Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση καθηλωτικής παράστασης: Ριχάρδος ο Γ’

 
   Μια παράσταση που σου προκαλεί δέος. Μια παράσταση που σέβεται το συγγραφέα, μια σοβαρή δουλειά που νοιώθω υπερήφανη που την είδα.
 
ricrev01
   Πρώτη φορά στο Σύγχρονο Θέατρο και από το πρώτο λεπτό με μάγεψε ο χώρος. Λιτός αλλά και αναπαυτικός. Ο τρόπος που είναι στημένο το θέατρο σου δίνει τη δυνατότητα να μπορείς από οποιοδήποτε σημείο κάθεσαι να βλέπεις σωστά τα πάντα που διαδραματίζονται στη σκηνή. Όσο για το σκηνικό της παράστασης, λιτό αλλά ευρηματικό. Τα κλασσικά έργα έχουν από μόνα τους μια διαχρονικότητα και μια βαρύτητα που δεν χρειάζονται «στρας» για να «φωτίσουν».

   Τα διαμάντια μιας παράστασης είναι οι ηθοποιοί. Οι άνθρωποι που θα εισχωρήσουν στο μυαλό σου και το βλέμμα σου και θα καταγράψουν και θα αποδώσουν το έργο στην καλύτερή του μορφή. Μια τέτοια ομάδα ηθοποιών είναι στο Σύγχρονο Θέατρο… σε καθηλώνουν και δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα.

   Όσο για το story; Ριχάρδος ο Τρίτος, γιος του Ριχάρδου της Υόρκης και της Cecily Neville, αδερφός του Εδουάρδου Δ’, έγινε βασιλιάς για δύο χρόνια και… έγραψε.. ιστορία. Κακεντρεχής, με δολοφονικά ένστικτα, ύπουλος, δολοπλόκος,  γέμισε τα χέρια του με αίμα για να πάρει την εξουσία. Όταν ήθελε κάτι, απλά σκότωνε για να το πάρει, είτε ήταν γυναίκα, είτε ο θρόνος.. η λύση απλή. Σκοτώνουμε και προχωράμε.
 
ricrev02
   Αυτή λοιπόν η ιστορία διαδραματίστηκε μπρος στα μάτια μας από την εξαιρετική ομάδα των Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κωνσταντίνου Γαβαλά, Θωμά Γκαγκά, Καίτης Κωνσταντίνου, Αλέξανδρου Μαυρόπουλου, Μιχάλη Μουλακάκη, Πηνελόπης Τσιλίκα.
Μας μετέφερε στα έγκατα της ψυχοσύνθεσης αυτού του ανθρώπου και μας αποκάλυψε όλες τις κρυφές σκέψεις αυτού του «ψυχασθενούς» (δύο χρόνια κατάφερε να κάνει το βασιλιά αλλά με το θάνατο που σκόρπισε ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες στο διάβα του, λογικό δεν τον λες)…

Όταν μια παράσταση αγγίζει την τελειότητα, όλοι είναι υπεύθυνοι για αυτό.

   Ο ρόλος του Ριχάρδου, στα χέρια της Καίτης Κωνσταντίνου έλαμψε! Απίστευτη, γεμάτη πάθος και πυγμή, μας παρέδωσε το Ριχάρδο όπως ακριβώς θα τον περιμέναμε. Μας καθήλωσε πραγματικά και χαθήκαμε στα πλοκάμια του έργου χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι περνάει τόσο γρήγορα το δίωρο.

   Η σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά έδωσε την πνοή για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.
 
ricrev03
   Όσο αναφορά τα κουστούμια, θα πρέπει να υμνήσω την Ελένη Μανωλοπούλου που έδωσε στην παράσταση μια πιο σκοτεινή ματιά, μια goth άποψη που άρμοζε απόλυτα με τη σκοτεινή ατμόσφαιρα του έργου. Δική της ιδέα και τα λιτά πλην ευρηματικά σκηνικά, που έδωσαν στην παράσταση της πινελιές που χρειαζόταν (εκείνη τη νεκροκεφαλή δισκόμπαλα, τη ζήλεψα).

   Εξαιρετικό, απόλυτα συνταρακτικό, μια από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει, ένα έργο που θα ξαναδώ άμεσα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 

 

Ριχάρδος Γ’
του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Στο Σύγχρονο Θέατρο

24 Οκτωβρίου – 27 Δεκεμβρίου
Μετάφραση: Κ. Καρθαίος
Διασκευή: Σάββας Κυριακίδης
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Αλίκη Καζούρη
Σχεδιασμός Μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάκης Μεζόπουλος
 
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (σε αλφαβητική σειρά):  Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη,  Γιώργος Βουβάκης,  Θωμάς Γκαγκάς, Καίτη Κωνσταντίνου,  Γιάννης Λεάκος, Μιχάλης Μουλακάκης, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου.
 
richard04
Παραστάσεις:
Δευτέρα & Τρίτη στις 9μμ
Διάρκεια παράστασης:
2 ώρες
Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος : 15 ευρώ
                       Φοιτητικό, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 10 ευρώ
 
Σύγχρονο Θέατρο
Ευμολπιδών 45, Γκάζι
Προπώληση Εισιτηρίων:
210 34 64 380
 
Επικοινωνία Παράστασης: Μαρία Τσολάκη
 

Θεατρικές Παραστάσεις