Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: 'Απ’ Tην Πρώτη Στιγμή'

 
   Ένα σύγχρονο κείμενο, βασισμένο σε μια ιδέα του Ιωάννη Χαλαντώνη, διασκευάστηκε πριν λίγο καιρό από τον Αλέξη Γεωργούλη με σκοπό να ανέβει θεατρικά και να περιοδεύσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Όταν, άλλωστε, ο Αλέξης Γεωργούλης, ως ηθοποιός και σκηνοθέτης της συγκεκριμένης παράστασης, αναφέρθηκε στην περιοδεία που θα ξεκινήσει, είπε ότι προτιμά να πηγαίνει στα σπίτια των άλλων παρά να περιμένει τους άλλους να έρθουν στο σπίτι του.
 
   Έπειτα, λοιπόν, από ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων με αρκετές μετατροπές πάνω στο αρχικό κείμενο και πρόβες, η παράσταση ξεκινά την πορεία της από την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου και διαδραματίζεται το έργο, και παρουσιάζεται για τρεις μόνο μέρες στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Αθήναιον.
 
apotinportistigmi1
   Μια απλή ιστορία για ένα αταίριαστο ζευγάρι, που συναντιέται, ερωτεύεται και… λίγο μπερδεύεται. Η Νάντια Γερασιμίδου, ένα μοντέλο μεσαίας κατηγορίας που θέλει να γίνει αναγνωρίσιμη ηθοποιός, και ο Φίλιππος Πετρόπουλος, ένας υπάλληλος βιβλιοπωλείου που ονειρεύεται να καθιερωθεί κάποια στιγμή ως συγγραφέας, αναγκάζονται να συγκατοικήσουν. Απ’ την πρώτη στιγμή, θα ανακαλύψουν τις διαφορές στον τρόπο ζωής τους, στο επίπεδο και στη σκέψη τους, θα συγκρουστούν αλλά θα ζήσουν και τον εντονότερο έρωτα της ζωής τους. Ύστερα από αυτή τη συνάντηση, η εικόνα που έχουν δημιουργήσει για τον εαυτό τους καταρρέει, ενώ στο όνομα του έρωτα θα αναθεωρήσουν την άποψη που έχουν για τη ζωή. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες δεν μπορούν πλέον να ζήσουν χωριστά και το ευχάριστο τέλος της παράστασης είναι απαραίτητο σε μια ερωτική κομεντί, όπως χαρακτήρισαν την ιστορία αυτή οι συντελεστές του θεατρικού έργου.
 
apotinprotistigmi2
   Η συγγραφή και η σκηνοθεσία δεν είναι δραστηριότητες άγνωστες για τον Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος έχει δηλώσει σε συνέντευξη του ότι ασχολείται χρόνια με τη συγγραφή και έχει σκηνοθετήσει και άλλες θεατρικές παραστάσεις. Ωστόσο, παρά τις καλές προθέσεις του δημιουργού, προσωπικά έχω την αίσθηση ότι έλειπαν από την παράσταση τα στοιχεία εκείνα που θα έδιναν την ένταση που απαιτείται, για να γίνει μια συνηθισμένη ιστορία δύο διαφορετικών ανθρώπων περισσότερο ενδιαφέρουσα. Ακόμα, ίσως λόγω της σύντομης διάρκειας των προβών, ίσως λόγω του άγχους της πρεμιέρας, οι δύο πρωταγωνιστές άργησαν να βρουν το ρυθμό τους πάνω στη σκηνή, ενώ ο αυτοσχεδιασμός για τον οποίο μίλησαν στη συνέντευξη τύπου δεν αφορά στη διάδραση με το κοινό, αλλά μάλλον στην προσθαφαίρεση κάποιων στοιχείων με βάση τις αντιδράσεις των θεατών.
 
apotinprotistigmi3
   Από την άλλη μεριά, ήταν ωραίο και μοντέρνο το σπίτι του υποτιθέμενου συγγραφέα Φίλιππου Πετρόπουλου, ενώ ήταν πολλές οι εναλλαγές στα ρούχα των ηθοποιών (πολύ ωραίες οι πολύχρωμες και παιχνιδιάρικες κάλτσες της Σολωμού), που έδειχναν τόσο το πέρασμα των ημερών, όσο και τη διαφορά στο χαρακτήρα και στο στιλ, ιδιαίτερα στη γυναίκα της παράστασης. Σ’ αυτό το τελευταίο, βοήθησε και η πολύ πετυχημένη περούκα, που φορούσε η Μαρία Σολωμού σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του έργου. Ο άνδρας της παράστασης όμως, θα μπορούσε με κάποιες μικρές αλλαγές, για παράδειγμα ένα ζευγάρι μυωπικά γυαλιά, να είναι πιο πειστικός στο ρόλο του φαντασμένου συγγραφέα. Τέλος, ωραία ήταν και η μουσική που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της παράστασης, με κορυφαίο όλων το αγαπημένο «Dance Me To The End Of Love».
 
Σοφία Μαρτιγοπούλου
 
Συντελεστές
Κείμενο: Ιωάννης Χαλαντώνης
Θεατρική Διασκευή: Αλέξης Γεωργούλης
Σκηνοθεσία: Αλέξης Γεωργούλης
Σκηνικά - Κοστούμια: Έλενα Χριστούλη
Μουσική: Γιάννης Μακρίδης
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Μήτσας
Παίζουν: Αλέξης Γεωργούλης, Μαρία Σολωμού
Φωτογραφία: George Alexandrakis
Αrt Work: Amarildo Topalis
Παραγωγή: TEXNIS
 
Πληροφορίες
Παρασκευή 1, Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 18:00 & στις 21:15
Θέατρο Αθήναιον, Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνα: 2310 832060 & 2310 428027
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος- 17€
Φοιτητικό – Μαθητικό – Ανέργων- 13€

Θεατρικές Παραστάσεις