= Ανταπόκριση μουσικής παράστασης: Προμηθέας @ Θέατρο Βράχων - Άννα Συνοδινού
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση μουσικής παράστασης: Προμηθέας @ Θέατρο Βράχων - Άννα Συνοδινού

 
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος @ Θέατρο Βράχων - Άννα Συνοδινού
 
Ο φόβος είναι απλά μια επιλογή...

   Αρχαίο δράμα πλεγμένο με metal, δεμένο με folk μουσική. Οι Aherusia παρουσίασαν μια πρωτότυπη εκδοχή του Προμηθέα, συνδυάζοντας το μύθο με τις τραγωδίες «Προμηθεύς Πυρφόρος» και «Προμηθεύς Δεσμώτης». Μέσα από τη χορογραφία, τη μουσική αλλά και την υποκριτική, φέρνουν το κοινό αντιμέτωπο με αλήθειες που πονάνε. Γραμμένο στην Αλεξανδρινή διάλεκτο, το έργο έχει τη διάθεση αφύπνισης αλλά και εσωτερικής κριτικής.
 
promitheas1966

   Ο Προμηθέας έδωσε στους ανθρώπους τη φωτιά και το λόγο και χαιρόταν με την εξέλιξή τους. Εκείνοι βέβαια, αχόρταγοι, θέλησαν περισσότερα… Την αθανασία, τα πλούτη, την παντοδυναμία. Θέλησαν να γίνουν ίσοι με τους θεούς. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα μπορούσε να συμβεί. Έτσι, αντί να σταθούν στο φως, η αχόρταγή τους φύση τους έκανε να γίνουν θηρία ικανά για αποτρόπαιες πράξεις και ο φόβος ρίζωσε στις ψυχές τους. Ο Προμηθέας τότε ορκίζει τους θεούς να απομακρυνθούν από τους ανθρώπους και αλυσοδένεται στο βράχο, προσπαθώντας να τους ωθήσει να αναζητήσουν ξανά τις αξίες και τις αρχές που είχαν χάσει.

Άραγε τι θα συμβεί; Θα αφυπνιστούν ή θα υποταχθούν στο φόβο;

   Μια τραγωδία αλλιώτικη, πιο κοντινή σε μας, πιο βατή αν θέλετε. Η Αλεξανδρινή διάλεκτος, με παράλληλη ερμηνεία στη δημοτική, ο χορός που έδινε όλη την αίσθηση της κοινωνίας που μαστίζεται από το φόβο και την αβεβαιότητα. Η ζωντανή μουσική μας έκανε πολλές φορές να ανατριχιάσουμε βιώνοντας τα δρώμενα.

Aherusia
Κιθάρα/φωνή: Γιώργος-Βορέας Μελάς (Voreas Faethon)
Κιθάρα/φωνή: Δημήτρης Χαραμής (Drakhon)
Κιθάρα/φωνή: Δημήτρης Γιαβής
Γκάιντα/αυλοί: Χρήστος Πανδίων Πανόπουλος
Μπάσο/φωνή: Θοδωρής Μανίκας (Tho)
Κρουστά: Ηλίας Πατρινός (Druidēs)
 
promitheas1967

   Ο Έξαρχος - Δημήτρης Κατσιδονιώτης ήταν ο αφηγητής στη δημοτική, όταν ο χορός ή ο Προμηθέας μιλούσαν στην Αλεξανδρινή διάλεκτο. Ήταν το φως στο δικό μας «σκοτάδι». Εξαιρετική η ερμηνεία του Προμηθέα - Γιώργου Χατζηκυριάκου. Απίστευτα δεμένος στο ρόλο. Ακόμα και το σώμα του είχε εναρμονιστεί με τα πάθη του ήρωα. Εντυπωσιάστηκα πραγματικά. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

   Ο χορός του αποτελείτο από τους Πάνο Νίκια, Θεόφιλο Βλάχο, Μάνθο Σιδηρόπουλο, Τζωρτζίνα Σπανογιάννη, Ιωάννα Σπανογιάννη, Ιόνυ Μοσχοβάκου, Μαρία Ιωάννου, Κατερίνα Παπασωτηρίου-Χατζηκυριάκου, Γιώτα Ανδρουτσοπούλου και Μελίνα Μαστραντώνη, έδωσε μοναδικές ερμηνείες.
 
promitheas1969

   Ήταν μια παράσταση που θα θυμάμαι για χρόνια καθώς πάντρεψε δύο μεγάλες αγάπες μου, την τραγωδία και το metal τόσο ονειρικά. Βάδισα μαζί τους, αφουγκραζόμουν τις ανάσες και τους φόβους τους. Ένοιωθα τις νότες να μου τρυπούν την καρδιά και να κάνουν πιο έντονα όλα τα συναισθήματα της παράστασης. Τα σκηνικά λιτά και τα κοστούμια έντονα δεμένα με το έργο και πολυμορφικά, για της ανάγκες της παράστασης. Πολλά συγχαρητήρια για το πόνημά τους που κυκλοφορεί σε όλες τις digital πλατφόρμες και σε CD.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γιώργος-Βορέας Μελάς
Σκηνικά - Σχέδιο κοστουμιών: Γιώργος-Βορέας Μελάς
Κοστούμια: Ευαγγελία Ζορμπά
Τεχνικός: Μάνος Γεωργακόπουλος, Γιώργος Σηφάκης
Παραγωγή: Γιώργος-Βορέας Μελάς
Επικοινωνία & εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Πλατής
 
promitheasfront
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις