= Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Ο Ραφτάκος των λέξεων
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Ο Ραφτάκος των λέξεων

 
   Η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» και το ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη παρουσιάζουν φέτος την παιδική θεατρική παράσταση «Ο Ραφτάκος των Λέξεων», βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Σε ένα μικρό χωριό υπάρχει ένας ράφτης ξεχωριστός. Όχι μόνο επειδή είναι ο μοναδικός, αλλά γιατί είναι και διαφορετικός. Για να ράψει τα ρούχα του δεν χρησιμοποιεί μόνο υφάσματα αλλά και λέξεις και συναισθήματα. Πλέκει, γνέθει, ράβει όλη μέρα και σε κανέναν δεν λέει όχι κι ας έχει πάντα πολύ δουλειά. Μια μέρα τον επισκέπτεται η μυλωνού και του ζητάει να της φτιάξει ένα κουβερτάκι για το αγέννητο μωράκι της. Ο Ραφτάκος παίρνει αγάπη, στοργή, θαλπωρή, ασφάλεια, ζεστασιά και φτιάχνει για το μωράκι ένα κουβερτάκι άσπρο σαν το χιόνι και μαλακό σαν συννεφάκι. 
 
raftakos1955
 
   Μια άλλη μέρα περνάει από το Ραφτάκο ο κυρ-Αλέκος για να του παραγγείλει ένα γιλέκο. Ο κυρ-Αλέκος θέλει να θυμηθεί τα νιάτα και τις παλιές του επιτυχίες και αποφασίζει να προπονηθεί για να τρέξει ξανά στο μαραθώνιο. Ο Ραφτάκος λοιπόν παίρνει αυτοπεποίθηση, περηφάνεια, «εξαερισμό» και φτιάχνει ένα γιλέκο δροσερό, άξιο για ένα νικητή. Μέσα στο χειμώνα η καστανού πάει και αυτή στον Ραφτάκο και του ζητάει ένα πουλόβερ ζεστό γιατί έχει παγώσει από το κρύο. Τα παιδιά μαζί με το Ραφτάκο βρίσκουν λέξεις ζεστές για να τις ράψει μέσα στο πουλόβερ και να είναι ζεστή η καστανού όλο το χειμώνα.

   Έτσι περνάει ο καιρός και το μικρό χωριό μεγαλώνει και κανένας δεν έχει χρόνο πιά. Και όλοι ξεχνάν το μικρό ραφτάδικο για την ευκολία του έτοιμου ρούχου και κανένας δεν μιλάει πιά στον άλλο και όλοι θέλουν να ακολουθούν τη νέα μόδα. Όμως ο Ραφτάκος δεν το βάζει κάτω και αποφασίζει να πάει αυτός να τους βρει, κανείς όμως δεν το θυμάται και δεν του μιλάει. Ώσπου έρχεται ένας χειμώνας βαρύς και τα ρούχα της μόδας δεν μπορούν να ζεστάνουν πια τον κόσμο και αυτοί σιγά σιγά θυμούνται τα ρούχα που τους είχε ράψει κάποτε με αγάπη. Γιατί μόνο η αγάπη είναι αυτή που πραγματικά ζεσταίνει την καρδιά.
 
raftakos1956

   Μια αξιολάτρευτη παράσταση με πολύ μεράκι και αγάπη για τα παιδιά. Πριν από την παράσταση οι ηθοποιοί συστήσαν στα παιδιά κλασσικά αλλά και λιγότερα γνωστά όργανα που χρησιμοποιούνται και μετά το τέλος της όλα τα παιδιά ανεβήκαν στη σκηνή να τα δουν από κοντά, να τα πιάσουν και να μιλήσουν, να γνωριστούν και να παίξουν με τα παιδιά του «Μικρού Νότου». Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!

Έφη Τσιμπούκη
 
raftakos1957
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας
Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένου-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Πλατύραχος
Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα
Επιμέλεια κίνησης: Άννα Αννουσάκη
Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Γιούλη Καρναχωρίτη
Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος
Σχεδιασμός-διδασκαλία ρυθμικού τοπίου: Γιώργος Τζαβάρας
Διδασκαλία τραγουδιών: Νίκος Πλατύραχος
Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου
Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design
Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Οργάνωση Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Παραγωγή: ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ΑΜΚΕ
Οργάνωση σχολικών παραστάσεων: «Τέχνες και Παιδί»
 
Michael Cacoyannis Foundation
206 Piraeus St, Tavros,
Athens 177 78, Greece
T +30 210 3418 550
F +30 210 3418 570
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις