Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Η παράσταση των ηλιθίων

 
   Λίγες είναι οι φορές που μπορεί να καταλάβει κανείς από τις πρόβες αν η παράσταση θα πάει εξαιρετικά ή αν θα πάνε όλα στραβά.  Στο "Η παράσταση των ηλιθίων" όμως φαινόταν από την αρχή τι επρόκειτο να συμβεί.
 
ilithioi255
 
   Πολλές φορές συμβαίνει κάποιο κομμάτι της παράστασης να προετοιμάζεται την τελευταία στιγμή. Αυτό μπορεί να είναι κάποια σκηνή που δεν έχει περαστεί πολλές φορές, κάποιο σκηνικό να θέλει επιδιόρθωση ή κάποιο σημείο στο κείμενο να μη βγάζει νόημα στον προφορικό λόγο.  Όλα αυτά συνέβησαν στο έργο, μόνο που οι ηθοποιοί είχαν να αντιμετωπίσουν και μια τρελή συγγραφέα που άλλαζε ολόκληρες σκηνές μέχρι και την τελευταία μέρα προβών και ως αποτέλεσμα είχε μια παράσταση που οι ηθοποιοί προσπαθούσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
 
   "Η παράσταση των ηλιθίων" είναι ένα χιουμοριστικό έργο που δείχνει επί σκηνής στους θεατές όλα όσα μπορούν να πάνε λάθος σε μια παράσταση και την προετοιμασία της. Οι ηθοποιοί είχαν αναλάβει το δύσκολο εγχείρημα να υποδυθούν δυο χαρακτήρες, αυτόν του ηθοποιού και αυτόν του ρόλου. Όλοι τους είχαν εμφανείς διαφορές ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες και καταλάβαινες αν αυτό που βλέπεις είναι η "πρόβα" ή η πραγματική τους ζωή. Κάτι ακόμα που ενίσχυε αυτή την αλλαγή ήταν και ο φωτισμός που χαμήλωνε, άλλα και ένα μουσικό κομμάτι που έπαιζε για λίγα δευτερόλεπτα. Τα σκηνικά ήταν πολύ συγκεκριμένα και το κάθε αντικείμενο εξυπηρετούσε το σκοπό του. 
 
ilithioi256
 
   Η παράσταση ολοκληρώθηκε με την "παράσταση". Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ηθοποιοί ξεχνούσαν τα λόγια τους, έμπαιναν στη σκηνή σε λάθος σημεία, προσπαθούσαν να σώσουν την κατάσταση με διάφορους τρόπους και στο αποκορύφωμα δυο ηθοποιοί ήταν μεθυσμένοι. Μεμονωμένα θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ γέλιο,  αλλά το ότι ήταν όλα μαζί και δεν άφησε στιγμή να περάσει που να μην προσπαθεί να προκαλέσει γέλιο, έφερε αντίθετα αποτελέσματα και από ένα σημείο και μετά άρχισε να κουράζει. Οι ηθοποιοί παρόλα αυτά, έχουν βγάλει τον καλύτερό τους εαυτό και έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν το χαρακτήρα του διπλού ρόλου που τους έχει δοθεί. Σε γενικές γραμμές είναι μια παράσταση που θα σε κάνει να χαλαρώσεις ευχάριστα μετά από μια κουραστική μέρα χωρίς να χρειαστεί να ψάξεις να βρεις το βαθύτερο νόημα και τι θέλει να πει ο ποιητής.
 
Σοφία Κοτσαλάρα
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου
Σκηνικά- Κουστούμια: Γεωργία Δεμερτζή
Δημόσιες σχέσεις: Άντζυ Νομικού (A-Priori)
Παραγωγή: P&J ART PRODUCTIONS υπό την αιγίδα του κρατικού φορέα ΕΝΕΛΠΑ.
 
ilithioi257
Ερμηνεύουν οι: Φιλίτσα Καλογεράκου, Γωγώ Κοβαίου, Αντώνης Τζαμαλούκας, Λίνα Σταυροπούλου, Καλλιόπη Χατζησταύρου, Νάντια Λεονάρδου, Ευριπίδης Κοσμάς, Μάνος Αντωνίου
Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά με διάλειμμα
Θέατρο  Αλκμήνη: Αλκμήνης 12, Πετράλωνα
Τηλ.: 2103428650
Ημέρα: Τετάρτη
Ώρα : 9.30     
Τιμή εισιτηρίου:  10 ευρώ  κανονικό/   8 ευρώ  Άνεργοι-ΑΜΕΑ /  7ευρώ  ειδική τιμή group.
 
Joomla Social by OrdaSoft!