Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας

 
   Καλά, τώρα δεν είναι να αρχίσει η παράσταση; Ακόμα σφουγγαρίζουν; Κάτι δεν πάει καλά εδώ… Δεν λέω, μ’ αρέσει που είναι σχολαστίκα η κυρία που με τη φόρμα εργασίας, το καπέλο και τα γυαλιά μυωπίας, κάνει μάπα, πλην όμως δεν θα τελειώσει ποτέ; Τα παιδάκια κοιτούν και κοιτιούνται και στη συνέχεια αρχίζουν να γελούν, καθώς η χειρίστρια της σφουγγαρίστρας τους ζητά με νεύματα να σηκώσουν τα πόδια τους για να καθαρίσει από κάτω. Τα πιτσιρίκια αδημονούν να ξεκινήσει «το έργο», στην ουσία όμως η παράσταση είναι σε εξέλιξη και η διάδραση θα παίξει μεγάλο ρόλο.
 
ombrella1974
   Ο Μποτιτσέλι ζωγραφίζει την Αφροδίτη. Ο πελάτης του, ο Τζουλιάνο, μένει έκπληκτος. Υπέροχη δουλειά! Πλην όμως, ο πίνακας κινδυνεύει. Η Αφροδίτη προσφεύγει στη βοήθεια της άρτι αφιχθείσας από το εξωτερικό Κόκκινης Ομπρέλας (Red Umbrella για τους ξένοι και γλωσσομαθείς) και μαζί προσπαθούν να σώσουν την ύπαρξη της θεάς. Αρωγοί στο όλο εγχείρημα τα παιδιά, τα οποία με φωνές και χειρονομίες κατευθύνουν, βοηθούν αλλά και διασκεδάζουν, κάτι που είναι και το ευκταίο σε αυτές τις περιπτώσεις.

   Η Μέλανι Μαρχάινε και η Ρένα Τσουρή, σε πολλαπλές διανομές, φροντίζουν για να περάσουν τα βλαστάρια μας καλά και μην σας πω και καλύτερα, κατά τη διάρκεια της παράστασης. Μέσα σε όλο αυτό που θα δείτε, θα διαπιστώσετε πως το έργο «κερνάει» μαθήματα μυθολογίας, μαθήματα αγγλικών και μαζεύει τα παιδάκια κοντά το ένα το άλλο, για να παίξουν μαζί με τις ηθοποιούς. Μπορώ να πω πως τα μικρουλίνια το χάρηκαν ιδιαίτερα το μάθημα, όπως και τη σύναξη και πως δεν έβαλαν γλώσσα μέσα, όταν η Κόκκινη Ομπρέλα προσπαθούσε να βρει την Αφροδίτη και να τη γλυτώσει από τη μανία του Κρόνου. Όσον αφορά μάλιστα το «ξόρκι» που χρειάστηκε να αποδοθεί δια βοής για να φύγει μακριά ο αδυσώπητος Τιτάνας, τότε πλέον ακούσαμε την πιο ωραία οχλαγωγία της ημέρας! Οι δύο γλυκύτατες κυρίες έπαιξαν με γνώμονα τα παιδιά, τη διάδραση, την ιστορία και το αντίκτυπό της στις εύθραυστες ψυχές και εκείνες των γονιών φυσικά.
 
ombrella1976

   Όταν ζητήθηκε, όλα τα παιδάκια κατέβηκαν στη σκηνή. Ούτε ντροπές είχαμε, ούτε πισωγυρίσματα, ούτε τίποτα. Το παραμύθι, έτσι όπως παρουσιάστηκε, με χιούμορ, αβρότητα και το κάτι τι από μυστήριο, ήταν ένα θαυμάσιο βάθρο για να ανεβούν όλοι οι αγαπημένοι και οι αγαπημένες και να μάθουν κάτι περισσότερο για τη θεά που αναδύθηκε μέσα από ένα κοχύλι.

   Πολύ νόστιμο το σκηνικό των Αγγελική Ερήμου και Τάσου Λευκιμιώτη, με τον υπέροχο πίνακα του Μποτιτσέλι να επιστρέφει με μια «εσάνς» που ομπρελίζει ελαφρά και πολύ χαριτωμένη η μουσική της Αρετής και της Ιωάννας Σπανομάρκου, η οποία μάλιστα μου κόλλησε στο μυαλό, ιδίως κατά τις σκηνές της μαποκρατούσας. Εννοείται πως προτείνουμε να πάρετε τα μικρά σας και να έλθετε στο θέατρο και σε αυτή εδώ την παράσταση και εννοείται πως θα μας θυμηθείτε αφού τη δείτε. Ο μικρός Κωνσταντίνος έφυγε κατενθουσιασμένος και η φράση «Θέλω να το ξαναδώωωωωωωωωωωωωωω» ακούστηκε στο μετρό, στο τρένο και φαντάζομαι και στο σπίτι πολλές πολλές φορές.

Κώστας Κούλης
 
ombrella1977
 
Από 13 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00 στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη.

Η παράσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί ειδικά για τα σχολεία και τις καθημερινές, κατόπιν συνεννόησης. Υπεύθυνη επικοινωνίας με τα σχολεία: Μαίρη Παύλου, Τηλ. 2103005169
Κατάλληλη για όλες τις τάξεις του Δημοτικού
 
Παίζουν: Μέλανι Μαρχάινε, Ρένα Τσουρή
Σκηνοθεσία: Γιώργος Δουργούτης
Θεατρική Διασκευή & Επιμέλεια: Ελπίδα Μηναδάκη
Μουσική Σύνθεση: Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου
Σκηνικά-Ζωγραφική: Αγγελική Ερήμου – Τάσος Λευκιμιώτης
Κοστούμια: Χρύσα Φίλη
Σκηνικά Αντικείμενα: Αγγελική Φωστίνη
Χορογραφίες: Κλεοπάτρα Ζαριφοπούλου
Φωτογραφικό Υλικό: Κωνσταντίνος Κουτσόγιαννης
Υπευθ. Επικοινωνίας: Ελευθερία Καμπούρογλου
 
Εισιτήριο: 8 ευρώ
Για ομαδικά & ανέργους: 5 ευρώ
Διάρκεια Παράστασης: 50 λεπτά
 
Αθ. Διάκου & Τζιραίων 13, Μακρυγιάννη (μετρό Ακρόπολη)
Για κρατήσεις: 2103005169
 
Η Παράσταση είναι αναρτημένη στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας (βλ. e-yliko.gr)
Για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του Δήμου Αθηναίων με τον
www.skoposzois.gr
 
Joomla Social by OrdaSoft!