Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Σοκ

 
   Μια παράσταση για γερά στομάχια. Ένα σύγχρονο πολιτικοκοινωνικό έργο, το οποίο εστιάζει και προβάλει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας και της ίδιας της ανθρωπότητας.
 
sok522

   Η παράσταση εμπεριέχει πολλές διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων, από όλες τις οικονομικές τάξεις και τα μορφωτικά επίπεδα, συνδέοντάς τις σπονδυλωτά σε έναν κοινό παρονομαστή, που μικρή σημασία έχει στη συνέχεια της πλοκής. Πιο πολύ εξυπηρετεί την ανάδειξη ενός συνδετικού κρίκου μεταξύ του τυχαίου στοιχείου και των επιλογών μας. Παρουσιάζονται οι πιο ακραίες μορφές της ανθρώπινης φύσης υπό την σκεπή της οικονομικής κρίσης και των προσωπικών αδιέξοδων. Αναδεικνύονται τα ποταπά στοιχεία του ανθρώπινου χαρακτήρα, η απληστία, ο εγωισμός και η ανάγκη για κοινωνική καταξίωση, αναζητώντας τρόπους για γρήγορο και εύκολο χρήμα χωρίς ιδιαίτερο προσωπικό κόπο.

   Ο θάνατος, η απώλεια και η ανάγκη για να αγαπηθεί κάποιος είναι ακόμα μερικά από τα θέματα που η συγκεκριμένη παράσταση προσεγγίζει. Η μοναξιά και η αποξένωση της εποχής, όλα κάτω από τον έλεγχο του πανίσχυρου ανταλλακτικού μέσου που ονομάζεται χρήμα. Αγοραίος έρωτας, χαλαρά ήθη, αδιαπέραστα εμπόδια και ένας μονόδρομος που οδηγεί στην απόγνωση. Οι ήρωες της παράστασης είναι εγκλωβισμένοι σε έναν κόσμο που καταρρέει και καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτό που είναι εύκολο και σε αυτό που η καρδιά τους αντιμάχεται. Τελικά και οι ίδιοι σιγά-σιγά χάνονται μέσα στην επιφάνεια της εποχής που καλέστηκαν να ζήσουν και γίνονται έρμαια της μια λάθος επιλογής να ακολουθεί την επόμενη.

   Επαφές δίχως νόημα, ένα αίσθημα αδικίας, φόβος και θυμός είναι τα κεντρικά χαρακτηριστικά της παράστασης αυτής. Οι χαρακτήρες πάλλονται μέσα στα σκοτάδια τους και κυριεύονται από αυτά.
 
sok523

   Σκηνοθετικά έφερε στο μυαλό μου θύμισες λιγάκι από την δεκαετία του ενενήντα, όπου αν και το χρήμα έρρεε σε σχέση με τις μέρες μας, ο κινηματογράφος και οι τέχνες εμπεριείχαν λίγο περισσότερο θυμό από ό,τι σήμερα. Βέβαια θα έλεγα ότι η απόδοση ήταν συνδυασμός της εποχής του τότε, με την ωμότητα και τη βία του σήμερα. Τονίστηκαν όλα στην πιο ακραία τους απόδοση χωρίς να αφήνουν κανένα περιθώριο για λύτρωση. Σίγουρα αυτός δεν είναι ο μέσος όρος του ανθρώπινου είδους, αν και πιστεύω πως αυτό ήταν τελικά και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια ακραία έκβαση των αντιδράσεων του ανθρώπου, επηρεασμένου και καθοδηγούμενου από καταστάσεις που δεν είναι σε θέση να ελέγξει.

   Ερμηνευτικά οι ηθοποιοί παραδόθηκαν στην αγριότητα των ρόλων τους, αποδίδοντας με ακρίβεια αυτό που οι χαρακτήρες που υποδύονταν τους επέβαλλαν. Άλλοτε χαμένοι και απομονωμένοι, άλλοτε εξαγριωμένοι και χωρίς έλεγχο. Το σκηνικό σκοτεινό, αναδείκνυε τον ψυχικό κόσμο των ηρώων και βοηθούσε τους ηθοποιούς στην απόδοση τους. Εξαιρετική επιλογή η ζωντανή μουσική από τη Νίκη Γκουντούμη στο πιάνο.

   Έργο-χτύπημα στην εποχή, παρουσιάζοντας όλα τα κακά και άσχημα προσωπεία που οι καιροί μας φορούν. Ο πολιτισμός του Δυτικού κόσμου καταρρέει και αρχίζει να τρέφεται από την ίδια του την σάρκα.

   Η παράσταση, βέβαια, θεωρώ ότι είναι ακατάλληλη για ηλικίες κάτω των 18 ετών, καθώς εμπεριέχει πλούσιο λεξιλόγιο με βωμολοχίες και αρκετές σκηνές βίας και ερωτικού περιεχομένου. Μια εντελώς θεατρική ανατρεπτική πρόταση, η οποία σίγουρα θα σας κάνει να δείτε τον κόσμο από μια άλλη οπτική ματιά.

Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη
 
sok524
Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία - Φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός
Σκηνικά - Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική: Σάκης Τσιλίκης σε στίχους Γιώργου Σκούρτη
Φωτογραφίες: Zώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης & Κώστας Βολιώτης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ανδρέας Ζαχαριάδης & Βασίλης Θεοδώρου
Κινηματογράφηση: Αντώνης Μανδρανής
Γραφιστική επιμέλεια: Ειρήνη Γκολέμη
Κατασκευές: Αλτίν Τόλα
Φωτομοντάζ : Λεονάρντο Θίμο
Εκδόσεις : Θεατρίνων Θεατές
Προβολή - Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Πρωταγωνιστούν:
Καίτη Ιμπροχώρη, Γιάννης Τσιώμου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Νίκος Χαλατζίδης, Όλγα Πρωτονοταρίου, Σοφία Μπεράτη, Σόνια Κωτίδου, Μαρία Φλωράτου και ο Ανδρέας Ζαχαριάδης (β’ διανομή Ζωρζέτ Μιρόν )
Στο πιάνο συνοδεύει ζωντανά η Νίκη Γκουντούμη
Video trailer παράστασης:
 
 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Παρασκευή στις 22.30
Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 21.00
Πρεμιέρα: Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018
 
Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 15,00 ευρώ (με ποτό)
Μειωμένο (φοιτητικό-ανέργων-θεατών άνω των 65 ετών - ΑΜΕΑ): 10, 00 ευρώ
Ατέλειες ( ΣΕΗ & ΕΕΣ ) δεκτές με την αγορά του βιβλίου - προγράμματος
 
Για κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες
Τηλ.: 210 8819571 & 6944 535261
Facebook group «Θεατρίνων Θεατές»: https://www.facebook.com/groups/195324911946/

Studio Κυψέλης (Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, Κυψέλη)
Πρόσβαση στο θέατρο
-Με τα τρόλεϊ 2, 4 (στάση Ζακύνθου)
-Με το λεωφορείο 022 (στάση Ζακύνθου)
Joomla Social by OrdaSoft!