβρίου 2019, στις 13.00
Υπεύθυνη Επικοινωνίας Παιδικής Σκηνής: Ιωάννα Ιακωβίδη
Joomla Social by OrdaSoft!