Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Lulu

 
   Lulu είναι μια γυναίκα… Όχι! Lulu είναι μια πόλη ολόκληρη! Καλύτερα, Lulu είναι όλες οι σκοτεινές πτυχές του εαυτού μας, όσα δεν τολμάμε να εξομολογηθούμε ούτε στον καθρέπτη μας. Οι σκέψεις, τα πάθη και ότι ξυπνάει το τέρας μέσα μας, παίρνουν ανθρώπινη μορφή στο πρόσωπο της Lulu ή της Εύας ή της Νέλλης. Τα ονόματα είναι απλά ένας τρόπος για να ενσαρκώνουμε την επιθυμία.

   Ένα έργο συμβολικό για μια γυναίκα που υποτάσσει και υποτάσσεται. Γυναίκα είναι η ζωή μας, η κοινωνία μας, τα ήθη, τα έθιμα που σβήνουν και παραμορφώνονται σε έναν κόσμο διεφθαρμένο.

   Οι ήρωες είναι δέσμιοι των εξαρτήσεών τους, πνιγμένοι στη απληστία τους, ανήμποροι να αντιδράσουν και να σωθούν, βυθίζονται όλο και περισσότερο στο βαθύ κόκκινο του έρωτά της. Ενός έρωτα που οδηγεί στο θάνατο και την ανυπαρξία. Όλοι θα φτάσουν στην απόγνωση μα στην λύτρωση κανένας. Η ανοχή είναι συμμετοχή και ίσως στην πιο ύπουλη μορφή της.
 
lulurev
   Στον ατμοσφαιρκό χώρο του θεάτρου Προσκήνιο η παράσταση Lulu ζωντανεύει και μας μαγεύει. Τα σκηνικά και τα κουστούμια μας μεταφέρουν το κλίμα αυτού του υπέροχου γοτθικού παραμυθιού και μας προσγειώνουν στον κόσμο της λαγνείας και της απαγορευμένης απόλαυσης.

   Η σκηνοθεσία βασίζεται στην ιδιόμορφη αισθητική του Τιμ Μπάρτον και μέσα από βίντεο γνωρίζουμε τις ενδόμυχες, κρυφές σκέψεις των τεράτων μας. Με ακροβατικά, μουσική και χορό αλλάζουμε μέρη και χρόνο ενώ ταυτόχρονα κορυφώνεται η δράση και το δράμα μας.

   Οι ηθοποιοί ενσάρκωσαν τους χαρακτήρες τους πρώτα ως συναισθήματα και μετά ως οντότητες. Δεν έφεραν τίποτα ανθρώπινο πάνω τους παρά μόνο την ιδέα. Μεταμορφώθηκαν μπροστά μας σε αερικά κολασμένα και ψυχές καταραμένες και μας ξενάγησαν με επιτυχία στον προσωπικό χώρο του Άδη.
 
   Οι πύλες του τσίρκου άνοιξαν και η Lulu περιμένει να σας υποτάξει. Είστε έτοιμοι να αφεθείτε;

   Εμείς που το κάναμε τυφλά θα υπακούσουμε στο κάλεσμά της ξανά και ξανά. Μια παράσταση για ένστικτα και σαρκοβόρα τέρατα που δεν πρέπει να χάσετε.
 
Χάρις Μολυβιάτη

Τοποθεσία: Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτήριου 8 και Στουρνάρη, Αθήνα
Ημερομηνία: Έναρξη: Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015
Μέρες & ώρες: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ. 6944923369 - 210 9248223
Συντελεστές
Απόδοση / Σκηνοθεσία: Ιωάννης Παπλωματάς
Σκηνικά-Κουστούμια: Ζαχαρίας Ρόχας
Πρωτότυπη Μουσική: Ιωάννης Παπλωματάς
Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου
Make up Artist: Μαρίνα Μηλιάρη
Φωτογραφία: Alex Kat

Ηθοποιοί
Ζαχαρίας Ρόχας
Κώστας Λάσκος
Ναταλία Στυλιανού
Θεοδώρα Παπαϊωάννου
Ερρίκος Μηλιάρης
Μπλερίμ Δαμπιράι
Ουσίκ Χανικιάν
Μαρία Νίκα
Αγγελική Δεληγιάννη
Pepe Peperonius
Ιωάννης Παπλωματάς
 

Θεατρικές Παραστάσεις