= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Striptease
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Striptease

 
   Να σας πω την αμαρτία μου… Εγώ πήγα να δω μία παράσταση εξήντα και πέντε λεπτών. Και οι ηθοποιοί μας πληροφόρησαν ότι θα την «τραβήξουν» λιγάκι. Κάνα εικοσάλεπτο, μην φανταστείτε τίποτα Μπεν Χουρικά. Και μάλιστα μας είπαν τα παιδιά ότι μπορούμε να φύγουμε, αν το επιθυμούμε. Και έκλεισαν και τα μάτια τους, για να μην εκτεθούν οι δεν. Ευτυχώς δεν δεν είχαμε. Και μετά μας την έπεσε η δέκατη όγδοη μεραρχία θεατρικού… Όμορφα πράγματα συμβαίνουν στο Αλκμήνη…
striptease1980   Μπαίνοντας στο χώρο της σκηνής, παρατηρείς ότι δεσπόζει ένας καναπές. Χωράει άραγε τέσσερα παιδιά; Ναι, ναι, όλοι οι καλοί χωράνε, σαφές, αλλά εδώ θέλουμε να δούμε και εργονομία. Και τη βλέπουμε. Τέσσερις νεότατοι ηθοποιοί εισβάλουν και ξεκινούν να μιλούν. Και να απευθύνονται και σε μας. Και να ντύνουν με επιθεωρησιακά στοιχεία το νούμερό τους. «Πες τα, ρε συ! Μπορεί να πάρεις και Κορφιάτικο βραβείο»… Αμέ! Και γιατί να μην το πάρει δηλαδή; Αφού η εκφορά του λόγου ήταν τουλάχιστον εκθαμβωτική!

   Η Φρόσω Κορρού και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης (ομάδα So7) ανέλαβαν να σκηνοθετήσουν και να στήσουν όλο αυτό που είδαμε και ακούσαμε. Ο Κουρούμπαλης μάλιστα, παρέα με τους τέσσερις ηθοποιούς, υπογράφει το κείμενο… και το τζαμάρισμα! Οι κύριοι Σπύρος Κατσιάνος, Διονύσης Λάνης, Σωτήρης Μανίκας και Σταύρος Τσουμάνης, φρόντισαν να μας δώσουν κάτι από την τρελοκομειακή κατάστασή τους. Αναφερόμενοι σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη νεολαία και εμάς που την ανεχόμαστε και μας ανέχεται, έκαναν τον κόσμο να γελάσει αβίαστα, να θυμηθεί τα νιάτα του (ναι, καλά μου, σε μένα αναφέρομαι) και να ξανασκεφτεί πράγματα που είχε απωθήσει μακριά ελέω πηξίματος και γενικότερης αδιαφορίας.
striptease1981
   Η επαφή με το κοινό είναι εντυπωσιακή. Με οδηγό το «Πατ-πατ», το οποίο προφανώς και δεν θα αποκαλύψω και με την άνεση της εξωστρέφειας, τα τέσσερα παιδιά «έγδυσαν» εαυτούς και μας έκλεισαν το μάτι, κάνοντάς μας να αισθανθούμε και εμείς παιδιά (ναι, καλά μου, σε μένα ξανά-αναφέρομαι) για όση ώρα διήρκησε η παράσταση. Και κάποια στιγμή, όταν γέμισε η σκηνή κόσμο και τραγούδι… Πώς είπατε; Πώς έγινε αυτό; Τι, περιμένετε να σας πω; Όχι, όχι… Να πάτε να τη δείτε! Από τώρα έχω μπει στο τριπάκι και σκέφτομαι τις αντιδράσεις όλων εκείνων σε ύφος «Ωχ! Πού ήταν κρυμμένοι ΟΛΟΙ αυτοί»; Σας έφτιαξα; Έχετε τώρα δύο λόγους να δείτε το έργο; Μπορώ να σας δώσω ακόμα περισσότερους, αν το θέλετε κι εσείς.

   Ατάκα στην ατάκα λοιπόν, πανέξυπνοι μορφασμοί και θέατρου του δρόμου, ερωταποκρίσεις και μονόλογοι που διακόπτονται επίτηδες, εξωτερίκευση όλων όσων μας ταλαιπωρούν, αλλά δεν τολμούσαμε να τα μοιραστούμε και πάνω απ’ όλα ΚΑΛΗ διάθεση. Η κάλτσα που έγινε καρδιά και η βαριοπούλα που έπεσε πάνω της και όχι μόνο δεν την συνέθλιψε… Έγιναν και φίλοι! Σας ακούγεται σουρεάλ; Και μένα το ίδιο, μην νομίσετε. Μέχρι που έγινα αυτόπτης μάρτυρας. Σας έχω ιντριγκάρει κι άλλο; Είστε στο παρατσάκ να κλείσετε θέσεις; Θαυμάσια! Να σας πω τότε ότι όπου κι αν καθίσετε στο θέατρο ΔΕΝ θα είστε ασφαλείς; Χαίρομαι που σας έπεισα. Τα λέμε στο Αλκμήνη, ναι;

Κώστας Κούλης
striptease1982Συντελεστές:
Σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνικός χώρος, μουσική επιμέλεια:
So7 (Φρόσω Κορρού, Δημήτρης Κουρούμπαλης)
Κείμενα:
Δημήτρης Κουρούμπαλης και ηθοποιοί σε επιμέλεια του πρώτου
Χορογραφίες: Φρόσω Κορρού
Trailer – Μουσική: Κωστής Ξενόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Γερανιός
Artwork: Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
Παίζουν: Σπύρος Κατσιάνος, Διονύσης Λάνης, Σωτήρης Μανίκας, Σταύρος Τσουμάνης
Link trailer:
https://youtu.be/b8I5DwNSB38
Διάρκεια: 65λεπτά
 
striptease1983
 
Επικοινωνία παράστασης: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου
Καλλιτεχνική διεύθυνση Visionartt:
Παναγιώτα Παρασκευοπούλου
Παραγωγή: Vision Artt
Προπώληση εισιτηρίων (12ευρώ):
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-alkmini/striptease/
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις