= Ανταπόκριση διασκεδαστικής stand up παράστασης: Δείξε μου το φίλο σου
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση διασκεδαστικής stand up παράστασης: Δείξε μου το φίλο σου

 
   Από την αρχή να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα… Όλα αυτά τα παιδιά, όλους αυτούς τους καλλιτέχνες που κάνουν stand up, τους θαυμάζω! Είναι αξιέπαινοι γι’ αυτό που κάνουν. Γράφουν τα κείμενα μόνοι τους, τα προβάρουν μόνοι τους, διορθώνουν, σβήνουν και ξαναγράφουν, σπάνε το κεφάλι τους να βρουν αυτό που θα κάνει τη ροή όπως τη θέλουν και ξεγυμνώνονται απέναντι στο κοινό. Ο stand up κωμικός έχει το μικρόφωνο μεν, τίποτε άλλο δε. Αν θα γίνεται χαμός από κάτω από τα γέλια, αν θα είναι τα πράγματα «καλά», αν θα πέφτει και κάνα γελάκι… Αυτό είναι ο νταλκάς του καλλιτέχνη, αυτό σεβόμαστε όλοι όσοι πηγαίνουμε σε τέτοιες βραδιές.
 
deixem256 
   Η Ήρα Κατσούδα και ο Ανδρέας Πασπάτης υπηρετούν το ιδίωμα και εμφανίζονται από κοινού. Όχι, δεν βγαίνουν μαζί στη σκηνή, προλογίζει όμως ο ένας τον άλλο και ο άλλος υστερολογίζει τον προηγούμενο. Και στη γλώσσα του stand up αυτό σημαίνει πολλά σπασμένα κόκαλα, με την καλή έννοια πάντα. Η ουσία είναι ότι όλο αυτό γίνεται με κέφι και πολύ μεράκι. Και ο κόσμος το γέμισε το θεατράκι του BIOS.

   Πριν τους δυο προαναφερόμενους… ο guest. Απόψε ανοίγει για τους Ανδρέα και Ήρα ο Χάρις Ρούπος. Νεότατος, ηπιότατος, με θανατηφόρες ατάκες και εγκεφαλικό αστείο, ο ενάρξας μου θύμισε παρόμοιες καταστάσεις σ’ αυτό το μοτίβο, μου θύμισε παιδιά που είναι καινούργια στο κουρμπέτι. Χαμηλών τόνων, με πανέξυπνα αστεία, που μπόλικες φορές καθυστερούμε να πιάσουμε και μέχρι να αρχίσουμε να γελάμε έχει περάσει το επόμενο. Νομίζω ότι χαρακτηρίζει το ξεκίνημα πολλών stand up κωμικών. Εύχομαι τα καλύτερα στον πρώτο φίλο της βραδιάς και μακάρι να συνεχίζει με την ίδια επιμέλεια και τον ίδιο εκλεπτυσμένο τρόπο. Ξέρει κι ο ίδιος ότι θα βάλει κι άλλα πράγματα στη δουλειά του, πλην όμως το στυλάκι αυτό μου αρέσει πολύ. Να φανταστώ ότι δεν είχαμε και πολλούς οπαδούς του Ποταμιού απόψε, ναι; Ευτυχώς…
 
deixem258
   Έπεται ο Ανδρέας Πασπάτης, ο οποίος παίρνει τη θέση του και ζεσταίνει αμέσως την ατμόσφαιρα με τη διάδραση με τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας τη φωνή του μπάσα και πρίμα, αυτοσχεδιάζοντας πάνω στα κείμενά του, ανάλογα με κάποιες αντιδράσεις του κοινού, ο δίμετρος (καλά, 1,93, εντάξει, δεν θα το ξανακάνω) κωμικός μας κερδίζει από την αρχή. Αφηγείται ιστορίες – κλασσικά – για την πρώην του, τη μακρόχρονη σχέση του, τους φίλους του, τους φόβους του και τις επισκέψεις στο γιατρό, οποιοδήποτε γιατρό. Χαρακτηριστικό σημείο της «πορείας» του απόψε ο εξαιρετικός χειρισμός μια μάλλον ατυχούς ατάκας ενός από τους θεατές. Πραγματικά το απογείωσε ο Πασπάτης και μπράβο του για την ευγένεια και τον τρόπο αντιμετώπισης. Γέλασα και το καταχάρηκα όλο το χρόνο του στη σκηνή.

   Στη συνέχεια… η κυρία Ήρα Κατσούδα. Ένα πολύ χαριτωμένο πλάσμα παίρνει το μικρόφωνο και κάνει δουλειά της το γέλιο και τη μετάδοσή του στην αίθουσα. Με την αφήγησή της και την επικοινωνία της με μας, προκαλεί το χειροκρότημα, το γέλιο, την καλή διάθεση και τη σκανταλιάρικη πλευρά του εαυτού μας. Οι άνδρες, οι φίλες, οι γιαγιάδες, οι άκυρες τοποθεσίες εναπόθεσης κραγιόν πάχους τριών χιλιοστών, τα χουνέρια που κάναμε στα μικρά αδελφάκια μας και οι συνεδρίες με ψυχολόγους. Ο τρόπος εκφοράς του λόγου είναι πολύ άνετος, το χαμόγελό της είναι συνέχεια παρόν στη σκηνή και οι γκριμάτσες της γεμίζουν με χαμόγελα τους θεατές, λίγο πριν γελάσουν και χειροκροτήσουν. Αν θαυμάζω με χίλια τους άνδρες που κάνουν stand up, θαυμάζω με δυο χιλιάδες τις γυναίκες, που θυσιάζουν το ντελικάτο της κατασκευής τους και τσαλακώνονται για να περάσουμε καλά. Είναι σίγουρο ότι οι ίδιες αισθάνονται τόσο καλά.
 
deixem262
   Δυστυχώς, οι παραστάσεις στο BIOS είναι μόλις τέσσερις και η πρώτη ήδη πέρασε στην ιστορία. Κατά συνέπεια, κάντε μια έτσι και περάστε μια βόλτα. Καθίστε, πάρτε μαζί το ποτό σας στην αίθουσα και ξεχάστε όλα όσα σας απασχολούν για περίπου ένα δίωρο. Δεν θα χάσετε. Α, μην το ξεχάσω… Για τους φίλους και τις φίλες που πάνε σε ένα τέτοιο θέαμα και νομίζουν ότι βρίσκονται στο θερινό σινεμά του χωριού τους. Δεν φεύγουμε στη μέση της παράστασης, αυτό αποτελεί προσβολή για τους καλλιτέχνες. Δεν φτύνουμε ατάκες κατά βούληση, αυτό το κάνουν πολύ καλύτερα τα παιδιά που κρατούν το μικρόφωνο. Αν σου απευθύνουν το λόγο, διασκέδασέ το και κανιβάλισέ το. Αν όχι… Απλά σκέψου τι κακό κάνεις σε ανθρώπους που δουλεύουν σοβαρά για την ψυχαγωγία σου.

   Πολλά μπράβο στα παιδιά και από καρδιάς ευχές για κάθε επιτυχία!

Κώστας Κούλης
 
deixem259
 
«Δείξε μου το φίλο σου»
Stand up Comedy
Ήρα Κατσούδα και Ανδρέας Πασπάτης
 
BIOS
Για 4 μόνο παραστάσεις
ΙΝFO
- Bios - Πειραιώς 84
- Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων: 210-3425335
- Τετάρτη 10, 17, 24, 31 Οκτωβρίου
- Ώρα έναρξης : 21:00
- Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ
 
Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
 
Joomla Social by OrdaSoft!