Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ράφτης Κυριών

 
   Λοιπόν, εγώ θα σας πω τι έγινε το βράδυ... Ούτε η θυρωρός, ούτε ο τσαχπίνης υπηρέτης μπορούν να σας δώσουν λεπτομέρειες.

   Που λέτε, χθες το βράδυ... ο κύριος Μουλινό δεν κοιμήθηκε σπίτι του. Μα σας λέω, τα έζησα από πρώτο χέρι! Πού; Μα στην πρεμιέρα της παράστασης!

   Τον έστησε το παράνομο αίσθημα (μα νιόπαντρος κι αυτός και να τσιλιμπουρδίζει;) έξω από την Όπερα. Είχε ξεχάσει και τα κλειδιά του και τελικώς κοιμήθηκε στο παγκάκι απέναντι.

Θεία Δίκη; Δεν ξέρω, αλλά αυτό έπαθε. Και από εκεί ξεκινάει ο κακός χαμός.
 
raftisrev01
 
   Αντί ο μουρντάρης σύζυγος να βάλει το κεφάλι κάτω  και να σταματήσει τις "τσαχπινιές" με την ασθενή του (τώρα τι αρρώστια είχε η εν λόγω πέτρα σκανδάλου, δεν δόθηκαν οι απαραίτητες λεπτομέρειες), εκείνος νοίκιασε ένα διαμέρισμα για να στεγάσει το αμαρτωλό του πάθος. Βέβαια του κυρίου Μολινό του πήγαν όλα στραβά και από γιατρός έκανε λίγο το μόδιστρο, λίγο το διαχειριστή. Τουτέστιν... Έμπλεξε και δεν ήξερε πως να τα ξεμπλέξει.

   Μια γαλλική κωμωδία του χθες που με μικρές πινελιές του σήμερα αποδόθηκε αριστουργηματικά από τους ηθοποιούς και μας έδωσε δύο και πλέον ώρες γάργαρου γέλιου.

   Από αυτή τη παράσταση θέλω να κρατήσω την ερμηνεία του υπηρέτη, δεν μας άφηνε να πάρουμε ανάσα από το γέλιο, την απίστευτη φάτσα της θυρωρού και τις κακιασμένες ατάκες της, το γλυκό διαχειριστή που κανείς δεν άφηνε να πει επιτέλους τη θλιβερή ιστορία της μοδίστρας (μη σκας, αλήθεια στο λέω, την επόμενη φορά θα κάτσω εγώ να μου την πεις διότι με έχει πιάσει και περιέργεια).

   Θα σταθώ στην πεθερά… απίστευτο σκέρτσο, εντυπωσιακή και πληθωρική προσωπικότητα. Ο Ανατόλ... (καλή μουσίτσα είσαι και συ), αθλητικός με… τώρα ζούλα το είπε, ζούπα, θα πάω να το ξαναδώ να σιγουρευτώ και υποψιασμένος, διότι σου λέει κάνω εγώ μουρνταριές κάτσε να προσέχω στενά τη σύζυγο. Παρόλα αυτά ο... πονοκέφαλος δεν του περνούσε (τελικά χώρεσες να περάσεις την πόρτα, μη φοβού). Η πέτρα του σκανδάλου ("μη καλέ είμαι πρωτάρα"... μασάει η κατσίκα ταραμά; ρωτάω εγώ...), εκπληκτικό ταπεραμέντο και σαγηνευτική ερμηνεία. Η "απατημένη σύζυγος" (πάρε κοπελιά ένα τηγάνι, κάτι βαρύ βρε αδερφέ και βάρα) συνεσταλμένη, γλυκιά, απέδωσε εκπληκτικά το ρόλο της. Όσο για τον... κύριο Μουλινό (το μπερμπάντη γιατρό), η ερμηνεία του με άφησε άφωνη. Ειλικρινά αυτό το παιδί έχει πολλά ταλέντα.

   Το κοινό απόλαυσε τη παράσταση, τα γέλια γέμισαν το χώρο του θεάτρου Αθηνά. Η ατμόσφαιρα ζεστή και λαμπερή από τις παρουσίες εκπρόσωπων του καλλιτεχνικού χώρου, του χώρου της τηλεόρασης και της υποκριτικής.

   Μια πρεμιέρα που στέφθηκε με επιτυχία. Οι Τρίτες μας πλέον δεν θα είναι οι ίδιες. Θα υπάρχει το Θέατρο Αθηνά και ο Ράφτης Κυριών να μας κρατούν συντροφιά.

Καλό θεατρικό χειμώνα να έχουμε!

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Ταυτότητα Παράστασης
Συντελεστές
 
Συγγραφέας: Φεϋντώ
Σκηνοθέτης: Ιωάννης Παπλωματάς
Παίζουν: Κώστας Φραγκολιάς, Κέλλυ Ανυφαντή, Γωγώ Βογάσαρη, Ίριδα Δασκαλοπούλου, Γιώργος Δάσκαλος, Μικαέλα Ζούστη, Άγγελος Θεοφίλου, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Σάκης Σιούτης
Μετάφραση-Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Ιορδανίδης
Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Ιωάννης Παπλωματάς
Καλλιτεχνική επιμέλεια : Μαργαρίτα Δρούτσα
Σκηνικά: Άννα Βήχου
Φωτισμοί: Δημήτρης Τσιούμας
Φωτογραφίες παράστασης : Θωμάς Χρυσοχοϊδης
Παραγωγή : ομάδα Συνartηση
 
Παραστάσεις: Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€
Κρατήσεις: 2108237330
 
θέατρο Αθηνά
Δεριγνύ 10 & Πατησίων, Πεδίον Άρεως
Τηλ: 2108237330 
 

Θεατρικές Παραστάσεις