Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικού πολυσχιδούς θεάματος: Tailor Made Comedy

 
   Μια κωμωδία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας. Δεν θα τη χαρακτήριζα αυστηρώς ως θέατρο. Τουλάχιστον όχι με την παραδοσιακή στενή έννοια μια θεατρικής παράστασης. Θα την αποκαλούσα περισσότερο ως συνδυαστική τέχνη.

Τι συνδυάζει όμως πέρα από το χιούμορ και το θέατρο;
 
tailormade555

   Λοιπόν θα έλεγα ότι συνδυάζει παιχνίδι μαζί με αυτοσχεδιασμό και ιστορίες με λίγο standup comedy. Το θέατρο κατάμεστο από πλήθος που δεν σταμάτησε γελάει μέσα από την καρδιά του. Να γελάει, να συμμετέχει και να αναλαμβάνει ρόλους από θεατή σε σεναριογράφο και ηθοποιό. Εντάξει, είμαι λιγάκι υπερβολική. Σεναριογράφοι ναι, γίναμε, αλλά υπήρξε και λίγο λογοκρισία ως προς τις προτάσεις του κοινού. Οι επιλογές πολλές και μόνο κάποιες από αυτές κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη διαδικασία επιλογής και να καταλήξουν να γίνουν σκετς. Δηλαδή, με πιο απλά λόγια, οι κύριοι Μακαλιάς, Ρούμπος και Φισφής, αν και τολμηροί και απείρως ταλαντούχοι, λειτουργούσαν τους αυτοσχεδιασμούς τους μέσα από το φίλτρο της κατά βούλησης επιλογής και εξυπηρέτησής τους.

   Η είσοδος του μαγικού τρίο της κωμωδίας γίνεται με ένα τραγούδι που επιλέγεται από το κοινό βεβαίως - βεβαίως. Στην παράσταση που παραβρεθήκαμε, το κοινό διάλεξε το «Last Christmas». Επιλογή που σατιρίστηκε από την αρχή ως το τέλος της παράστασης και κατά τη διάρκειά της.

   Λατρεμένο σημείο το παιχνίδι με τις μαριονέτες. Δύο εθελοντές ανεβαίνουν στην σκηνή με ένα θέμα που επιλέγεται από το κοινό. Οι ηθοποιοί είναι ακίνητοι και αρχίζουν να παίζουν έναν αυτοσχεδιασμό σχετικό με το επιλεγμένο θέμα, όπου οι εθελοντές προσπαθούν να τους κινήσουν σύμφωνα με τις υποδείξεις τους. Τα κορίτσια που ανέβηκαν στη σκηνή όμως αυτοσχεδιάσανε και οι ίδιες εξίσου. Αποτέλεσμα αυτού, αντί οι κινήσεις να συντονιστούν στο σκετς, προσαρμόστηκε το σκετς στις κινήσεις χαρίζοντάς μας γέλιο μέχρι δακρύων κυριολεκτικά. Το θέμα ήταν κλάδεμα στους βασιλικούς κήπους και εμείς παρακολουθήσαμε εμψύχωση φυτών και δυο «μαριονέτες» που τις γονάτισαν στα αλήθεια.
 
tailormade556

   Δεύτερο παιχνίδι που κέρδισε την καρδιά μου ονομάζεται το πρώτο φιλί. Δυο εθελοντές (ζευγάρι) ανεβαίνουν στη σκηνή και αναβιώνουν το πρώτο τους φιλί μέσα από την αναπαράσταση των Μακαλιά και Φισφή. Κάθε φορά που η αναπαράσταση του πρώτου φιλιού απομακρυνόταν από την πραγματικότητα, το ζευγάρι χτύπαγε ένα καμπανάκι και οι ηθοποιοί ήταν υποχρεωμένοι να ξαναπαίξουν τη σκηνή με νέα λόγια και συνθήκες. Ο Φισφής κατάφερε να επιλέξει από ολόκληρο το θέατρο και να ανεβάσει στην σκηνή το σωσία του και αυτό από μόνο του ήταν αρκετά διασκεδαστικό. Ειδικά όταν στην αναπαράσταση του ραντεβού ακούστηκε η πρόταση «Είχα πάντα ως απωθημένο το Φισφή» και η κοπέλα καθυστέρησε να χτυπήσει το καμπανάκι της. Γρήγοροι ρυθμοί, πειράγματα, έξυπνες και άμεσες εναλλαγές, μας χάρισαν καινούργιους κοιλιακούς και πονεμένα σαγόνια.

   Τέλος, το καλύτερο όλων, κατά την προσωπική μου άποψη, ήταν το ποτ πουρί πασίγνωστων τραγουδιών που όλοι ξέρουμε και τραγουδάμε αλλά ελάχιστοι γνωρίζουμε τα λόγια τους.

   Και αυτά είναι μονάχα μια μικρή γεύση για όσα είδαμε και ακούσαμε στην παράσταση «Tailor Made Comedy» στο θέατρο Ζίνα. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ και να αναλύσω άλλα από όσα τρελά έχουν ετοιμάσει για εσάς σε αυτή την ιδιαίτερη μουσικοθεατρική αυτοσχεδιαστική παράσταση. Αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι να ετοιμαστείτε για γέλια δίχως τέλος και για μια μοναδική παράσταση που δεν θα ξεχάσετε εύκολα. Και όσον αφορά τη λέξη «μοναδική» το εννοούμε κυριολεκτικά, καθώς κάθε μέρα είναι κάτι καινούργιο και διαφορετικό – Κάθε φορά πρώτη φορά σε ένα θεατρικό παιχνίδι δίχως όρια στην φαντασία και στο ταλέντο!
 
Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη
 
tailormade557
 
Ταυτότητα παράστασης
Tailor Made Comedy
Πρεμιέρα: 27 Οκτωβρίου
Σενάριο: Το κοινό
Ιδέες: Το κοινό
Σκηνοθεσία: Το κοινό
Παίζουν: Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Λάμπρος Φισφής
Μουσική: Χάρης Μπότσης, Αλέξανδρος Δημοκράτης
Σκηνικά, κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη-Ερωφίλη Κλέπκου
Φωτογράφος: Μαριλένα Αναστασιάδου
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη
Οργάνωση παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Διεύθυνση παραγωγής: Πέννυ Διαμαντάκου

Πού: Θέατρο Ζίνα, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74, τηλ.: 210 6424414
Πότε: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Διάρκεια: 100 λεπτά
Εισιτήρια: 13 και 16 ευρώ
Προπώληση: Viva και στο ταμείο του θεάτρου
 
Joomla Social by OrdaSoft!