Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: "Imagine - Ο John Lennon ονειρεύεται"

 
   Οι Sinequanon παρουσίασαν στο κοινό της Θεσσαλονίκης μια νέα παράσταση φέρνοντας για μία ακόμη φορά το κοινό της Θεσσαλονίκης σε επαφή με το είδος του χοροθεάτρου. Η μουσικοθεατρική αυτή σύμπραξη έγινε και πάλι με τo μουσικό σχήμα των Sancho003, μία συνεργασία που κρατά από το 2004 και την παράσταση «Μυστικός δείπνος» που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Παρολυμπιάδας.

   Ο John Lennon ονειρεύεται και το εκπληκτικό είναι πως η ομάδα των Sinequanon προτίμησε να μας το δείξει με άλλο τρόπο πέρα από τον καθιερωμένο. Η μουσική του πασίγνωστου μέλους των Beatles απουσιάζει από την performance και η σκυτάλη δίνεται στην συνύπαρξη και αλληλεπίδραση του ανθρώπινου σώματος με άλλα ανθρώπινα σώματα-αρμονία. “Imagine all the people living for today”.
Imagine - John Lennon 2
   Οι χορευτές Μπέττυ Δραμισιώτη και  Αλέξης ο Τσιάμογλου  μετέτρεψαν το Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών σε καμβά, ζωγραφίζοντας με τρόπο γοητευτικό τον ονειροχώρο που τα ανθρώπινα σώματα και οι κινήσεις τους μπορούν να δημιουργήσουν. Μία παράσταση οργανωμένη συνειρμικά κατά τη διάρκεια της οποίας καθόλου δεν μας έλειψε η απουσία του θεατρικού κειμένου. Το σύγχρονο θέατρο δίνει χώρο στο ανθρώπινο σώμα και την δυναμική  που ο σύγχρονος χορός μπορεί να ανοίξει σε μία θεατρική σκηνή. Οι βιντεοπροβολές που χρησιμοποιούνται στους τοίχους του θεάτρου αποτελούν ένα ακόμη βήμα για την ανάδειξη του φανταστικού κόσμου, που δημιουργείται σε έναν γυμνό από σκηνικά αντικείμενα χώρο.
 
   Οι άλλοτε αρμονικοί και άλλοτε εκκωφαντικοί ήχοι, αλλά συχνά εναλλασσόμενοι, είναι απόλυτα συντονισμένοι με τις σκηνικές παρουσίες των χορευτών και συμβάλλουν καθηλωτικά στην εναλλαγή των τοπίων. Τοπία ανθρώπινα , που ξεκινούν  από τη σημερινή αποξένωση στις κοινωνίες, αγγίζουν κομμάτια ενός ιδανικού έρωτα και αναζητούν τους χαμένους τους εαυτούς. Τα βλέμματα των θεατών χαλιναγωγούνται ευγενικά και οι Sinequanon δείχνουν αυτό που θέλουν να δείξουν.

   Η παράσταση ξεκινάει με τους φωτισμούς να δημιουργούν στο δάπεδο κελιά-φυλακές ιδεών, συναισθημάτων. Φυλακές υπάρξεων. Όσο οι ονειροπόλοι προχωρούν, οι χώροι αλλάζουν και παραξενιές του ανθρώπινου είδους ξεπερνιούνται. Πόσο κοντά είναι τελικά τα σώματά μας και πόσο φοβόμαστε να τα γνωρίσουμε, να τα νοιώσουμε και να τ’ ακολουθήσουμε;

Έλενα Σκρέκα

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-χορογραφία: sinequanon
Σκηνικά-κοστούμια: sinequanon
Μουσική: sancho 003
Φωτισμοί-προβολές: Μαρία Αθανασοπούλου
Οργάνωση παραγωγής:
Συμμετέχουν επί σκηνής οι μουσικοί:
Κώστας Παντέλης (ηλεκτρική κιθάρα), Φώτης Σιώτας (βιολί)
Χορεύουν: Αλέξης Τσιάμογλου (Jo), Μπέττυ Δραμισιώτη (Le), Κική Μπάκα,   Δημήτρης Σωτηρίου  (Non)
 

Θεατρικές Παραστάσεις