Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Φωνάζω στον ουρανό με όλη μου την καρδιά (ξανά)

 
   Στο θέατρο του Νέου Κόσμου ο χρόνος δεν είναι όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

   Οι αιώνες περνάνε, ενώνονται και οι άνθρωποι είναι πολύ μικροί για να τους εμποδίσουν. Οι ευχές εισακούγονται, τα βλέμματα έντονα, το μίσος και η αγάπη παλεύουν βίαια στις νύχτες των αιώνων. Τα χαρτιά θα μοιραστούν από την αρχή και οι ρόλοι θα αλλάζουν διαρκώς.
 
1
   Για να βγεις νικητής πρέπει να αγκαλιάσεις το τέρας μέσα σου, να το αποδεχτείς. Μην το ακούς, μην το φοβάσαι. Απλώς αποδέξου το και νίκησέ το στο φως.

   Δώδεκα διαφορετικές αυτοτελείς ιστορίες, δύο γυναίκες και οι ρόλοι τους. Διαφορετικές; Ίσως όχι και τόσο... Δυο γυναίκες ζητούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Αν αυτό δεν γίνει εφικτό, τότε θα μισήσουν! Οι σχέσεις και τα πάθη που τις χαρακτηρίζουν, οι αλήθειες που φοβούνται να δεχτούν και να αντιμετωπίσουν... Δυο γυναίκες σαν όλους εμάς, χωρίς φύλο... Δυο γυναίκες που αντικατοπτρίζουν τους ανθρώπους, περνάνε μέσα από όλες τις εποχές και τις σχέσεις και παλεύουν να ελευθερωθούν από τους δικούς τους προσωπικούς δαίμονες.

   Διάλογοι καυστικοί και χιουμοριστικοί στο έργο της Χιμένα Εσκαλάντε. Η ίδια θεωρείται από τους πιο σπουδαίους σύγχρονους συγγραφείς του Μεξικού και τα έργα της έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις, ανάμεσα σε αυτές και τη διάκριση του Rockefeller Foundation.
 
2
   Η Γιούλη Αθουσάκη και η Βίκυ Κυριακοπούλου ενσαρκώνουν αυτές τις φοβερές γυναίκες-σύμβολα με ερμηνείες καθηλωτικές και αναταράζουν το δικό μας σύμπαν. Δίνουν σάρκα και πνοή σε αυτό το υπέροχο κείμενο, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Esther André Gonzalez και μας περνάνε σε ένα ταξίδι μέσα από εποχές, κόσμους και δεσμούς, για να βιώσουμε αγάπη, πόνο, μίσος, απόγνωση και λύτρωση.
 
 Η Esther Andre Gonzalez γεννήθηκε στο Μεξικό. Τελειώνοντας την Ανώτατη Εθνική Δραματική Σχολή του Μεξικού συνεχίζει τις σπουδές της στο Παρίσι στη Διεθνή Δραματική Σχολή του Jacques Lecoq, στο Conservatoire Superieur d' Art Dramatique και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Nouvelle Sorbonne. Διευθύνει από τo 1990 στην Ευρώπη και στα Εθνικά Πανεπιστήμια της Πόλης του Μεξικού και του Μοντερέϊ masterclass θεάτρου. Στην Ελλάδα έχει διδάξει στο Θέατρο Αλλαγών, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στη σχολή Άκης Δαβής. Aπό το 2008 διδάσκει στη θεατρική σχολή Δήλος.

   Καλή σας θέαση και καλό ταξίδι μέσα στις νύχτες των αιώνων!

Χάρις Μολυβιάτη

Από 22/01/2016-13/03/2016
Θέατρο του Νέου Κόσμου(Δώμα)
Αντισθένους 7 & Θαρύπου,Νέος Κόσμος
Τηλ : 2109212900

Παραστάσεις :  Απόγ.: Κυρ. 7 μ.μ. Βραδ.: Τετ.-Σάβ. 9.15 μ.μ.
Τιμη : € 13, 10 (Σάβ., Κυρ.), € 12, 10, 8 (Τετ.-Παρ.)
 

Θεατρικές Παραστάσεις