Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρομουσικής μαγείας: Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου @ θέατρο BADMINTON


   Το ταξίδι στη ζωή, στις σκέψεις, στην ιδιοσυγκρασία του αγαπημένου Καββαδία ξεκίνησε το Σάββατο στις πέντε και μισή το απόγευμα στο θέατρο Badminton.
 
taxidi666
   Πλήθος κόσμου έχει αγκαλιάσει αυτές τις λίγες παραστάσεις, όπου, με τη ματιά και την καρδιά του Μικρούτσικου, περνάμε λίγες ώρες προσπαθώντας να καταλάβουμε, να βιώσουμε, να ανακαλύψουμε τον άνθρωπο πίσω από τα ποιήματα, το συγγραφέα της «Βάρδιας». Μέσα στο πετσί μας βρίσκεται το άλμπουμ που είχε βγει το 1979, «Ο Σταυρός του Νότου»… Ποιήματα του Καββαδία μελοποιημένα από το Θάνο Μικρούτσικο και τραγουδισμένα από το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Γιάννη Κούτρα και την Αιμιλία Σαρρή.  Δεν ήταν δύσκολο να απορροφήσουμε από το πρώτο λεπτό αυτό που συνέβαινε. Ανατριχιαστικοί και στοχαστικοί οι διάλογοι,  τα τραγούδια δοσμένα με απαράμιλλο πάθος και ο αγαπημένος Θάνος στο πιάνο του να σε ανατριχιάζει.

   Στο ρόλο του Καββαδία ένας από τους πιο συνταρακτικούς ηθοποιούς, ο Στέλιος Μάινας, μας «ταξίδεψε», μας γοήτευσε. Ο Σταύρος Ζαλμάς στο ρόλο του καπετάνιου και επιστήθιου φίλου του Καββαδία, «βοήθησε» στο ξετύλιγμα αυτού του πολύπλοκου ανθρώπου. Ζωντάνεψε μπροστά μας ο δικός μας ήρωας των θαλασσών.
 
taxidi667
   Πόσα έμαθα μέσα σε ένα απόγευμα! Πόσες ιστορίες κρύβονται πίσω από τους στίχους των ποιημάτων του. Πόσα λιμάνια και πόσοι άνθρωποι πέρασαν και σημάδεψαν τη ζωή του. Ο «Κόλιας», όπως ήταν το παρατσούκλι του μεταξύ των συντρόφων του ναυτικών, ταξίδεψε τριάντα ολόκληρα χρόνια. Η θάλασσα ήταν το σπίτι του, η καμπίνα του το γιατάκι του.

   Άραγε τι ρόλο παίζει ο Μπωντλαίρ στην παράσταση και στη συνείδησή του; Οι γυναίκες τι ρόλο έπαιξαν στη ζωή του; Ποια η ώθηση και ποια η ανάγκη να γράψει τα ποιήματά του;
 
taxidi668
   Η παράσταση ήταν εντυπωσιακή. Θα τολμούσα να πω πως είναι ό,τι καλύτερο έχω δει τα τελευταία χρόνια. Εκπληκτικοί χορευτές, τραγουδιστές και ηθοποιοί μας έκαναν πολλές φορές να ανατριχιάσουμε από τη συγκίνηση. Για τη Ρίτα Αντωνοπούλου ένα μόνο θα πω. Μπράβο, κορίτσι μου για το «βαρύ» φορτίο που κουβάλησες! Για άλλη μια φορά το ταλέντο σου ζέστανε την αίθουσα και το χρώμα της φωνής σου, αυτή η γλυκιά σου βραχνάδα, μας συγκλόνισε!

   Το εγχείρημα πέτυχε και τυχεροί όσοι το είδαμε και όσοι θα προλάβουν να το δουν έως 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από 4 μέχρι 14 Μαρτίου 2016.

«Γιε μου, πού πας;
Μάνα, θα πάω στα καράβια»!
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
taxidi669

Θεατρικές Παραστάσεις