= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Το τέλος του έρωτα
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Το τέλος του έρωτα

 
Δεν ξέρετε τι πάει να πει αγάπη… κανείς σας δεν ξέρει.
 
   Όμορφα λόγια, ακόμα πιο όμορφα όνειρα, μεγάλες υποσχέσεις, ακόμα πιο μεγάλες ελπίδες. «Θα είμαστε για πάντα μαζί. Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ έτσι για κανέναν. Είσαι το άλλο μου μισό. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα. Θα σ’ αγαπώ μέχρι το τέλος του κόσμου»… Μετατρέπονται τις περισσότερες φορές, μετά την πάροδο του χρόνου και τη φθορά της καθημερινότητας και του ρεαλισμού σε «Εντάξει, καλά ήταν, αλλά να πάμε παρακάτω. Δεν πάει άλλο, δεν το βλέπεις; Θέλω λίγο χρόνο να σκεφτώ το μέλλον μας. Δεν μου αφήνεις καθόλου χώρο». Και αυτά είναι τα λόγια που μπορούν να γραφτούν σε ένα κείμενο. Συνήθως συνοδεύονται από άκρως αντίθετες εκφράσεις από αυτές που ανέφερα πιο πάνω, χυδαίες και πρόστυχες κουβέντες που προσπαθούν να σβήσουν τις προηγούμενες ή να δικαιολογήσουν το τέλος… Το τέλος έρχεται, ως λογικότερο επακόλουθο, στις περισσότερες των περιπτώσεων. Γιατί έτσι είναι οι σχέσεις. Γιατί λίγες κρατάνε για πάντα. Ή καλύτερα, μόνο μια για τον καθένα. Τόσες είναι οι ευκαιρίες που έχεις. Αλλιώς δεν είναι για πάντα.
 
teloserota1955
   Η παράσταση «Το τέλος του έρωτα» του Pascal Rambert, στο θέατρο Δεκατέσσερα, μας παρουσιάζει σε απόλυτο βαθμό μια τέτοια περίπτωση. Ο Σταν και η Όντρευ βάζουν ένα τέλος στη σχέση τους. Μια σχέση που ήταν γεμάτη πάθος και έρωτα. Με την πάροδο του χρόνου όμως αυτά σίγασαν, δίνοντας χώρο στον εγωισμό. Όταν παύεις να ζεις για τον άλλον, αρχίζεις να ψάχνεις τα κομμάτια που σου λείπουν. Και συνήθως είναι πολλά, διότι έτσι είναι ο έρωτας. Απαιτητικός, απόλυτος, ισοπεδωτικός, σε κάνει να δίνεις τα πάντα για ένα βλέμμα, να αγιοποιείς έναν οργασμό με το χέρι ή την πρώτη διείσδυση…

   Και μετά έρχεται η απογοήτευση, ο πόνος που γίνεται μίσος, το μίσος που γίνεται απέχθεια. Η απέχθεια που σε πνίγει. Που πρέπει να ισοπεδώσεις τον άλλο ώστε να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου για αυτά που έδωσες και αυτά που έχασες. Που φτάνεις σε σημείο να τον «σκοτώσεις» ως χαρακτήρα και ανάμνηση.

«Αν σε αγγίξουμε, θα αγγίξουμε κάτι ή θα διασχίσουμε το κενό»;
«Ποιος είσαι εσύ που μου μιλάς έτσι»;

   Έλα όμως που πάντα υπάρχει και ο αντίλογος κι εκεί που νόμιζες ότι έχεις κερδίσει τον πόλεμο, η αντεπίθεση είναι σκληρή και αμείλικτη. Και δεν είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτό. Διότι στην πραγματικότητα ούτε μισείς, ούτε προδόθηκες, ούτε σε πούλησαν. Απλά ήρθε το τέλος αυτού του έρωτα.
 
teloserota1956
   Όποιος το έχει νιώσει αυτό, καταλαβαίνει απόλυτα το τι λέω. Όποιος δεν το έχει νιώσει (κρίμα θα πω) ας πεταχτεί στο θέατρο Δεκατέσσερα, όπου οι Θωμάς Καζάσης και Φένια Σχοινά θα του το εμφυσήσουν. Σκηνοθεσία, μουσική (ζωντανή από το Moa Bones) και φωτισμός συστρατεύονται σε αυτή την, επιτυχημένη για μένα, προσπάθεια. Δεν θέλω να σας γράψω τίποτα άλλο, δεν νομίζω ότι χρειάζεται, τουλάχιστον για την παράσταση. Είναι άψογα δοσμένη, ένα έργο που αντλεί το θέμα της μέσα από τη ζωή και την καθημερινότητα, μέσα σε έναν πολύ όμορφο χώρο. Ο οποίος όμως θα πρέπει να φροντίσει να κάνει κάτι για τα lego σκαλοπάτια που ανεβάζουν στις λίγο άβολες ξύλινες εξέδρες. Υπάρχουν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και ανισόρροποι όπως εγώ, που μπορεί να μην τα καταφέρουν. Και το λέω με όλη την καλή διάθεση, ως το μοναδικό ψεγάδι που βρήκα σε αυτό τον γεμάτο χαμογελαστούς ανθρώπους χώρο. Και ευτυχώς που γυρίσαμε στο φάσμα του δράματος. Η τράτα δεν άντεχε άλλη κωμωδία, γι’ αυτό μάλλον και τη βρήκα λειψή, φεύγοντας από το θέατρο. Κάποιος έβγαλε χαρτζιλίκι…

Νάσος Κονίτσας
 
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Καννελόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
Μουσική Επιμέλεια και Live Επί Σκηνής : Moa Bones
Φωτισμοί: Τζάνος Μάζης
Φωτογραφίες: Ανδρέας Κανελλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζωή Κατσαμάνη, Νεφέλη Τουλιάτου
Δημόσιες Σχέσεις/Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
 
Ερμηνεία: Θωμάς Καζάσης, Φένια Σχοινά
 
teloserota1957
 
Πληροφορίες Παράστασης
Παραστάσεις Από Πέμπτη 17 Οκτωβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:15
 
Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 12€
Μειωμένο: 8€
Ατέλειες: 5€

Προπώληση εισιτηρίων
Viva.gr
 
Θέατρο Δεκατέσσερα
Καλλιρόης 10, Αθήνα
Τηλ. | 693 219 5393
 
Joomla Social by OrdaSoft!