= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Σπουργίτι στη στέγη
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Σπουργίτι στη στέγη

 
   Οι αντιθέσεις βρίσκονται συνεχώς μπροστά μας. Άσπρο και μαύρο, ζεστό και κρύο, καλό και κακό, συνθέτουν το κολάζ της ζωής μας. Όταν συναντώνται δε, αμέσως έχουμε και τη δυνατότητα της σύγκρισης. Τι είναι καλύτερο, τι πιο αποδοτικό,. Τι μας ταιριάζει περισσότερο τέλος πάντων. Πλούσιος ή φτωχός; Απόμακρος ή κοινωνικός; Το σύνηθες βέβαια είναι ο κάθε άνθρωπος να ζητά αυτό που δεν έχει, ωραιοποιώντας το. Βαφτίζοντας την κακουχία ως ελευθερία, τη καταδυνάστευση ως ενδιαφέρον. Και η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Όπως λέει βέβαια και η μία από τις δύο ηρωίδες μας «Η αλήθεια δεν σε απομονώνει, σε δεσμεύει σε έναν τρόπο αντίληψης».
 
spourgiti1905

   Ναι, για παράσταση μιλάμε. Το «Σπουργίτι στη στέγη» της Μάργκαρετ Γουέσελινγκ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπακογεώργου, με τις Ελένη Ανδρεάδου και Παρή Τρίκα στους ρόλους δυο διαφορετικών γυναικών, που συναντιόνται σε ένα πάρκο του Λος Άντζελες υπό περίεργες συνθήκες και στο τέλος συγχρωτίζονται. Η μία ηλικιωμένη και ουσιαστικά άστεγη, μένοντας σε μονάδες φιλοξενίας απόρων, ψάχνοντας όλα τα γιατί που την οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, ρίχνοντας ευθύνες στον πρώην άνδρα της, αλλά και στο γιο, που έφυγε τόσο γρήγορα και εύκολα από κοντά της και κυρίως στους… αγγέλους. Η άλλη, νεαρή μαθήτρια, γόνος μιας ευκατάστατης αλλά και εμφανώς προβληματικής οικογένειας, έχοντας όλα τα απαραίτητα υλικά αγαθά στη διάθεσή της, αλλά και το βάρος της υποχρέωσης να πετύχει, που συνοδεύεται από συναισθηματικά κενά. Οι δυο γυναίκες θα ανοίξουν την καρδιά τους η μία στην άλλη, θα προσπαθήσουν να συμβουλέψουν και να λύσουν το πρόβλημα της άλλης, μην μπορώντας να καταλάβουν ότι μάλλον είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ότι ενώ συμβουλεύουν η μία την άλλη να προσπαθήσει για το καλύτερο και οι δύο για τον εαυτό τους κάνουν τα αντίθετα.
 
spourgiti1906

   Μια ιστορία καθημερινής τρέλας υπό τους ρυθμούς της κοινωνίας του σήμερα. Απλό λιτό και απέριττο σκηνικό, ανθρώπινοι και καθημερινοί διάλογοι, πολύ καλή ερμηνεία και το κλίμα του όμορφου χώρου του θεάτρου Μπιπ, τα συστατικά της παράστασης. Φεύγοντας, είχα αρκετή τροφή για σκέψη από αυτά που είδα κι ένα «παράπονο» που η προσέλευση ήταν μικρή, μάλλον και λόγω της ημέρας. Είναι πολλές πλέον οι μέρες που είναι δύσκολο να κυκλοφορήσεις στην πόλη σου. Εγώ πάντως δεν είχα πρόβλημα με την τράτα μου, μια χαρά πήγα, μια χαρά έφυγα.
 
Νάσος Κονίτσας
 
spourgiti1904

Συντελεστές
Συγγραφή: Μάργκαρετ Γουέσελινκ
Μετάφραση: Βίκυ Σονικιάν
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπακογεώργος
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Σχεδιασμός αφίσας: xsquare design lab
Επικοινωνία: Κωνσταντίνος Πλατής
Ερμηνεύουν: Ελένη Ανδρεάδου, Παρή Τρίκα
 
spourgiti1907
Πληροφορίες
Πρεμιέρα: 28 Νοεμβρίου έως 27 Δεκεμβρίου 2019
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00
 
Διάρκεια: 60’
 
Τιμές εισιτηρίων: 10 κανονικό και 6 μειωμένο
Πληροφορίες - κρατήσεις: 213 0344 074
 
Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία
Κωνσταντίνος Πλατής

Θέατρο «Μπιπ»
Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων, Κυψέλη
Πληροφορίες: 213 0344 074
Facebook: https://www.facebook.com/beepkipseli.webnode.gr/
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις