Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: SuperWoman

 
   Γυναίκες… γυναίκες σύγχρονες, γυναίκες ρομαντικές, ονειροπόλες, γυναίκες από το παρελθόν, από το παρόν ή ακόμα και γυναίκες από το μέλλον. Πόσα πράγματα συνδυάζουν οι γυναίκες, πόσα εγκαταλείπουν ή κουβαλάνε πάντοτε μαζί τους; Γυναίκες που κάνουν καριέρα ή που γίνονται μάνες. Γυναίκες σύζυγοι και γυναίκες ερωμένες. Γυναίκες που τα συνδυάζουν όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, όσα χωράει ο νους.
 
superwoman2045
   Ρόλοι για κάθε μια από αυτές. Ρόλοι ποικίλοι, που συνεχώς υποδύονται και καλούνται να είναι τέλειες σε κάθε έναν από ξεχωριστά και σε όλους συνολικά. Απαιτήσεις, υποχρεώσεις, μια βαλίτσα πράγματα, μια βαλίτσα βάρη. Όπως είναι εμφανές, ακόμα και από τον τίτλο, αυτή είναι μια παράσταση γένους θηλυκού. Τα θέματα που διαπραγματεύεται αποτελούν «γυναικεία υπόθεση» και όποιος φέρει αντίρρηση έχει το δικαίωμα να παραμείνει σιωπηλός.

   Επιβιβαστείτε σε μια παράσταση χρονομηχανή στην ιστορία του «ασθενούς» φύλου. Από το χρονοντούλαπο της ιστορίας προβάλλονται αποσπάσματα από δηλώσεις της πρώτης Ελληνίδας φεμινίστριας, της Καλλιρρόης Παρρέν, όπου ακούγεται η άποψή της για το τι σημαίνει γυναίκα από την προσωπική της σκοπιά και τι μορφή θα έπρεπε να έχει στην κοινωνία. Παράλληλα, με παιχνιδιάρικη διάθεση, παρακολουθούμε διαφορετικές γυναίκες και τις ξεχωριστές τους ιστορίες.
 
superwoman2046

   Παρακολουθούμε τις μάχες τους να τα καταφέρουν, να ισχυροποιήσουν τη θέση τους. Παίρνουμε μια γεύση από τους φόβους και τις ανησυχίες τους. Με σκέρτσο και ευρηματικότητα παρακολουθούμε γυναίκες από όλες τις εποχές και τη σταδιακή τους εξέλιξη στο χρόνο. Πώς από το άγχος της μαγειρικής έφτασαν σε θέσεις σε γραφεία, έγιναν αποφασιστικές και αυτάρκεις.

   Βλέπουμε γυναίκες ανήμπορες να γίνουν μάνες, όπου ο φόβος της κατακραυγής που συνοδεύει το δράμα τους, αυξάνει τη λύπη τους και θολώνει την κρίση τους. Ανοίγουμε τα μάτια και τα αυτιά μας και συναντάμε γυναίκες που απλώς θέλουν να μιλήσουν και να ακουστούν. Είναι της διπλανής πόρτας, είναι φίλες, είναι συνάδελφοι, είναι μοναχικές, είναι δεσμευμένες, είναι όλες εμείς και είναι ενωμένες παρά τις διαφορές που τις χωρίζουν.

   Παράσταση χιουμοριστική, εύπεπτη και ανάλαφρη, παρά τη βαρύτητα των θεμάτων που αγγίζει. Με ζωντανή μουσική επί σκηνής, είναι λες και βρισκόμαστε ανάμεσα σε κολάζ εικόνων και ιστοριών. Το έργο άλλωστε, αποτελεί συρραφή κειμένων από θεατρικά αποσπάσματα και από ερωτηματολόγια που δόθηκαν σε γυναίκες. Οι ίδιες είναι τόσο ανθρώπινες όσο και εξωπραγματικές. Συνδυάζουν κάτι από κόμικς και κάτι από την καθημερινότητα. Έξυπνη σκηνοθεσία, με αμεσότητα και γρήγορες εναλλαγές, σα να γυρίζεις σελίδες κάποιου καλού περιοδικού που έχει κερδίζει ολόκληρη την προσοχή σου. Οι κυρίες Έλλη Δαδήρα, Λήδα Σάμιτα, Μαριλίζα Χρονέα, ήταν απολαυστικές. Ο λόγος τους καθαρός, οι ερμηνείες τους μεστές. Απολαμβάνουν τη θεατρική τους σύμπραξη και αυτό βγαίνει προς το κοινό. Δεμένες γεμάτες χημεία, αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοκαλύπτονται επί τω έργω. Εξαιρετικός ο Σταύρος Παργινός στο τσέλο, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης και προσθέτει στην εξέλιξη του έργου.
 
superwoman2047
   Εμείς με τη σειρά μας σας καλωσορίζουμε στο σύμπαν με τις γυναίκες σε πρώτο πλάνο ως νέοι σουπερ-ήρωες και σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή σας θέαση!

Χάρις Μολυβιάτη

Σε σύνθεση θεατρικών αποσπασμάτων και κειμένων των:
Sergi Belbel, Stephen Berkhoff, Caryl Churchill, Eve Ensler, Hal Hartley, Καλλιρρόης Παρρέν, Sun Tzu.
Ιδέα-Σκηνοθεσία: Λήδα Σάμιτα
Δραματουργία: ομάδα Plan BEE
Ερμηνεία: Έλλη Δαδήρα, Λήδα Σάμιτα, Μαριλίζα Χρονέα
Μουσική επιμέλεια-διδασκαλία: Έλλη Δαδήρα
Τσέλο: Σταύρος Παργινός
 
superwoman2044

Δημιουργία Πρωτότυπου Κειμένου: Βίκυ Καλπάκα, Μαριλίζα Χρονέα
Video Art: Μικές Γλύκας
Φωνητική εγγραφή: Βασίλης Ασημακόπουλος
Φωτογραφία αφίσας: Στέφανος Σίνης
Δημιουργία αφίσας: Σωτήρης Παναγιώτου
Φωτογράφοι παράστασης: Γιάννης Παπαδέας, Χάρης Τριανταφύλλου
Σύμβουλος ερωτηματολογίου: Χριστίνα Καρακιουλάφη
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Κάθε Τετάρτη στις 20.30
Από τις 29 Ιανουαρίου 2020 έως τις 18 Μαρτίου 2020
Διάρκεια: 80’
 
Τιμές Εισιτηρίων
15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65, γκρουπ άνω των 8 ατόμων), 5 ευρώ (άνεργοι)
 
Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theater/faust/superwoman/
Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων
Τηλ. θεάτρου: 210 3234095
 
Facebook Page παράστασης:
https://www.facebook.com/SuperWoman-115972072421592/
Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών
(θέατρο Σταθμός, Οκτώβριος 2017)
 
Faust
Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11, Αθήνα, τηλ.: 210 3234095
Joomla Social by OrdaSoft!