Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Τελική ευθεία

 
   Ερχόμαστε από μία σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μία σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ τους φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή έγραφε κάποτε ο Νίκος Καζαντζάκης. Με εφαλτήριο λοιπόν αυτή την άβυσσο της ανθρώπινης σύλληψης η ομάδα “Βατήρας”  με την παράσταση “τελική ευθεία” βουτάει προς την ζωή για 75 λεπτά ώσπου να ξανακαταλήξει στην άβυσσο του θανάτου.
 
teliki02
   Οι έξι ηθοποιοί, λειτουργώντας προοικονομικά για τη συνέχεια της παράστασης, ξεκινούν οδηγώντας το κοινό σε μία ξενάγηση στον χώρο που προοδευτικά μετατρέπεται σε ένα προσωπικό ταξίδι στο χρόνο. Ένα ταξίδι στη ζωή μας. Την παρελθούσα, την παρούσα, την μέλλουσα.

   Ξεκινώντας από το μυστήριο της σύλληψης και τη γέννηση ξετυλίγεται μια παράσταση για τις σκέψεις, τις ανασφάλειες και τις φοβίες που μας κατακλύζουν ολοένα και περισσότερο. Μια κινησιολογική ματιά πάνω στη ζωή και το θάνατο. Η ομάδα «Βατήρας» καταφέρνει αφηγούμενη γραμμικά, αλλά χωρίς χωρική συνέχεια, να δώσει με έναν εξομολογητικό τόνο την δική της οπτική στη δημιουργία και εξελικτική πορεία της ανθρώπινης ύπαρξης.

   Στα θετικά και η διαδραστικότητα της παράστασης, κάτι ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα, που προσδίδει αμεσότητα και δίνει στο θεατή τη δυνατότητα να γίνει κι αυτός μέρος της όλης μυσταγωγικής διαδικασίας υπενθυμίζοντας τον πρωταγωνιστικό του ρόλο.
 
teliki04
   Πολύ καλές ερμηνείες από τους συντελεστές της ομάδας «Βατήρας», που παρά την ιδιαιτερότητα του κειμένου και τη μινιμαλιστική προσέγγιση του σκηνικού κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον, τόσο δραματουργικά όσο και κινησιολογικά. Διατηρούν ευρηματικά μία συνεχή ροή, παίζοντας με το χώρο και χρησιμοποιώντας κάθε σπιθαμή του, αντανακλώντας ουσιαστικά την πορεία της ζωής μέχρι την τελική, εκ προοιμίου χαμένη, μάχη.

   Ο θάνατος, που σηματοδοτεί και το τέλος της παράστασης, έρχεται αμείλικτος, αφήνοντας το θεατή να αναρωτάται χειροκροτώντας τι αφήνει πίσω του και τι υπάρχει μετά.
 
Παντελής Κακαβάς
 
teliki06
Συντελεστές
Σύλληψη-σκηνοθεσία ομάδα Βατήρας
Κυριακή Γεργεράκη, Κωστής Δασκαλάκης, Στεφανία Δράκου
Άννα-Μαρία Πασχάλη, Μαριάννα Σφακιανάκη, Γιώργος Τσουρουνάκης
Χειρισμός Ήχου-Φωτισμού  :  Αντώνης Τσουρουνάκης

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ.6989885396
Από Παρασκευή 13 Μαΐου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο 22:00 (13,14,20,21,27,28 Μαΐου) στον χώρο “Προσωρινός” στο Κολωνάκι (Δεινοκράτους 103) στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
 

Θεατρικές Παραστάσεις