Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση αγαπημένης παράστασης: Se7en Sins

 
   Σάββατο βράδυ και βρίσκομαι ξανά στον αγαπημένο μου χώρο τέχνης El Covento Del Arte. Αυτή τη φορά την τιμητική της έχει η κόλαση και ο οικοδεσπότης της ο Εωσφόρος φυσικά.

   Η κόλαση δεν κάνει εκπτώσεις, είναι πλανεύτρα και για να σε σαγηνέψει θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα. Θέατρο, μουσική και χορός είναι οι τρόποι που θα κλέψει την ψυχή σου.
 
seven525
   Μια παράσταση που τονίζει ότι η ουσία βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Ό,τι λάμπει και φαινομενικά είναι καλό μπορεί να κρύβει μέσα του προβλήματα και σκοτάδι. Γιατί ο Εωσφόρος δεν έρχεται πάντα με τυμπανοκρουσίες. Είναι οι μικρές καθημερινές στιγμές που ενισχύουν την δύναμή του, που εδραιώνου την θέση του. Με κείμενα διαφορετικά και έξυπνα, αυτή η παράσταση διασκεδάζει, προβληματίζει και ξορκίζει. Κάνει τον Εωσφόρο να φαίνεται μικρός, σαν ένας από εμάς. Με τα ψυχολογικά του, τις δυσκολίες του στις συναναστροφές του και τις φοβίες του.

   Λάτρεψα το ανατρεπτικό της σχολείο και είδα τη βιολογία και τη διαίρεση με άλλο μάτι. Βιολογία είναι η αρχή, η μέση και το τέλος. Η αναπόφευκτη φθορά στο σώμα μας αλλά και την ψυχή μας. Και η διαίρεση; Να παίρνεις από εμένα και να τα δίνεις σε άλλους! Στο τέλος να μένω με το τίποτα. Αγάπησα την ψυχωτική μαγείρισσα, την επανάσταση με την κουτάλα και την παραίτηση σε χρόνους δευτερολέπτων. Σχεδόν ταυτίστηκα με τη «δολοφόνο» της παράστασης, που σήμανε και την έναρξή της. «Έμενα που με βλέπετε θα ήθελα να σας σκοτώσω όλους, πείτε δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ εσείς αυτό»; Έκλαψα από τα γέλια με το φίλο που ξύπνησε και φόραγε το νυφικό της Μαριάννας. Τι γελάτε, καλέ; Εσείς δεν έχετε πιει ποτέ τόσο πολύ ώστε να ξυπνήσετε νύφες; Ξέρετε… κάποιο από εκείνα τα βράδια που βγαίνετε αντροπαρέες, δεν έχετε καταλήξει ποτέ στο σπίτι κάποιας φίλης σας, να βάλετε το νυφικό της; Και άλλες τόσες ωραίες και ξεκαρδιστικές ιστορίες ξεδιπλώνονται μπροστά μας.

   Ανατρεπτική, ευχάριστη και με εξαιρετικές ερμηνείες. Με χορό, τραγούδι και μπρίο! Οι Μαριάνα Παναγιωτονάκου, Ηλίας Αλεξάνδρου, Φαίη Βάκρινου, Γιάννος Τριανταφύλλου, Ελισάβετ Γιαννακού, Μαρία Ελευθεριάδη και Δημήτρης Πάσιος ήταν όλοι τους κεφάτοι, δεμένοι και μας προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα. Η παράσταση είναι καλοδουλεμένη και φαίνεται. Παρά το άγχος της πρεμιέρας όλα κύλησαν ρολόι.

   Η αγάπη είναι ελέφαντας και όπου βρει πατάει. Έτσι και η αμαρτία κυλάει στις φλέβες μας και σαρώνει τη ζωή μας. Έτσι και η κόλαση δεν είναι σε κάποια πηγάδια στα έγκατα της γης. Βρίσκεται εδώ, στις επιλογές μας, στις αποδοχές και τις αρνήσεις μας.

   Αν είναι να καώ και να κυλήσω μέσα στην κόλαση, σίγουρα θέλω να το κάνω με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Ο Εωσφόρος και οι δαίμονές του μας κάνουν το τραπέζι. Μας προσφέρουν υπέροχες γαστρονομικές επιλογές, συνοδεύοντάς τες με ποτό ή κρασί και μας καλούν σε πάρτι. Κάθε Σάββατο το El Covento Del Arte μετατρέπεται στο σαλέ του Εωσφόρου και μας μαγεύει. Μην πείτε όχι σε αυτή την τόσο διαφορετική πρόσκληση. Σας υπόσχομαι θα πεθάνετε από τα γέλια και θα παρασυρθείτε από τις μουσικές. Άλλωστε, για πόσες φορές ακόμα πιστεύετε ότι ο Εωσφόρος θα καταδεχτεί να γίνει τόσο προσιτός και ανθρώπινος;

Καλή σας κολασμένη διασκέδαση! Σας περιμένουμε…
Χάρις Μολυβιάτη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Ηλίας Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Φαίη Βάκρινου
Πρωτότυπα κείμενα: Δημήτρης Οικονόμου
Παίζουν: Μαριάνα Παναγιωτονάκου, Ηλίας Αλεξάνδρου, Φαίη Βάκρινου, Γιάννος Τριανταφύλλου, Ελισάβετ Γιαννακού, Μαρία Ελευθεριάδη, Δημήτρης Πάσιος
Πιάνο: Γιάννος Τριανταφύλλου
Κιθάρα-Πιάνο: Δημήτρης Πάσιος
Μουσική επιμέλεια: "se7en sins"
Χορογραφίες: Constantinos
Φωτισμός: Ηλίας Αλεξάνδρου
Σκηνικά: Τζώρτζια Χόνδρου
Make-up artist: GiGi K
Styling: Μαριάνα Παναγιωτονάκου
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Μητροβγένης
Φωτογραφία: Δήμητρα Χατζηαδάμ
http://www.facebook.com/dimitra.hatziadam.photography
Δημιουργικό: BaaS

Παραγωγή: stArt productions
Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο από 21 Οκτωβρίου στις 22:00, διάρκεια 2 ώρες και διάλειμμα
El Convento Del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 5200602
Γενική είσοδος 10 €
 

Θεατρικές Παραστάσεις