= Ανταπόκριση απόλυτης ξεκαρδιστικής παράστασης: Πρεμιέρα εξ αμελείας
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση απόλυτης ξεκαρδιστικής παράστασης: Πρεμιέρα εξ αμελείας

 
   Ακούς τον τίτλο και τι σκέφτεσαι; Πώς μια παράσταση γίνεται εξ αμελείας δηλαδή. Θα σας πω, φανταστείτε μια παράσταση και φυσικά πρεμιέρα, όπου όλα πάνε λάθος. Οι ταξιθέτριες δεν βρίσκονται στις θέσεις τους και αναγκάζεται ένας εκ των ηθοποιών να εκτελέσει χρέη ταξιθέτη. Καλά, λες, μέχρι εδώ, κάτι μπορεί να συμβαίνει. Πού να πάει το μυαλό σου πως αυτό το cast έχει βάλει στόχο να μας τρελάνει.
 
examel1988

   Μετά το τρίτο κουδούνι βγαίνει ο κειμενογράφος – σκηνοθέτης (όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω) να μας πει δυο λόγια για τη παράσταση. Θα δούμε ένα αστυνομικό έργο, τύπου Αγκάθα Κρίστι (και στα μούτρα σου, βρε), όπου θα πρέπει εμείς να βοηθήσουμε τον επιθεωρητή να βρει το δολοφόνο (ωραία, με μέσον έχει πάρει τη θέση ο επιθεωρητής, το καταλάβαμε).

   Για να σας βάλω στο πνεύμα, βρισκόμαστε κάπου στο 1930, σε ένα ξενοδοχείο, στο Ντόμ Περινιόν συγκεκριμένα, όπου ένας πελάτης ζητά δωμάτιο. Δυστυχώς όμως είναι όλα καπαρωμένα, καθώς ο ιδιοκτήτης κάνει ένα πάρτι για τα 322 χρόνια του ξενοδοχείου (τι λες, ρε παιδάκι μου, άντεξε τόσα; Εγώ σε πλήρη διάλυση το βλέπω). Μάλλον κάνουν το πάρτι και μετά θα το κατεδαφίσουν, πριν πέσει στα κεφάλια τους. Ο γκρουμ Ζιζέλ (ναι, έτσι το λένε τον άνθρωπο, τι να κάνουμε τώρα – να πεις σωστά τον τίτλο του. Υπεύθυνος του ξενοδοχείου είναι) λέει στον πελάτη πως μόνο ένα μικρό δωμάτιο έχει απομείνει και πάει να του το δείξει. Μπαίνοντας μέσα στο δωμάτιο, πελάτης και υπεύθυνος ξενοδοχείου βρίσκουν νεκρό τον ιδιοκτήτη Ζαν Ζακ Ντε Κουντεπιέ (γνήσιος απόγονος του μεγάλου Ντε Κουντεπιέ, βεβαίως βεβαίως και δεν θέλω σχόλια) και μετά το πρώτο σοκ και τα σαρδάμ, αποφασίζουν να ζητήσουν τη βοήθεια του επιθεωρητή.

   Ο Ζιζέλ (θα το συνηθίσετε) ενημερώνει την αδερφή του θανόντα Κάρλα Μπρούνι (μα αλήθεια τώρα;), αλλά και τη Μπριζίτ (όχι, δεν είπαν τίποτα για Μπαρντό σας διαβεβαιώ) για τον άτυχο χαμό του Κουντεπιέ. Στη παρέα προστίθεται και ένας Φιλανδός εκτιμητής έργων τέχνης, φίλος του Κουντεπιέ με το όνομα Κίμι Ραϊκόνεν (Καλέ; Μέχρι κι εγώ βλέπω Φόρμουλα 1. Καλύτερα πες τον Marco Hietala, πόσοι από το κοινό θα ακούν Nightwish; θα τη γλιτώσεις).
 
examel1945

   Ο Επιθεωρητής καταφθάνει και ξεκινούν οι ανακρίσεις… Λέμε τώρα… Αφού σας είπα και πριν, με μέσο μπήκε… Το σκηνικό καθόλου δεν βοηθά τις φιλότιμες προσπάθειες των ηθοποιών να αποδώσουν σωστά (μήτε τα λόγια τους δεν τους επιτρέπεται να θυμούνται) τους ρόλους τους. Πέφτουν πράγματα, η βροχή έρχεται σε ζωντανή μετάδοση, γιατί δεν τους έκατσε το εφέ, αλλά η πλοκή, πλοκή. Να βρεθεί ο δολοφόνος! Κάποια στιγμή ο επιθεωρητής, αφού έχει συλλέξει στοιχεία, απευθύνεται σε εμάς για βοήθεια (Φιλαράκι, εσύ πλερώνεσαι, εσύ να βρεις τη λύση που ζητάς και τη βοήθεια του κοινού, άντε - διαφωνώ, η απάντηση με το κουκί έσπειρε). Ξέχασα να σας ενημερώσω πως ο επιθεωρητής δεν είναι άλλος από τον κειμενογράφο – σκηνοθέτη της παράστασης. Τριπλοθεσίτης ο κύριος!

   Αντιπαρέρχομαι και συνεχίζω. Το κοινό δίνει «χέρι» βοηθείας, αλλά ο επιθεωρητής μας ανακοινώνει πως έχει βρει τον δολοφόνο. Και σε πιστέψαμε τώρα! Η παράσταση συνεχίζεται μέσα σε ένα χαοτικό κλίμα, αφού οι ηθοποιοί έχουν χάσει τη μπάλα, «ξεχνούν» τα λόγια τους και μαλλιοτραβιούνται, αφού όλα πάνε κατά διαόλου… Κάποια στιγμή αυτή η παρωδία αστυνομικής παράστασης πρέπει να τελειώσει και αφού κανείς δεν θυμάται πώς, πέφτουν όλοι νεκροί. And then there was none (κούνια που σας κούναγε).

   Η παράσταση είναι ό,τι πιο θεοπάλαβο έχω δει. Το γέλιο βγαίνει κατακλυσμιαία και η παρωδία «Πρεμιέρα Εξ Αμελείας» στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Ηθοποιοί αλλά και κοινό διασκεδάζουν απίστευτα καθόλη τη διάρκεια της παράστασης. Τέτοιες πρεμιέρες γέλιου δύσκολα βρίσκεις στα θεατρικά δρώμενα. Ο κειμενογράφος – συγγραφέας – επιθεωρητής έχει κάνει τρομερή δουλειά και με τη βοήθεια όλου του casting η παράσταση απογειώνεται κάθε βράδυ. Είναι η δεύτερη χρονιά για αυτά τα ταλαντούχα τρελόπαιδα και τους ευχόμαστε και τρίτη και δέκατη τρίτη (χιουμοράκι). Αν ψάχνετε μια κωμωδία για γερά στομάχια, την έχουμε ήδη βρει! Πρεμιέρα εξ αμελείας και πάμε για απογείωση γέλιου!

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Στράτος Λύκος
Σκηνικά-Κοστούμια: Εμμανουέλα Αλφιέρη
Μουσική προσαρμογή: Οδυσσέας Κωσταντόπουλος
Φωτισμοί: Στράτος Λύκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Εβίτα Συρίγου
Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας
Παραγωγή: Στράτος Μαρκίδης
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ (ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ):
Θοδωρής Σμέρος, Γιάννης Παπαευθυμίου, Jerome Kaluta, Μαρίνα Σαμάρκου, Εβίτα Συρίγου, Στράτος Λύκος

Θεατρική Σκηνή «Αθηναΐς»
(Καστοριάς 34-38, τηλ: 2103480099, 6979394246)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 12 €
Φοιτητικό, Ανέργων, ΑμεΑ, Άνω των 65: 10€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatriki-skini-athinais/premiera-ex-ameleias/
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις