Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: Μαμά Γεννάω

“Μαμά Γεννάω”
στο  SOFITA BAR THEATRE by GAIA

   Μία άδεια σκηνή, τρεις ηθοποιοί, ένα πιάνο και ένας πιανίστας. Αυτά είναι όλα όσα χρειάστηκαν για να μας παρουσιάσουν την παράσταση “Μαμά γεννάω” οι ηθοποιοί Ευρώπη Αργυροπούλου, Κατερίνα Μάγια Ανδριανού και Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου, και ο Πάνος Κοσμίδης στο πιάνο. Μία παράσταση σχεδιασμένη να παίζεται, όχι σε σκηνή θεάτρου, αλλά σε bar. Το bar που τη φιλοξένησε ήταν το SOFITA BAR THEATRE BY GAIA.

   Τρεις γυναίκες. Τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες. Η νοικοκυρά, η πιο ανέμελη και ροκ και η κοκέτα, που συχνάζει στα πιο “in” μαγαζιά της πόλης. Με διαφορετικές εξαρτήσεις και τρόπο ζωής. Διαφορετική άποψη της ηθικής και διαφορετικές ζωές. Και όμως με τόσο κοινές εμπειρίες και, μέχρι ενός βαθμού, κοινή μοίρα. Και οι τρεις εγκυμονούσες. Με αυτό να φαίνεται ότι είναι το μόνο κοινό τους χαρακτηριστικό, το οποίο είναι από τα πρώτα πράγματα που μας αποκαλύπτουν για τον εαυτό τους, αρχίζουν ένα διάλογο μεταξύ τους ανταλλάσσοντας εμπειρίες και βιώματα. Με πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό, αλλά και με αρκετή πίκρα και μελαγχολία για περασμένες εμπειρίες, μας διηγείται η κάθε μία την ιστορία της, ξεδιπλώνοντας μας το χαρακτήρα της. Αλλά όχι μόνο μέσα από τον πεζό λόγο. Πολλά τραγούδια, από το χώρο κυρίως του έντεχνου, παραφρασμένα κατάλληλα, έρχονται αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, δίνοντας ένα, πότε διασκεδαστικό και πότε συγκινητικό, αποτέλεσμα. Μέσα από την, διανθισμένη με τραγούδια, συζήτηση και των τριών αποκαλύπτεται ο πραγματικός χαρακτήρας της κάθε μίας. Μαζί τους ανακαλύπτουμε σιγά σιγά τα πολλά κοινά που έχουν οι τρεις αυτές, κατά τα άλλα τόσο διαφορετικές, γυναίκες. Βιώνουν τον ίδιο πόνο, έχουν τους ίδιους φόβους για το μέλλον και πολλές κοινές περασμένες εμπειρίες.

   Τα θέματα που πραγματεύεται η παράσταση περιστρέφονται γύρω από τις σχέσεις των δύο φύλλων και τη συνύπαρξη τους, αρμονική κάποιες φορές και άλλες όχι, όπως και παλιές σχέσεις, τωρινές αγάπες και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισαν στην πορεία. Ένα ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο της σύγχρονης γυναίκας, με τους φόβους, τις σκέψεις και τις προσδοκίες της. Όλα αυτά όμως, δοσμένα με έναν αρκετά ανάλαφρο τρόπο σε μία παράσταση με πολύ γέλιο, όσο και συγκίνηση. Με αρκετά σκληρή γλώσσα, κάτι που όμως ταιριάζει στο συγκεκριμένο έργο. Σε ένα έργο γραμμένο ειδικά για χώρους διασκέδασης και όχι για θεατρικούς χώρους. Δεν μπορώ να φανταστώ σε μία αμιγώς θεατρική σκηνή, να μπορεί να παρουσιαστεί με το τόσο άρτιο αποτέλεσμα που παρακολουθήσαμε. Οι τρεις ηθοποιοί κυκλοφορούσαν μέσα στο κοινό τους, αλληλεπιδρώντας μαζί του και κάνοντας το μέρος της παράστασης. Με απλό ύφος, χωρίς πομπώδεις εκφράσεις ή υπερβολικό συναίσθημα. Μία καλοσχεδιασμένη, διαφορετική από τις συνηθισμένες, παράσταση, που προκαλεί προβληματισμό αλλά δοσμένο με πολύ χιούμορ, αλλάζοντας συνεχώς και με πολύ άνεση, τη συναισθηματική φόρτιση του θεατή. Στο τέλος, όμως, μας αφήνει με ένα όμορφο και αισιόδοξο συναίσθημα.

   Μία ωραία παράσταση, με πολύ γέλιο αλλά που πραγματεύεται αρκετά σοβαρά θέματα. Μία καλή πρόταση, που συνδυάζει ποτό και θέαμα. Λόγια και τραγούδια συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, συμπληρώνοντας το ένα το άλλο, για να δώσουν το κατάλληλο νόημα, ή να διηγηθούν κάποια ιστορία.

Δημήτρης Σταυρόπουλος

Συντελεστές της παράστασης:
Σύλληψη - Κείμενο - Πρωτότυπη μουσική: Μιχαήλ Άνθης
Σκηνοθεσία : Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου
Ερμηνεύουν : Ευρώπη Αργυροπούλου - Κατερίνα Μάγια Ανδριανού - Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου
Πιάνο : Πάνος Κοσμίδης
Πολύ γέλιο μέσα από μεγάλες αλήθειες την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 21.00 και για
λίγες παραστάσεις στο SOFITA BAR THEATRE by GAIA.
Πληροφορίες:
SOFITA BAR THEATRE by GAIA
Δόξης 5 & Σαλαμίνος,Λαδάδικα
Τηλ. Κρατήσεων 2310513654
Είσοδος :10,00 ευρώ με μπύρα ή κρασί
Τιμές ποτών:
Μπύρες 3,00 ευρώ
Ποτά 6,00e

0222mama gennaw print

Θεατρικές Παραστάσεις