= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Redial
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Redial

 
   Τέσσερις φίλες, η Τζιλ, η Τάλια, η Ντομινίκ και η Κάσσι, κρατούν επαφή μέσω τηλεφώνου. Κλήσεις συνεχώς για να μοιραστούν τα νέα τους, τις σκέψεις τους, τις ανασφάλειές τους. Η Ντομινίκ κυνηγά να βρει μια δουλειά στο Broadway, η Κάσσι τα καταφέρνει μια χαρά στη δουλειά της στο Μανχάταν. Η Τζιλ θέλει να αλλάξει τη ζωή της. Η Τάλια, ίσως η πιο προσγειωμένη της παρέας, προσπαθεί να συντονίσει τις φίλες της και να τα πουν επιτέλους από κοντά. Καλή η τεχνολογία, αλλά μια φιλία δεν κρατά με μηνύματα και κλήσεις.
 
redial4

   Σε τι εξυπηρετεί τότε; Ειλικρινά δεν ξέρω να σας απαντήσω. Νομίζω ότι απλά έχεις την ψευδαίσθηση της επικοινωνίας. Δεν νοιώθεις πλήρως τη μοναξιά. Την ξεγελάς μέσα από chatάρισμα ή τις τηλεφωνικές κλήσεις. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η ζωή τρέχει μπροστά μας χωρίς να μπορεί να κάνει έστω ένα διάλειμμα να πάρουμε μια ανάσα. Τρέχουμε και εμείς και τελικά αποξενωνόμαστε χωρίς να το πολυκαταλάβουμε.

   Έτσι όμως δεν μπορεί να ισορροπήσει ούτε φιλία αλλά ούτε και σχέση. Εικονική πραγματικότητα social διαστάσεων. Ποιος όμως είναι εκεί όταν έχεις τις μαύρες σου; Όταν το μυαλό παίζει μαζί σου τη γάτα με το ποντίκι; Ποιος είναι εκεί όταν η θλίψη σε περιβάλλει; Μια οθόνη ενός κινητού ή ενός υπολογιστή. Αλήθεια, δεν αναπολείτε τις στιγμές που βρεθήκατε με φίλους για ένα χαλαρό καφέ ή ποτάκι, βρε αδερφέ, μετά τη δουλειά; Που δεν κοιτάξατε το κινητό και απλά μπήκατε στη ροή της κουβέντας, γελάσατε, εκμυστηρευτήκατε, δεθήκατε με ανθρώπους και νοιώσατε ξαλαφρωμένοι και πιο χαμογελαστοί; Αυτή την επικοινωνία κανένα είδος τεχνολογίας δεν μπορεί να σας τη δώσει. Τίποτα δεν γεμίζει περισσότερο την ψυχή μας από τη «ζωντανή» επικοινωνία.
 
redial5

   Είμαστε κοινωνικά όντα, θέλουμε να μοιραζόμαστε τις λύπες μας και τις χαρές μας με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Χρειαζόμαστε τη συντροφικότητα, παίρνουμε δύναμη από αυτή. Έτσι λοιπόν και οι τέσσερις φίλες, προσπαθούν να νικήσουν τη μοναξιά μέσα από τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα. Είναι όμως αυτό αρκετό; Όχι δεν είναι… Όταν κλείνει η γραμμή, η σιωπή έρχεται να τους κάνει παρέα.

   Μια πολύ όμορφη παράσταση που δείχνει ωμά τον τρόπο ζωής μας την τελευταία δεκαετία. Κρυμμένοι πίσω από οθόνες, «ζούμε»… Αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί ζωή. Βγαίνουμε έξω και πάλι είμαστε με ένα κινητό στο χέρι, ποστάροντας συνεχώς, λες και εξαρτάται η ζωή μας από αυτό. Τα κορίτσια έδωσαν με τον τρόπο τους η καθεμία την ένταση που χρειαζόταν για να ανοίξουμε τα μάτια μας και να αφουγκραστούμε όλον αυτό τον παραλογισμό που μας διακρίνει τα τελευταία χρόνια. Γίναμε έρμαια μιας τεχνολογίας αντί η ίδια να γίνει δικό μας εργαλείο. Το Redial θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε όλα όσα μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένα. Μια παράσταση που θα γίνει τροφή για πολλές συζητήσεις.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
redial6

Ταυτότητα παράστασης:

ΠΑΙΖΟΥΝ
Αθηνά Χατζηαθανασίου, Μυρτώ Παπά, Ελεάννα Χρυσανθοπούλου, Φανή Κουλούρη
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κοστούμια: Βικτωρία Γιαννάκη
Σκηνικά: Όλγα Τζωρτζ
Φωτισμοί: Βασίλης Αβραμάκος
Μουσική / πιάνο: Κατερίνα Δεληγιαννίδου
Φωτογραφίες: Νεκταρία Δασκαλάκη
Πνευματικά Δικαιώματα: Ταμαρ Κάμελ
Δικαιώματα μετάφρασης: Όλγα Τζωρτζ
Σκηνοθεσία: Όλγα Τζωρτζ

Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι
Προπώληση και Εισιτήρια
Ταμείο θεάτρου: 210-341.2689, 6947218195
 
redial2
 
Joomla Social by OrdaSoft!