= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Σεξ Λεξικόν
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Σεξ Λεξικόν

 
   Απόψε η DeLorean θα κάνει μία στάση σαράντα δύο χρόνια πίσω. Απόψε θα μας αφήσει στο καθόλου φιλόξενο και καθόλου φιλικό 1978. Όχι, δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μαζέψουμε τα 1,21 Giga Watt, για να γυρίσουμε ξανά στο σπιτάκι μας και το μέλλον. Απλά θα παρατηρήσουμε την ιστορία δύο νέων. Ενός αγοριού και ενός κοριτσιού που ερωτεύονται στην τελευταία τάξη του λυκείου. Θυμάστε πώς ήταν; Που ενώνατε τα χέρια σας και λέγατε ο ένας στον άλλο ότι δεν θα χωρίσετε ποτέ, ούτε καν στην επόμενη ζωή σας; Και που σκεφτόσαστε να βρεθείτε μαζί, να ολοκληρώσετε τη σχέση σας, κάτι που το είχατε ακούσει άπειρες φορές και το είχατε φωτογραφήσει στη μνήμη σας, αλλά δεν είχατε την παραμικρή ιδέα. Ούτε πώς είναι, ούτε πώς να το κάνετε. Το ένστικτό σας γελούσε και δάκρυζε μαζί και ζητούσε την ευκαιρία. Εσείς όμως… Ήσαστε τόσο μα τόσο αφελείς… Και τόσο γλυκείς μέσα στην αφέλειά σας.
 
sexlex2023
   Το ζευγάρι της ιστορίας μας είναι ιδανικό «δείγμα». Ο Τάκης είναι ένα θαυμάσιο παιδί, με καλή ψυχή και έτοιμος να μπει στο πολυτεχνείο. Η Κάτια, σκέτη καραμέλα, είναι ένα πλάσμα με πολλές γνώσεις και παραστάσεις για την ηλικία του και ετοιμάζεται να μπει στη νομική, αλλά και να δώσει για το θέατρο, αφού ηθοποιός θέλει να γίνει στην ουσία. Η νομική είναι για να μην χαλάσει το χατίρι των γονιών της. Οι δυο τους μπλέκουν, ερωτεύονται και θέλουν να «ολοκληρώσουν». Βρίσκουν το χώρο, βρίσκουν το χρόνο, βρίσκουν τη δικαιολογία και τους φίλους που θα τους κάνουν πλάτες και βρίσκονται επιτέλους μόνοι τους. Αυτός, αυτή και το… σεξ λεξικόν. Εντυπωσιακή και πρωτοπόρα έκδοσις, δια πάσα νόσον και διά πάσαν απορίαν, το απόλυτο αλμανάκ για τη σεξουαλική εκπαίδευση και κατάρτιση κάθε νέου και κάθε νέας. Τα παιδιά ξεφυλλίζουν, διαβάζουν, αντιλαμβάνονται και πάνε παρακάτω. Έχουν συνειδητοποιήσει τα πλην και τα πλην (ακριβώς όπως το γράφω) του εγχειριδίου και προχωρούν στο παρασύνθημα. Στην πρώτη τους φορά…

   Το ζευγάρι που πρωταγωνιστεί, ο Γιώργος Αμούτζας και η Ήρα Παπακωνσταντίνου, μας ενθουσίασαν και μας συγκίνησαν για όση ώρα κρατά η συνεύρεσή τους. Η υπέροχη αφέλειά των χαρακτήρων τους, την οποία απέδωσαν με μοναδικό τρόπο, η χημεία μεταξύ τους, οι ατάκες και η ελπίδα στο έβγα του επιλόγου, μας έκαναν να θέλουμε να ξαναδούμε την παράσταση και μάλιστα την επομένη, αφού το έργο ανεβαίνει μόνο για λίγες μόνο παραστάσεις. Ο Γιώργος Αμούτζας έριξε τρέξιμο, έβγαλε γέλιο, ήταν απόλυτα τίμιος στο ρόλο του και κούμπωσε ιδανικά με τη Ήρα Παπακωνσταντίνου, που χόρεψε με καταπληκτικό τρόπο, είχε ένα φρενήρη ρυθμό καθόλη τη διάρκεια της παράστασης, ήταν γλυκύτατη και εντελώς πειστική. Οι γκριμάτσες, οι χειρονομίες και οι ατάκες πάτησαν στο – έτσι κι αλλιώς – εξαιρετικό κείμενο του Σπύρου Μιχαλόπουλου και την ειλικρινή σκηνοθεσία του Σταύρου Σβήγκου και μας κέρδισαν από το πρώτο λεπτό. Θαυμάσια τα κοστούμια, τα οποία επιμελήθηκε ο Νίκος Χαρλαύτης, ενώ ο σκηνοθέτης έχει υπογράψει την επιμέλεια της μουσικής, καθώς και τους υποδειγματικούς φωτισμούς.
 
sexlex2024
   Τα χάρηκα τα δυο παιδιά στο έργο. Ένα ζευγάρι όμορφο, ζωηρό, τολμηρό αλλά και μαζεμένο, ένα ζευγάρι που έβαλε στην αγάπη του φτερά και δοκίμασε να πετάξει μ’ αυτά. Και τα φτερά έλιωσαν. Το ζεύγος όμως, σε αντιδιαστολή με άλλες παρόμοιες ιστορίες, δεν έπαθε τίποτα. Απλά ανανέωσε το ραντεβού. «Θα φροντίσω να είμαι εκεί». Το ίδιο κι εμείς, πιστέψτε μας.

Κώστας Κούλης
 
Ταυτότητα Παράστασης
Κείμενο: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος
Σκηνοθεσία: Σταύρος Σβήγκος
Παίζουν: Γιώργος Αμούτζας, Ήρα Παπακωνσταντίνου
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Δαλκυριάδης
Μουσική επιμέλεια/ Σχεδιασμός φωτισμού: Σταύρος Σβήγκος
Φωτογραφίες: Μάνος Ξηρουχάκης
 
sexlex2022
 
Έναρξη παραστάσεων: Τετάρτη Ιουλίου 2020
(για 10 μόνο παραστάσεις)
Ώρα: 21:30
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ
Μειωμένη 10 ευρώ (ΑΜΕΑ, Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι)

Προπώληση: Viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου, 2106435706
 
Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία
 
Χώρος: Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106 | Τηλ: 2106435706
 
Παραγωγή:
«ΙΑΣΜΟΣ» ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
Joomla Social by OrdaSoft!